Barbecook Amica White (2010) Návod k obsluze

Kategorie
Grilování
Typ
Návod k obsluze

Tato příručka je také vhodná pro

21
TAKUU
Barbecook
®
-laitteella on kahden vuoden takuu
valmistusvirheiden varalta. Takuu on voimassa
ostopäivästä lähtien ja niin kauan, kun laitetta on käytetty
ohjeiden mukaisesti. Säilytä ostokuitti koko takuuajan.
Tulen kanssa kosketuksissa olevien osien kulumat,
ruostuminen, epämuodostumat ja värin muutokset
(erityisesti ruostumaton teräs ja kromiosat) ovat
normaaleja, ei niitä pidetä valmistusvirheinä.
Emalointiprosessin aikana reunat eivät välttämättä ole
aina täysin emalin peitossa. Erityisen emalointiprosessin
vuoksi tätä ei myöskään lasketa valmistusvirheeksi eikä
sen vuoksi kuulu takuun piiriin. Tärkeää: sisäpolttokattila
on tehty ruostumattomasta teräksestä ja ristikot
ovat kromattua terästä. Barbecook
®
on rekisteröity
tuotemerkki eikä sen vuoksi sovellu kaupalliseen
käyttöön. Käsintehty keramiikka voi ajan myötä säröillä,
kun sitä kuumennetaan. Tämä on tuotteelle ominaista
eikä kuulu takuun piiriin.
CS
Důležité! Čtěte, prosím, tento vod dříve, n
začnete gril používat.
PRVNÍ POUŽITÍ VAŠEHO GRILU AMICA
Poijete-li Váš gril Amica poprvé, důraz
doporučujeme, abyste jej vypálili aspoň po dobu půl
hodiny před přípravou jakéhokoliv jídla.
INSTRUKCE
1. Ustěte keramickou základ dobu na
přiloženou podložku. Nalijte 0,5 l vody do nádoby.
2. Umístěte nerezovou interní nádobu do keramické
základní nádoby.
3. Pokryjte spodní část interní nádoby zápalným
gelem (přibl. 250 ml) těsně pod otvory větrání.
4–5. Umístěte spodní část mřížky a nasypte přibl.
300 g dřevěného uhlí Cook Chips na mřížku.
Pro ulehčení zapálení gelu nechte mezi kousky
dřevěného uhlí Cook Chips volný prostor.
6. Zapalte gel dlouhou sirkou nebo zapalovačem.
Tento gel pomalou charakteristiku zapálení;
držte sirku u gelu tak dlouho, dokud neuvidíte
jasný plamen. Dřevěné uhlí lze potom opět
přihrnout.
7. Po několika minutách se velikost plamenů zvětší
přibližně na 30 cm. Zápalný gel hoří přibližně 20
minut.
8. Grilovací mřížku lze umístit přibližně po 30–40
minutách od zapálení, bude dřevěné uhlí Cook
Chips pokryto jemnou vrstvou šedého popelu.
Potom bude gril Amica připraven k použití.
9. Neumisťujte grilovací plech dříve, než bude mít
dřevěné uhlí Cook Chips jasně bílou barvu, jinak
by se oheň udusil.
10. Čistěte grilovací plech a mřížku v pravidelných
intervalech, jinak by napečený tuk mohl vydávat
kouř.
BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ
1. Používejte pouze na otevřeném prostranství!
2. Nikdy nepoužívejte gril Amica za silného větru.
3. Umístěte vždy váš gril Amica na silikonovou
podložku položenou na pevný podklad mimo
dosah hořlavých edmětů a edmě se
sklonem k roztavení. Silikonová podložka chrání
Váš stůl před horkem a poškrábáním.
4. Naplňte keramickou nádobu 0,5 litrem vody před
každým použitím.
5. Vsypte max. 300 g drti Cook Chips do vnitřní
doby. Použijte dy pouze suchou drť
barbecook
®
Cook Chips (v souladu s RD
28/04/1993, NBN M 11-001 a EN 1860-2).
6. UPOZORNĚNÍ! Nepoužívejte k zapálení ani
podpoře hoření alkohol ani benzín. Používejte
pouze zapalovače splňující normu EN1860-3! Na
dřevěné uhlí Cook Chips nikdy nelijte hořlaviny
ani podobné tekutiny. Zápalný gel barbecook
®
dávejte do vychladlé interní nádoby, pod spodní
mřížku a pod dřevěné uhlí Cook Chips. Pokud
zápalný gel nebo dřevěné uhlí Cook Chips již
hoří, nepřidávejte zápalný gel.
7. POZOR! Gril Amica může být velmi horký a
nemělo by se s ním pohybovat, dokud oheň zcela
nevyhasnul a gril zcela nevychladl.
8. UPOZORNĚNÍ! ti a zvířata mu být v
bezpečné vzdálenosti od grilu, chraňte se před
ohněm. Nikdy nenechte gril bez dozoru.
9. Nikdy negrilujte v plamenech. Vyčkejte, je
drť Cook Chips pokryta jemnou vrstvou šedého
popela.
10. K manipulaci s grilovací mřížkou a plechem
používejte pouze dodanou rukojeť.
11. Nenoste tenké a přiléhavé syntetické oblečení v
blízkosti grilu.
manual Amica_BBC100826_A.indd 21 1/09/10 12:00
22
UŽITEČNÉ TIPY A BEZPEČNOSTNÍ
