Russell Hobbs 22220-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Zpracovatelé potravin
Typ
Uživatelský manuál
39
Přečtěte si pokyny a uschovejte je. Pokud zařízení předáte dál, předejte ho i s návodem. Před
použitím odstraňte všechny obaly.
A DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
1 Tento přístroj mohou používat osoby se sníženými fyzickými,
senzorickými či mentálními schopnostmi nebo osoby, které
výrobek nikdy nepoužívaly nebo jej neznají, pokud tak činí pod
dozorem/byly poučeny a rozumí souvisejícím rizikům.
•ístroj nesmí používat děti nebo si s ním hrát.
•ístroj i kabel udržujte mimo dosah dětí.
s i manipulaci s nožem a vyprazdňování a čištění mísy buďte
opatrní, abyste předešli případnému zranění.
u Nepřidávejte horkou tekutinu (nad 40°C), může vystříknout z
vodu prudkého odpaření.
c Nesprávné použití zařízení může vést ke zranění.
2 ed montáží, demontáží či čištěním přístroj vypojte ze sítě.
3 Pokud je přístroj v zásuvce, nenechávejte ho bez dozoru.
4 Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servisní
zástupce nebo osoba podobně kvalifikovaná, aby nedošlo k riziku.
L Jednotku motoru nenamáčejte.
5 Nepokoušejte se sekat led či syrové maso a s noži manipulujte velmi obezřetně.
6 Motor nespouštějte na dobu delší než 1 minutu v kuse, pak jej nechte asi minutu vychladnout,
než jej znovu zapnete.
7 Nepoužívejte spotřebič pro jiný účel, než je uvedeno v těchto pokynech.
8 Nepoužívejte spotřebič, je-li poškozen nebo se objevují poruchy.
jen pro domácí použití
NÁKRESY
pokyny (Čeština)
1 víčko
2 západka
3 jednotka s noži
4 mísa
5 vypínač
6 žlábek
7 vřeteno
8 výřez
9 jednotka motoru
` vhodné pro mytí v myčce
40
C PŘÍPRAVA
1 Jednotku motoru umístěte na stabilní a rovný povrch.
2 Spusťte mísu na vřeteno.
3 Západky na spodu mísy musí zapadnout do výřezů v podstavci.
4 Mísou otočte asi 15 mm ve směru hodinových ručiček a zacvakněte ji na místo.
5 Jednotku s noži spusťte na vřeteno v dolní části mísy.
6 Tte s ní, dokud neklesne na spodek mísy.
C ZPRACOVÁNÍ POTRAVIN
7 Do mísy vložte potravinu.
8 Nemixujte tvrdé potraviny – tzn. cokoli, co nemůžete snadno krájet kuchyňským nožem.
9 Nekrájejte na velké kusy – max. kostky 18 mm
10 Spusťte víčko na mísu a otočte jím ve směru hodinových ručiček, tak ho na míse uzamkněte.
Tak se vypínač odemkne.
11 Zasuňte zástrčku do zásuvky.
12 Stiskněte vypínač a spustí se motor. Pro vypnutí vypínač uvolněte.
C HOTOVO?
13 Vytáhněte přístroj ze zásuvky.
14 Víčko pootočte proti směru hodinových ručiček, tak ho odemknete.
15 Zvedněte víčko z mísy.
16 Uchopte jednotku s noži za plastovou část a pootočte jí, aby se uvolnila z lemů vřetena, a
přímo jí vyzvedněte z mísy ven.
17 Mísu odemknete tak, že jí otočíte proti směru hodinových ručiček.
18 Mísu z jednotky motoru sejměte.
C PÉČE A ÚDRŽBA
19 Vytáhněte přístroj ze zásuvky před demontáží i čištěním.
20 Vyčistěte vnější plochy spotřebiče vlhkým hadříkem.
21 Ručně umyjte snímatelné díly.
22 Vnitřní část jednotky s noži vyčistěte pomocí párátka.
W
OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Aby nedošlo k ohrožení zdraví a životního prostředí vlivem nebezpečných látek
obsažených v elektrických a elektronických produktech, spotřebiče označené tímto symbolem
nesmějí být vhazovány do směsného odpadu, ale je nutno je obnovit, znovu použít nebo
recyklovat.
recepty
h = hrst
c = stroužek (stroužky)
g = gramy
m = mililitry
T = polévková lžíce (15 ml)
t = čajová lžička (5 ml)
koriandrové pesto
2 h listy koriandru 2 c česnek
60 g piniové oříšky 125 m olivový olej
60 g parmazán – strouhaný
Koriandr, česnek, piniové oříšky a polovinu oleje do hladka rozmixujte. Přelijte do velké mísy.
Vmíchejte parmazán. Přidejte olej k získání správné konzistence: Na dip: husté. Na polevu:
středně husté. Na těstovinovou omáčku: řídké.
41
sladkokyselá omáčka
2 šalotky 1 malý kousek zázvoru – oloupaný
1 c česnek 1 T sójová omáčka
2 tlý vinný ocet 1 t hořčice
1 t rajský protlak
Vše do hladka rozmixujte. Podávejte s kuřecím masem, rybou, anebo jako dip.
omáčka s černými olivami a ančovičkami
125 g vypeckované černé olivy 30 g filety z ančoviček – zbavené vody
T kapary – zbavené vody 75 m olivový olej
1 T brandy (volitelné) černý pepř
Polovinu oleje si dejte stranou. Vše ostatní rozmixujte. Přidejte olej k získání správné
konzistence: Na tapenádu: husté. Na těstovinovou omáčku: řídké. Okořeňte černým pepřem.
rajčatová omáčka s kusy zeleniny
¼ červená chilli paprička (vyjmout semena) ½ cibule ½ červená paprika
400 g rajčata (z konzervy) ½ zelená paprika 1 c česnek
4 T rajský protlak 1 h petržel ½ T olivový olej
½ t sůl
Upevněte nůž. Na kusy nasekejte cibuli, červenou papriku, zelenou papriku, česnek, chilli
papričku a petržel. Přidejte rajčata, olivový olej, rajčatový protlak a sůl. Míchejte 5 sekund.
křenovo-jablečná omáčka
1 chuťově výrazné jablko – oloupané a nastrouhané 125 m šlehačka
3 T křen na ochucení 1 t paprika
Mixujte, dokud nezískáte krémovou směs. Přelijte do velké mísy. Přidejte zbytek ingrediencí.
Okořeňte černým pepřem. Podávejte s hovězím masem nebo k párkům.
Recepty naleznete na našich internetových stránkách:
http://www.russellhobbs.com/ifu/550931
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 22220-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Zpracovatelé potravin
Typ
Uživatelský manuál