Barbecook Smoker XL Návod k obsluze

Typ
Návod k obsluze
[EN] Go to barbecook.com, register your Barbecook and your Barbecook experience
will be further improved!
[NL] Ga naar barbecook.com, registreer uw Barbecook om uw Barbecook-ervaring
nog meer te verbeteren!
[FR] Rendez-vous sur barbecook.com et enregistrez votre appareil Barbecook pour
nous aider à améliorer votre expérience Barbecook.
[DE] Registrieren Sie Ihren Barbecook auf barbecook.com, damit Sie ein noch
umfangreicheres Barbecook-Erlebnis genießen können!
[ES] Visite barbecook.com, registre su Barbecook y su experiencia con el producto
será aún mejor.
[IT] Visita il sito barbecook.com , registra il tuo Barbecook e sarai ancora più vicino al
mondo Barbecook!
[PT] Aceda a barbecook.com, registe o seu Barbecook e a sua experiência com a
Barbecook será continuamente melhorada!
[SE] Gå till barbecook.com, registrera din Barbecook och din upplevelse med
Barbecook kommer att bli ännu bättre!”
[DK] Gå til barbecook.com, tilmeld din Barbecook for en endnu bedre Barbecook-
oplevelse!
[FI] Rekisteröi Barbecook-grillisi osoitteessa barbecook.com ja pääset nauttimaan
täydellisestä Barbecook-käyttökokemuksesta!
[NO] Gå til barbecook.com, registrer din Barbecook og din Barbecook opplevelse vil bli
enda bedre!
[HU] Látogasson el a barbecook.com oldalra, regisztrálja a Barbecook-ját, és még több
Barbecook élményben lehet része!
[RO] Accesaţi barbecook.com, înregistraţi grătarul Barbecook, iar experienţa dvs.
Barbecook va fi mult îmbunătăţită!
[CS] Navštivte stránky barbecook.com, zaregistrujte si svůj gril Barbecook a vaše
zážitky s produkty Barbecook budou ještě lepší!
[GR] Μεταβείτε στον ιστότοπο barbecook.com και δηλώστε το Barbecook που έχετε
αγοράσει, για να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο την εμπειρία Barbecook!
[SK] Prejdite na barbecook.com, zaregistrujte svoj gril Barbecook a vaše zážitky s
Barbecook budú ešte lepšie!
[ET] Minge aadressile barbecook.com, registreerige oma Barbecook ja teil avaneb
võimalus kasutada oma Barbecooki veelgi paremini!
[LT] Eikite į barbecook.com, užregistruokite savo „Barbecook“ kepsninę ir patirsite dar
geresnių įspūdžių ją naudodami!
[LV] Atveriet vietni www.barbecook.com, reģistrējiet savu Barbecook un izmantojiet
Barbecook vēl pilnvērtīgāk!
[PL] Przejdź na stronę barbecook.com, zarejestruj swój produkt Barbecook w celu
umożliwienia stałego udoskonalania produktów Barbecook!
[BG] Посетете barbecook.com, регистрирайте своя Barbecook, за да получите още
по-голямо удовлетворение от Barbecook!
[SL] Pojdite na spletno stran barbecook.com, registrirajte vašo napravo Barbecook in
vaša izkušnja Barbecook bo še boljša!
[HR] Posjetite stranicu barbecook.com, registrirajte Vaš proizvod Barbecook i još više
uživajte u korištenju proizvoda Barbecook.
MAN_SMOKERXL_BBC_160106_A.book Page 2 Wednesday, January 6, 2016 4:12 PM
www.barbecook.com 3
EN - User guide ...................................................5
NL - Gebruiksaanwijzing ....................................9
FR - Mode d’emploi...........................................15
DE – Bedienungsanleitung ...............................21
ES – Guía del usuario........................................27
IT - Guida all’uso ...............................................33
PT - Manual do utilizador .................................39
SV - Bruksanvisning..........................................45
DA - Brugervejledning ......................................49
FI - Käyttöopas..................................................53
NO - Brukerhåndbok.........................................57
HU - Használati utasítás...................................61
RO - Ghid de utilizare........................................67
CZ - Uživatelská příručka.................................73
EL - Οδηγίες χρήσης .........................................79
SK – Návod na používanie................................85
ET – Kasutusjuhend ..........................................91
LT – Naudotojo vadovas...................................95
LV – Lietošanas pamācība .............................101
PL – Instrukcja użytkownika.......................... 107
BG - Ръководство за потребителя............. 113
SI – Priročnik za uporabo............................... 119
HR - Korisnički priručnik................................ 125
Illustrations...................................................... 131
MAN_SMOKERXL_BBC_160106_A.book Page 3 Wednesday, January 6, 2016 4:12 PM
www.barbecook.com 73
CZ - UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA
1 REGISTRUJTE SVŮJ SPOTŘEBIČ
Děkujeme vám za zakoupení spotřebiče Barbecook! Jsme si jistí,
že vám přinese mnoho příjemných okamžiků při grilování.
