Návod k použití
Bezpečnostní pokyny
Důležité bezpečnostní pokyny!
Pečlivě si je přečtěte a uložte pro budoucí použití!
Elektrická bezpečnost
• Spotřebič smí zapojit jen oprávněný odborník .
• Při poruše nebo poškození spotřebiče: vyšroubujte pojistky, nebo je vypně‐
te.
• Opravy na přístroji smí provádět pouze odborníci . Při nesprávně provede‐
ných opravách mohou vzniknout velká nebezpečí. V případě opravy se ob‐
raťte na náš servis nebo na svého prodejce.
Bezpečnost dětí
• Malé děti nikdy nenechávejte u zapnuté trouby bez dozoru.
• Přístroj je vybaven dětskou pojistkou.
Bezpečnost při používání
• Tento spotřebič je určen výlučně pro vaření, smažení a pečení jídel v do‐
mácnosti.
• Pozor při připojování elektrických spotřebičů do zásuvek v blízkosti trouby.
Dávejte pozor, aby se připojovací kabely nepřiskříply v horkých dveřích
trouby.
• Upozornění: Nebezpečí popálení! Při provozu se vnitřek trouby zahřeje.
• Upozornění: Při vaření v páře nikdy neotvírejte dveře trouby. Vlhkost uni‐
kající páry by mohla poškodit nábytek. Nevystavujte se přímo unikající páře,
mohla by vás spálit.
• Používáte-li při přípravě jídla v troubě alkoholické přísady, může vzniknout
lehce zápalná směs vzduchu s alkoholem. V tomto případě otvírejte dveře
trouby velmi opatrně. Nemanipulujte přitom se žhavými uhlíky, jiskrami nebo
ohněm.
• Osoby (včetně dětí), které nejsou schopné bezpečně spotřebič používat z
důvodu svých snížených fyzických, smyslových nebo duševních schopností,
nebo k tomu nemají patřičné znalosti a zkušenosti, nesmějí tento spotřebič
používat s výjimkou situace, kdy na tyto osoby dohlíží, nebo jim radí jiná
osoba odpovědná za jejich bezpečnost.
Varování k akrylamidu
Podle nejnovějších vědeckých poznatků může akrylamid vznikající při inteziv‐
ním zhnědnutí pokrmů, zejména u škrobnatých potravin, poškozovat zdraví.
Doporučujeme proto připravovat jídla raději při nízkých teplotách a dbát na to,
aby jídla příliš nezhnědla.
Bezpečnostní pokyny
3