Mlýnek na obilniny používejte na
mletí nejrůznějších obilovin včetně
pšenice, žita, pohanky,
neloupaného ječmene, prosa a
rýže. Můžete mlít i oves, mlýnek by
však měl být nastaven nahrubo.
Veškeré obilí musí být suché, aby
se mlýnek neucpal.
bezpečnost
●
Nestrkejte prsty ani cokoliv jiného
do vkládací trubice.
●
Nedotýkejte se pohyblivých částí.
●
Když je mixér v provozu, mlýnek na
obilniny nikdy nepřipojujte ani
neodebírejte.
●
Nesestavujte ani nerozebírejte
příslušenství na mixéru.
před prvním použitím
●
Součástky omyjte, viz ‘Údržba a
čištění’.
popis nákresu
násypník
tělo mlýnku
šnek
mlecí prstenec
mlecí kužel
ovládání nastavení
prstencová matice
sestavení
1 Vložte šnek do těla mlýnku.
2 Vložte mlecí prstenec tak, aby
zapadl na své místo.
3 Upevněte mlecí kužel.
4 Připojte ovládání nastavení,
štěrbina musí dosednout na
příslušný kolík ve spodní části
mlýnku na obilniny.
5 Nasaďte prstencovou matici a
utáhněte ji po směru hodinových
ručiček.
6 Nasaďte násypník.
používání mlýnku na
obilniny
Sestavení a nasazení mlýnku na
obilniny na mixér je snadnější, když
na mlýnku zvolíte jemné nastavení.
1 Zatáhněte za západku a
odstraňte kryt pomalého vývodu .
2 Podržte západku a umístěte mlýnek
na obilniny. Otáčejte jím na obě
strany, dokud nezapadne na své
místo. Pusťte západku pro
zamčení.
3 Naplňte násypník obilninami, max.
750 g – 1 kg, podle druhu obilniny.
4 Vyberte požadovaný rozměr zrna
otočením ovládání nastavení
doleva (proti směru hodinových
ručiček) pro jemnější mletí a
doprava (po směru hodinových
ručiček) pro hrubší mletí.
důležité
Nikdy neotáčejte ovládáním
nastavení za čáru „stop“.
5 Po zvolení požadovaného
nastavení přepněte mixér na
maximální rychlost. Pod vývodem
musí být sběrná nádoba.
péče a čištění
Před odmontováním mlýnku na
obilniny mixér vypněte a odpojte od
elektrického proudu. Vyjměte
mlýnek z pomalého výstupu a
rozeberte. Kovové součástky
čistěte suchým hrubým kartáčem a
ostatní části omývejte v horké vodě
se saponátem a poté důkladně
osušte.
Ïesky
18
P¡ed ïtením rozlo¥te p¡ední stránku s ilustrací