Chcete-li dosáhnout optimálních zážitků s naším spotřebičem,
zaregistrujte si jej na webu www.barbecook.com. Trvá to jenom
několik minut a přinese vám to některé rozsáhlé výhody.
Získáte přístup k přizpůsobeným poprodejním službám. To
vám například umožní rychle najít náhradní součásti pro svůj
spotřebič nebo využívat optimální záruční služby
Můžeme vás informovat o zajímavých inovací našich
produktů a poskytnout vám informace o produktech a
specifikace, které jsou relevantní pro váš spotřebič.
2
Další informace o registrování vašeho spotřebiče
naleznete na webu www.barbecook.com.
0
Barbecook respektuje vaše soukromí. Vaše údaje
nebudou prodávány, distribuovány ani sdíleny se třetími
stranami.
2 O TÉTO PŘÍRUČCE
Tato příručka je tvořena dvěma částmi:
První část je tak, kterou čtete právě nyní. Patří sem pokyny
pro montáž, použití a údržbu spotřebiče.
Druhá část začíná na straně 131. Obsahuje všechny obrázky
(rozložené pohledy, montážní výkresy) spotřebiče, které jsou
v této příručce popsány.
3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY
3.1 Prostudujte si pokyny a dodržujte je
Před použitím spotřebiče si prostudujte veškeré pokyny. Vždy
pečlivě dodržujte pokyny. Montáž nebo použití spotřebiče jiným
způsobem může způsobit požár a poškození materiálu.
1
Škody způsobené nedodržením následujících pokynů
(nesprávná montáž, zneužití, nepřiměřená údržba) nejsou
kryty zárukou.
3.2 Používejte zdravý rozum
Při práci se spotřebičem používejte zdravý rozum:
Neponechávejte spotřebič bez dozoru, je-li používán.
Výstraha! Spotřebič může být velmi horký, proto jej během
činnosti nepřesouvejte.
Při manipulaci s horkými součástmi používejte vhodnou
ochranu.
Udržujte hořlavé materiály, hořlavé kapaliny a nerozpustné
předměty mimo dosah používaného spotřebiče.
Výstraha! Udržujte děti a domácí zvířata mimo dosah
používaného spotřebiče.
Při používání spotřebiče mějte po ruce kbelík s vodou nebo
pískem, obzvláště pokud jej používáte v horkých dnech
nebo na suchých místech.
Výstraha! Nepoužívejte spotřebič ve vnitřních prostorách.
3.3 Vyberte vhodné umístění
Používejte spotřebič pouze ve venkovním prostředí. Pokud jej
použijete uvnitř, například v garáži nebo pod přístřeškem, může
to způsobit otravu oxidem uhelnatým.
Při výběru venkovního umístění vždy postupujte takto:
Zkontrolujte, zda spotřebič není umístěn pod převislou
konstrukcí (přístřešek, kryt atd.) nebo pod listím.
Umístěte spotřebič na pevný a stabilní povrch. Nikdy jej
neumísťuje na pohybující se vozidlo (loď, přívěs atd.).
4 OPAKOVANÉ KONCEPTY
Tato část zahrnuje definice některých méně známých konceptů.
Tyto koncepty jsou používány v několika tématech v této
příručce.
4.1 Uzení
Uzení pokrmů představuje jeho přípravu v kouři dřeva vhodného
pro uzení nebo dřevěného uhlí. Maso a ryby jsou nejběžněji
uzenými pokrmy, avšak můžete také udit korýše, zeleninu a
dokonce sýry.
