10
Sekací hlavice
(viz obr. 1.1 až 1.4)
Připravte si všechny potraviny, které chcete mlít, odstraňte kosti, chrupavky a nervy. Maso nakrájejte na
kousky (cca 2 cm x 2 cm).
Tip: Na závěr mletí můžete vložit několik kousků chleba, abyste vytlačili všechno maso.
Před prvním použitím omyjte příslušenství vodou se saponátem. Opláchněte a ihned je pečlivě osušte.
Mřížka a nůž musí zůstat mastné. Potřete je olejem.
Nenechte přístroj běžet naprázdno, pokud sítka nejsou mastná.
Nikdy nestrkejte prsty nebo jiné nástroje do komínků.
Upozornění: S tímto zařízením se dodává i brožura s bezpečnostními upozorněními LS-123456.
Než zařízení poprvé použijete, pozorně si tuto brožuru přečtěte a uschovejte ji na vhodném místě.
A Snímatelná hlavice mlýnku
A1 Hliníkové tělo
A2 Šroub
A3 Samoostřící nerezový nůž
A4 Mřížky (podle typu)
A4a Mřížka s malými otvory (velmi jemné mletí)
A4b Mřížka se středními otvory (jemné mletí)
A4c Mřížka s velkými otvory (hrubé mletí)
A5 Hliníková matice
B Snímatelná násypka
C Pěchovadlo na maso
D Tlačítko zapnutí/vypnutí
E Blok motoru
F Příslušenství na uzeniny (podle typu)
G Příslušenství na kebbé (podle typu)
G1 Nástavec závitnice
G2 Kroužek
H Řezací adaptér na zeleninu (podle typu)
H1 Komora na kužely/ komínek
H2 Pěchovadlo
H3 Kužely (podle typu)
H3a Kužel pro hrubé strouhání (červený)
H3b Kužel pro jemné strouhání (oranžový)
H3c Kužel pro hrubé plátky (tmavě zelený)
H3d Kužel pro jemné plátky (světle zelený)
H3e Kužel pro krájení hranolků
H3f Příslušenství pro krájení na kostičky
I Příslušenství pro uskladnění (podle typu)
CS
DESCRIPTION
TIPY PRO POUŽITÍ
POUŽÍVÁNÍ
11
Příslušenství na uzeniny
(viz obr. 2.1 až 2.3)
Důležité upozornění: toto příslušenství se používá až po namletí masa a důkladném
promíchání přidaného koření.
Vložte střívko do vlažné vody, aby získalo pružnost, pak ho natáhněte na nástavec J2 tak, aby přečnívalo
asi 5 cm (uzavřete je uzlem). Uveďte přístroj do provozu, naplňte mlýnek mletým masem a nechte naplnit
střívko.
Poznámka: tato práce se lépe vykonává ve dvou, jeden se stará o přísun mletého masa, druhý dohlíží na
plnění střívka.
Vytvořte párky požadované délky zaštípnutím a zatočením střívka. Pokud chcete mít kvalitní klobásu,
snažte se, aby se během plnění nedostal do střívka vzduch a aby klobásy 10 až 15 cm dlouhé (klobásy
oddělte uzlem z provázku).
Příslušenství na kebbe
(viz obr. 3.1 až 3.2)
Praktická rada:
Jemnou hmotu na kebbé nebo keftu získáte tak, že maso necháte projít hlavicí mlýnku 2x až 3x, dokud
nezískáte požadovanou jemnost.
Řezací adaptér na zeleninu
(viz obr. 4.1 až 4.6)
Pro každý typ potravin používejte doporučený typ kuželu: viz tabulka obr. 6.
Doporučení pro optimální výsledky:
Pro uspokojivé výsledky a pro předcházení akumulace potravin v komoře
musí být použité suroviny pevné. Nepoužívejte přístroj ke strouhání nebo krájení příliš
tvrdých potravin, jako je cukr nebo kusy masa.
(viz obr. 5.1 až 5.6)
CS
ČIŠTĚNÍ
/