OPATŘENÍ
1. K omezení vzniku kouře nebo vzplanutí jídla:
používejte dodaný grilovací plech • Grilujte libové
maso/ryby a používejte suché koření Také se
vyvarujte používání másla, oleje nebo marinád.
2. Chraňte svůj stůl před stříkajícím tukem.
3. Buďte zvlášť opatrní na smaltované části
(keramická nádoba a grilovací plech). Záruka se
nevztahuje na vady, jejichž příčinou mohou být
následující skutečnosti:
Kovové nebo ostré předměty mohou poškodit
smalt • Nikdy nelijte studené kapaliny do/na horké
části, protože se může poškodit kov Nepoužívejte
rozpouštědla, která jsou příliš silná nebo
abrasivní čistící prostředky a hrubé nebo kovové
houbičky. Místo toho používejte nylonové kartáče
nebo nylonové houbičky Nenarážejte nebo
neklepejte svým grilem o tvrdé povrchy, protože
se tím může poškodit smalt.
ÚDRŽBA A SKLADOVÁNÍ
Po každém použití nechte dřevěné uhlí Cook Chips
samovolně vyhasnout nebo na něj vysypte písek.
Nevyprazdňujte inter nádobu íve, než úpl
vychladne. Čistěte zařízení po každém použití.
Všechny nerezové a chromova části čistěte
pomocí barbecook
®
All Clean. Nedávejte keramickou
základní nádobu do myčky nádobí. Zařízení skladujte
uvnitř.
ZÁRUKA
Vaše barbecook
®
dvouletou záruku na všechny
výrobní vady. Tato záruka platí ode dne koupě za
předpokladu, že přístroj je používán v souladu s tímto
návodem. Váš doklad o koupi s datem nákupu je
Vaším záručním listem.
Jakékoliv opotřebení, koroze, deformace a ztráta
barvy (zejména u nerezových nebo chromových
čás), čás ímo vystavech plamem
jsou normální a za žádných okolností nemohou
být pokládány za výrobní vady: toto je logickým
důsledkem používání těchto částí. Kvůli specifickým
postupům při smaltování nemohou být vždy ostré
hrany zcela pokryty smaltem. Toto se nepokládá
za výrobní nebo řemeslnou vadu a tudíž se na toto
záruka nevztahuje.
Důležité: vnitřní nádoba je vyrobena z nerezové oceli,
základní a grilovací mřížky jsou z chromové oceli.
Toto barbecook
®
není vhodné pro komerční
používání. Ruč vyrobená keramika může při
déletrvajícím působení vysoké teploty prasknout.
Na praskání ručně vyrobené keramiky se záruka
nevztahuje.
EL
Σημαντικό! Διαβάστε τις οδηγίες πριν
χρησιμοποιήσετε την παρούσα συσκευή.
ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ AMICA ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
Όταν χρησιμοποιείτε την Amica σας για πρώτη
φορά, σας συμβουλεύουμε να την αφήσετε να
κάψει για μισή ώρα πριν από την προετοιμασία
του φαγητού.
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Τοποθετήστε το κεραμικό δοχείο καύσης στο
σουπλά που παρέχεται. Γεμίστε το με μισό
λίτρο νερό.
2. Τοποθετήστε το εσωτερικό ατσάλινο δοχείο
καύσης μέσα στο κεραμικό δοχείο καύσης.
3. Καλύψτε τον πυθμένα του εσωτερικού
δοχείου καύσης με τζελ ανάφλεξης (250 ml
περίπου), χωρίς να υπερβείτε τις οπές αέρα.
4-5. Τοποθετήστε την κάτω σχάρα και βάλτε
περίπου 300 g Cook Chips πάνω στη σχάρα.
Αφήστε επαρκή χώρο μεταξύ των Cook Chips
για να διευκολύνετε το άναμμα του τζελ.
6. Ανάψτε το τζελ με ένα μακρύ σπίρτο ή
αναπτήρα. Πρόκειται για ένα βραδύκαυστο
τζελ: κρατήστε για λίγο το σπίρτο πάνω στο
τζελ μέχρι να δείτε φλόγες. Στη συνέχεια
μπορείτε να απλώσετε πάλι τα κάρβουνα.
7. Μετά από δύο λεπτά περίπου το ύψος των
φλογών θα αυξηθεί σε περίπου 30 εκ. Το τζελ
ανάφλεξης καίγεται σε 20 λεπτά περίπου.
8. Περίπου 30 με 40 λεπτά μετά το άναμμα,
όταν τα Cook Chips έχουν καλυφθεί με ένα
λεπτό στρώμα από γκρίζα στάχτη, μπορείτε
να τοποθετήσετε την σχάρα. Το Amica είναι
τώρα έτοιμο για χρήση.
9. Μην τοποθετείτε την πλάκα ψησίματος πριν
τα Cook Chips αποκτήσουν ένα ωραίο λευκό
χρώμα, διαφορετικά θα πνίξετε τη φωτιά.
10. Πλένετε την πλάκα ψησίματος και τη σχάρα
σε τακτά διαστήματα για να αποφύγετε
τη δημιουργία καπνού λόγω συμπαγών
υπολειμμάτων λίπους στη σχάρα.
manual Amica_BBC100826_A.indd 22 1/09/10 12:00
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Barbecook Amica White (2010) Návod k obsluze

Kategorie
Grilování
Typ
Návod k obsluze
Tato příručka je také vhodná pro