Existují dva typy uzení, teplé a studené:
Teplé uzení představuje uzení pokrmů a jeho vaření
současně. Pokrmy nejsou vystaveny přímo působení tepla a
jsou vařeny pomalu, při nízké teplotě (50-80 °C).
Studené uzení představuje uzení pokrmů při velmi nízké
teplotě (maximálně 25 °C), takže během tohoto procesu není
pokrm uvařen. Studené uzení se používá k ochucení a
konzervování pokrmů.
0
Protože udírna Barbecook Smoker XL je navržena pro
teplé uzení, obsahuje tato příručka pokyny pouze pro
teplé uzení. Pokud chcete používat spotřebič pro studené
uzení, budete potřebovat studenou udírnu Barbecook
(223.9840.160). Toto příslušenství umožňuje za studena
udit všechny typy pokrmů v udírně Smoker XL.
4.2 Smalt
Některé části spotřebiče jsou pokryty vrstvou roztaveného skla,
která se nazývá smalt. Tento smalt chrání spodní vrstvu kovu
před korozí. Smalt je vysoce kvalitní materiál: je odolný vůči
korozi, nebledne pod vlivem vysokých teplot a velmi snadno se
udržuje.
1
Protože smalt je méně pružný než kov, který chrání,
mohou se kusy smaltu odštípnout, pokud se spotřebičem
nebudete zacházet opatrně. Chcete-li se vyhnout
problémům, buďte při montáži smaltovaných součástí
opatrní a vždy udržujte smalt způsobem popsaným v této
příručce.
5MONTÁŽ SPOTŘEBIČE
5.1 Bezpečnostní pokyny
Při montáži spotřebič neměňte. Je velmi nebezpečné a proto
zakázané měnit součásti spotřebiče.
Vždy pečlivě dodržujte pokyny montáže.
Uživatel je odpovědný za správnou montáž spotřebiče.
Poškození způsobená nesprávnou montáží nejsou kryta
zárukou.
MAN_SMOKERXL_BBC_160106_A.book Page 73 Wednesday, January 6, 2016 4:12 PM
74 www.barbecook.com
5.2 Sestavení spotřebiče
Budete potřebovat křížový šroubovák.
1 Umístěte spotřebič na rovný a čistý povrch.
2 Sestavte spotřebič způsobem znázorněným na montážních
výkresech.
3
Montážní výkresy naleznete v druhé části této příručky, za
rozloženým pohledem na spotřebič.
6 UZENÍ POTRAVIN
Budete potřebovat dřevo nebo dřevěné uhlí, podpalovač
(splňující normu EN 1860-3), dlouhé zápalky a nějakou tekutinu
(voda, vývar, víno....).
6.1 Které dřevo nebo dřevěné uhlí bych
měl používat?
Chcete-li spotřebič zažehnout, můžete použít dřevo nebo
dřevěné uhlí:
2
Uzavřete řádně pytel s dřevěným uhlím a poté jej uložte.
Vždy jej ukládejte na suchém místě, neskladujte jej ve
sklepě.
6.2 Krok 1: Zapálení spotřebiče
Než začnete udit pokrmy, musíte zažehnout oheň na spodu
spotřebiče. Postupujte následujícím způsobem:
1 Sejměte ze spotřebiče víko, horní kruhy těla, grily a misku na
vývar.
2 Položte rošt dřevěného uhlí do mísy dřevěného uhlí.
3 Otevřete otvory přívodu vzduchu v nádobě na popel.
Nádobu na popel naleznete pod mísou dřevěného uhlí.
4 Položte několik podpalovačů na rošt dřevěného uhlí. Vždy
používejte podpalovače splňující normu EN 1860-3.
5 Zakryjte podpalovače dřevěným uhlím nebo dřevem. Tipy:
Nasypte dřevěné uhlí nebo dřevo do tvaru pyramidy.
Nepoužívejte k podpálení ohně příliš dřevěného uhlí nebo
dřeva.
Zkontrolujte, zda se stále můžete dostat k
podpalovačům.
