•Ujistěte se, že při vaření a ohřívání jídel
se dosahuje minimální teploty 70°C.
Dodržujte proto prosím hodnoty
výkonu a času uvedené v tabulkách.
K měření teploty jídel nikdy
nepoužívejte rtuťový ani kapalinový te-
ploměr.
• Jídla ohřívaná mikrovlnami předávají
teplo nádobě. Používejte chňapky
nebo utěrky!
•Nepřevařte jídla příliš vysokým výko-
nem a časem. Jídla se mohou na urči-
tých místech vysušit, spálit nebo
vzplanout.
• Varný prostor, topná tělesa grilu a
součásti příslušenství se při provozu
zahřívají. Nezapomeňte na to při
manipulaci a používejte proto
chňapky nebo utěrky. Nebezpečí
popálení!
•Kovové předměty musejí být alespoň
2 cm od stěn a dvířek varného
prostoru. Jinak může dojít k přeskoku
jisker a spotřebič se může poškodit.
• Pokud se nedoporučuje jinak,
nepoužívejte hliníkové fólie.
• Nic nezavírejte mezi dvířka a rám
dvířek.
•Těsnění dvířek, těsnicí plochy dvířek a
vnitřní prostor spotřebiče udržujte
stále v čistotě. Nedostatečná čistota
spotřebiče může vést k nebezpečným
situacím.
•V troubě neuchovávejte žádné hořlavé
předměty. Mohly by se při zapnutí
vznítit.
Rady k ochraně trouby před
poškozením
• Dno trouby nevykládejte alobalem a
na dno nestavte pekáč ani plech,
protože teplo by poškodilo smalt
trouby.
• Ovocné šťávy, které mohou kapat z
plechu, zanechávají skvrny, které již
nejdou odstranit. Na příliš vlhké koláče
používejte hluboký plech.
•Nezatěžujte otevřené dveře trouby.
• Nikdy nelijte vodu přímo do horké
trouby. Smalt se může poškodit a mo-
hou vzniknout barevné skvrny.
•Při silném tlaku, především na hrany
přední skleněné tabule, může sklo
prasknout.
•V troubě neskladujte žádné hořlavé
předměty. Mohly by při zapnutí vzpla-
nout.
•V troubě neskladujte žádné vlhké
potraviny. Mohly by poškodit smalt
trouby.
• Po vypnutí chladicího ventilátoru
neuchovávejte v troubě otevřené po-
krmy. V prostoru trouby nebo na skle
dvířek se může srazit vlhkost, která se
může dostat i na nábytek.
bezpečnostní informace electrolux 7