6 Pomocí dlouhé zápalky zažehněte podpalovač.
1
Při prvním použití spotřebiče jej nechte 30 minut volně
hořet. Tím ze spotřebiče odstraníte zbývající výrobní
mastnoty a nečistoty.
1
Na spotřebič ještě nepokládejte grilovací rošt. Prázdný
gril se může deformovat, pokud by byl příliš dlouho
vystaven velkému žáru.
1
Výstraha! K zapálení nebo znovuzapálení spotřebiče
NEPOUŽÍVEJTE alkohol nebo benzín.
7 Vyčkejte, dokud dřevěné uhlí nebo dřevo není pokryto
tenkou vrstvou bílého popela. Normálně to trvá asi 25 minut.
8 Roztáhněte dřevěné uhlí nebo dřevo rovnoměrně na rošt a
uzavřete dveře ve spodním kruhu těla.
2
Pokud používáte dřevěné uhlí, můžete jej rovněž zapálit v
zapalovači dřevěného uhlí Barbecook (223.3002.170).
Když je dřevěné uhlí připravené, stačí jej nasypat ze
zapalovače na rošt dřevěného uhlí.
6.3 Krok 2: Začínáme udit
Jakmile je dřevěné uhlí nebo dřevo pokryto tenkou vrstvou bílého
popela, můžete začít udit. Postupujte následujícím způsobem:
1 Položte misku na vývar do dolního kruhu těla, na tři podpěry.
2 Nalijte do misky na vývar trochu kapaliny (voda, vývar, víno).
Chcete-li zlepšit aroma, můžete také přidat bylinky.
3 Nejprve vložte gril na mísu na vývar a pak na gril položte
pokrm.
2
Pokládejte pokrm pouze v jedné vrstvě a mezi
jednotlivými kusy ponechte dostatek prostoru. To umožní
kouři a teplu rovnoměrně proudit okolo pokrmů.
4 Položte horní kruh těla na dolní kruh a uzavřete dveře obou
kruhů.
5 Položte druhý gril na podpěrné držáky horního kruhu těla.
Zkontrolujte, zda je kru grilu uložen pevně v držácích.
6 Položte pokrm na gril a spotřebič zakryjte víkem.
0
Tento postup popisuje, jak udit pokrmy pomocí dvou
grilů. Je zřejmé, že můžete také jeden z grilů vynechat,
nahradit jeden gril udicím košíkem nebo pokrmy zavěsit
na háky ve víku.
6.4 Krok 3: Udržování stálé teploty
Jakmile začnete udit, musíte udržovat teplotu na stálé hodnotě
asi 70 °C. Díky teploměru ve víku můžete teplotu pečlivě
sledovat.
6.4.1 PŘÍLIŠ VYSOKÁ TEPLOTA
1 Položte víko na spotřebič. Uzavřete otvory přívodu vzduchu
ve víku a nádobě na popel.
2 Pokud teplota zůstává příliš vysoká, vložte do ohně trochu
mokrých dřevěných třísek. Zlepšíte tím chuť připravovaného
pokrmu.
6.4.2 PŘÍLIŠ ZKÁ TEPLOTA
1 Rozdmýchejte oheň otevřením přívodu vzduchu ve víku a v
nádobě na popel.
2 Pokud rozdmýchávání ohně nezvýší dostatečně teplotu,
přidejte do ohniště dřevěné uhlí nebo dřevo. Postupujte
následujícím způsobem:
a Nasaďte si rukavice. Během celého postupu si je
ponechte nasazené.
b Opatrně sejměte víko ze spotřebiče a otevřete dveře v
dolním kruhu těla.
c Přidejte na rošt dřevěného uhlí trochu dalšího dřevěného
uhlí nebo dřeva. Použijte kleště s dlouhými rukojeťmi a
snažte se příliš nevířit popel nebo vytvářet jiskry.
Materiál Co použít
Dřevo
Můžete použít jakékoliv dřevo, kromě borovice.
K zapálení spotřebiče používejte malé větve.
Poté můžete přidat větší větve a polena.
Dřevěné uhlí
Vždy zapalujte svůj spotřebič pomocí tradičního
dřevěného uhlí, nikdy pomocí briket. Jakmile je
spotřebič zažehnutý, můžete brikety přidat.
K zapálení spotřebiče používejte dřevěné uhlí
dobré kvality, přednostně podle normy EN
1860-2. Dřevěné uhlí dobré kvality poznáte podle
velkých lesklých kusů, ze kterých neodpadává
mnoho prachu.
K zapálení spotřebiče používejte malé kusy
dřevěného uhlí. Poté můžete přidat větší kusy.
MAN_SMOKERXL_BBC_160106_A.book Page 74 Wednesday, January 6, 2016 4:12 PM
www.barbecook.com 75
d Uzavřete dveře v dolním kruhu těla.
e Vyčkejte, dokud se požár nerozhoří a pak nasaďte víko
zpět na spotřebič.
7 UŽITEČNÉ TIPY A TRIKY
7.1 Přidání příchutí dřevěnými třískami
Chcete-li pokrm obohatit o další příchutě, můžete do ohně přidat
aromatizované dřevěné třísky. Třísky můžete používat dvěma
způsoby:
Namočte třísky do vody na 10 minut, pak nechte odkapat a
rozsypte je na dřevěné uhlí nebo dřevo.
Vložte třísky do tenkého fóliového sáčku, udělejte do něj
několik děr vidličkou a položte na dřevěné uhlí nebo dřevo.
Bez ohledu na použitou metodu, nikdy nepřidávejte třísky dříve,
než bude dřevěné uhlí nebo dřevo pokryto tenkou vrstvou bílého
popela.
Barbecook poskytuje tři typy aromatizovaných dřevěných třísek:
7.2 Uchování šťávy pokrmu
Chcete-li uchovat pokrm šťavnatý, nalijte trochu kapaliny (voda,
vývar, víno) do misky na vývar, jakmile začnete udit. Pravidelně
misku během uzení kontrolujte a doplňte kapalinu, jakmile je to
nutné. Postupujte následujícím způsobem:
1 Otevřete dveře v dolním kruhu těla.
2 Opatrně nalijte kapalinu do misky vývaru pomocí nálevky
nebo trychtýře.
3 Uzavřete dveře v dolním kruhu těla.
7.3 Zvednutí víka
Jakmile začnete udit, nezvedejte víko, pokud to je možné. Při
každém zvednutí víka uniká značné množství tepla a kouře, což
prodlužuje přípravu pokrmů.
Pokud víko musíte zvednout, vždy jej zvedejte do strany, nikoliv
rovně nahoru. Zvednete-li jej rovně nahoru, vytvoří se proud
vzduchu, který nasaje popel, jež se přilepí zespodu na pokrm.
7.4 Použití spotřebiče jako grilu
Pokud neodstíníte pokrm od dřevěného uhlí nebo dřeva pomocí
misky, můžete spotřebič použít jako normální gril. Postupujte
následujícím způsobem:
1 Zažehněte spotřebič jak je popsáno v “6 Uzení potravin”.
2 Uložte gril na podpěrné držáky dolního kruhu těla.
Zkontrolujte, zda je kru grilu uložen pevně v držácích.
3 Položte pokrm na gril.
7.5 Použití spotřebiče jako ohniště
Potřebujete novinový papír, podpalovač (splňující normu EN
1860-3), dřevo (tenké a silnější větve, polena) a dlouhé zápalky.
1 Použijte misku na dřevěné uhlí (dolní část těla) a sejměte
mřížku dřevěného uhlí.
2 Zmuchlejte několik archů novinového papíru a vložte jej do
misky na dřevěné uhlí.
3 Mezi novinový papír vložte podpalovač. Vždy používejte
podpalovače splňující normu EN 1860-3.
4 Položte tenké a silnější větve a několik polen na novinový
papír. Tipy:
Zkontrolujte, zda se stále můžete dostat k
podpalovačům.
Nevkládejte do ohniště zatím mnoho polen. Další polena
můžete přidat, až se první zažehnou.
5 Pomocí dlouhé zápalky zažehněte podpalovač. Brzy od něj
chytne papír, tenké i silnější větve a nakonec polena.
8 ÚDRŽBA SPOTŘEBIČE
8.1 Odstranění popela
Doporučujeme odstranit popel po každém použití. S popelníkem
je tento krok proveden velmi rychle. Postupujte následujícím
způsobem:
1 Ponechte spotřebič zcela vychladnout.
2 Sejměte víko, horní kruh těla, grily a misku na vývar.
3 Vyjměte mřížku grilu a kartáčem popel setřete do popelníku.
4 Zvedněte popelník z mísy dřevěného uhlí a nasypte popel do
kbelíku.
5 Položte popelník zpět do mísy dřevěného uhlí.
8.2 Čištění košíku, grilů a roštu
Doporučujeme čistit udicí košík, grily a rošt dřevěného uhlí po
každém použití čističem Barbecook. Postupujte následujícím
způsobem:
1 Nastříkejte pěnu na čištěnou součást a ponechte ji chvíli
působit.
Pěna se zabarví, jak bude postupně nasákat nečistoty a tuk.
2 Odstraňte pěnu měkkou houbou a vodou.
3 Důkladně opláchněte a před uskladněním vysušte. To
zabrání vytváření koroze.
2
Košík, grily a rošt můžete rovněž vyčistit jemným čisticím
prostředkem nebo jedlou sodou. Nikdy na tyto součásti
nepoužívejte čističe na pečící trouby.
2
Chcete-li zabránit vytváření koroze, promažte před
uložením grily a udicí košík lehce rostlinným olejem. Nikdy
olejem nepromazávejte rošt na dřevěné uhlí.
8.3 Čištění misky na vývar a těla
Doporučujeme čistit misku na vývar a tělo spotřebiče (vnitřek a
vnějšek) po každém použití:
K vyčištění součástí použijte vodu, slabý saponát a měkkou
houbu nebo hadr.
Důkladně součásti opláchněte a před uskladněním vysušte.
2
Chcete-li zabránit vytváření koroze, promažte před
uložením misku na vývar a vnějšek těla spotřebiče lehce
rostlinným olejem. Nikdy nepromazávejte olejem vnitřek
těla.
Aroma: Intenzita Ideální pro
Jablko Slabá Zvěřina, ryby, drůbež
Dub Střední Vepřové, drůbež
Bílý ořech Silná Vepřová žebírka, pečeně
MAN_SMOKERXL_BBC_160106_A.book Page 75 Wednesday, January 6, 2016 4:12 PM
76 www.barbecook.com
8.4 Čištění víka
Víko se může během uzení nadměrně zamastit. Aby nedocházelo
k usazování nadměrné vrstvy tuku, doporučujeme vyčistit vnitřek
víka po každém použití. Postupujte následujícím způsobem:
1 Vyčkejte, dokud víko nevychladne. Mělo by být stále teplé,
ale nikoliv horké.
2 Otřete vnitřek víka papírovou utěrkou nebo vodou a slabým
saponátem.
2
Pokud se uvnitř víka přesto usadila silná vrstva tuku,
otřete tuk mosazným kartáčem nebo kusem složené
hliníkové fólie.
8.5 Odstranění koroze z těla
Pokud zjistíte korozi na vnitřku nebo vnějšku těla, následujícím
postupem ji odstraňte:
8.6 Uskladnění spotřebiče
Po každém použití uložte spotřebič na suchém místě (uvnitř, pod
přístřeškem atd.).
2
Před uložením spotřebiče zkontrolujte, zda je úplně
suchý. To zabrání vytváření koroze.
8.7 Údržba součástí opatřených
ochrannou vrstvou emailu, chromu
nebo práškového laku nebo z
nerezové oceli
Spotřebič je tvořen smaltovanými součástmi, součástmi z
nerezové oceli, chromovanými nebo práškovým lakem
chráněnými součástmi. Každý materiál musí být udržován
odlišným způsobem:
1
Škody způsobené nedodržením následujících pokynů
jsou považovány za neodpovídající údržbu a nejsou proto
kryty zárukou.
Pod rozloženým pohledem na spotřebič (druhá část příručky)
naleznete seznam všech součástí, ze kterých je zařízení
sestaveno. Tento seznam zahrnuje symbol stanovující materiál
každé součásti, takže jej můžete použít k ověření způsobu
údržby specifické součásti. Seznam součástí používá následující
symboly:
8.8 Objednávání náhradních součástí
Součásti, které jsou přímo vystaveny působení ohně nebo
intenzivního žáru musí být občas vyměněny. Objednávání
náhradních součástí:
1 Vyhledejte referenční číslo potřebné součásti. Seznam všech
referenčních čísel naleznete pod rozloženými pohledy v
druhé části této příručky a na webu www.barbecook.com.
2
Pokud si zaregistrujete svůj spotřebič online, automaticky
budete odkázáni na správný seznam.
2 Objednejte si náhradní součásti v místě prodeje spotřebiče.
Náhradní součásti si můžete objednávat během záruční
doby i po jejím uplynutí.
9 ZÁRUKA
9.1 Co je kryto
Váš spotřebič se dodává se zárukou po dobu dvou let, počínaje
dnem nákupu. Tato záruka kryje všechny výrobní závady za
následujících předpokladů:
Spotřebič jste používali, smontovali a udržovali podle
pokynů v této příručce. Poškození způsobené zneužitím,
nesprávnou montáží nebo nepřiměřenou údržbou nejsou
považovány za výrobní vady.
Můžete předložit stvrzenkou o koupi a jedinečné sériové
číslo svého spotřebiče. Toto sériové číslo začíná písmenem
C, které je následované 15 číslicemi. Naleznete jej na tomto
místě:
- V této příručce.
- Na obalu spotřebiče.
- Na vnitřní straně stojiny spotřebiče.
Oddělení kvality Barbecook ověřuje, že součásti jsou vadné
a že se ukázaly vadnými při normálním použití, správné
montáži a přiměřené údržbě.
Pokud jedna z výše uvedených podmínek není splněna, nemůže
si jakoukoliv záruku nárokovat. Ve všech případech je záruka
omezena na opravu nebo výměnu vadné součásti.
9.2 Co není kryto
Následující škody a vady nejsou záruku kryty:
Normální opotřebování (koroze, deformace, odbarvení...)
součástí, které jsou přímo vystaveny působení ohně nebo
intenzivního tepla. Je normální, že tyto součásti budou
občas potřebovat výměnu.
Umístění Jak odstranit korozi
Vnějšek
Vyčistěte a zaleštěte místa koroze kartáčem na
grily.
Opravte poškozená místa dobrým žáruvzdorným
lakem.
Vnitřek
Vyčistěte a zaleštěte místa koroze kartáčem na
grily.
Ošetřená místa lehce potřete rostlinným olejem.
Nikdy lak neaplikujte na vnitřek těla.
Materiál Jak udržovat tento materiál
Smalt
Nepoužívejte ostré předměty a neklepejte na
tvrdý povrch.
Zabraňte kontaktu se studenými kapalinami,
dokud je spotřebič stále horký.
Používejte kovové houby a abrazivní čisticí
prostředky.
Nerezová ocel
a chrom
Nepoužívejte agresivní, abrazivní nebo kov
obsahující čisticí prostředky.
Používejte jemné čisticí prostředky a nechte je
na oceli nějakou dobu působit.
Používejte měkkou houbu nebo tkaninu.
Po čištění důkladně opláchněte a před
uskladněním vysušte.
Práškový lak
Nepoužívejte ostré předměty. Používejte
jemný čisticí prostředek, měkkou houbu nebo
tkaninu.
Po čištění důkladně opláchněte a před
uskladněním vysušte.
Symbol Materiál
Smalt
Chrom
Nerezová ocel
Práškový lak
MAN_SMOKERXL_BBC_160106_A.book Page 76 Wednesday, January 6, 2016 4:12 PM
www.barbecook.com 77
Vizuální nepravidelnosti jsou běžné v důsledku výrobního
procesu. Tyto nepravidelnosti nejsou považovány za výrobní
vady.
Všechny škody způsobené nepřiměřenou údržbou,
nesprávným skladováním, montáží nebo změnami
provedenými na předem sestavených součástech.
Všechny následné škody způsobené neopatrným nebo
nesprávným použitím spotřebiče.
Koroze nebo odbarvení způsobené externími vlivy, použití
agresivních čisticích prostředků, působení chlóru.... Tato
poškození nejsou považovány za výrobní vady.
MAN_SMOKERXL_BBC_160106_A.book Page 77 Wednesday, January 6, 2016 4:12 PM
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138

Barbecook Smoker XL Návod k obsluze

Typ
Návod k obsluze