40
C PŘÍPRAVA
1 Jednotku motoru umístěte na stabilní a rovný povrch.
2 Spusťte mísu na vřeteno.
3 Západky na spodu mísy musí zapadnout do výřezů v podstavci.
4 Mísou otočte asi 15 mm ve směru hodinových ručiček a zacvakněte ji na místo.
5 Jednotku s noži spusťte na vřeteno v dolní části mísy.
6 Točte s ní, dokud neklesne na spodek mísy.
C ZPRACOVÁNÍ POTRAVIN
7 Do mísy vložte potravinu.
8 Nemixujte tvrdé potraviny – tzn. cokoli, co nemůžete snadno krájet kuchyňským nožem.
9 Nekrájejte na velké kusy – max. kostky 18 mm
10 Spusťte víčko na mísu a otočte jím ve směru hodinových ručiček, tak ho na míse uzamkněte.
Tak se vypínač odemkne.
11 Zasuňte zástrčku do zásuvky.
12 Stiskněte vypínač a spustí se motor. Pro vypnutí vypínač uvolněte.
C HOTOVO?
13 Vytáhněte přístroj ze zásuvky.
14 Víčko pootočte proti směru hodinových ručiček, tak ho odemknete.
15 Zvedněte víčko z mísy.
16 Uchopte jednotku s noži za plastovou část a pootočte jí, aby se uvolnila z lemů vřetena, a
přímo jí vyzvedněte z mísy ven.
17 Mísu odemknete tak, že jí otočíte proti směru hodinových ručiček.
18 Mísu z jednotky motoru sejměte.
C PÉČE A ÚDRŽBA
19 Vytáhněte přístroj ze zásuvky před demontáží i čištěním.
20 Vyčistěte vnější plochy spotřebiče vlhkým hadříkem.
21 Ručně umyjte snímatelné díly.
22 Vnitřní část jednotky s noži vyčistěte pomocí párátka.
W
OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Aby nedošlo k ohrožení zdraví a životního prostředí vlivem nebezpečných látek
obsažených v elektrických a elektronických produktech, spotřebiče označené tímto symbolem
nesmějí být vhazovány do směsného odpadu, ale je nutno je obnovit, znovu použít nebo
recyklovat.
recepty
h = hrst
c = stroužek (stroužky)
g = gramy
m = mililitry
T = polévková lžíce (15 ml)
t = čajová lžička (5 ml)
koriandrové pesto
2 h listy koriandru 2 c česnek
60 g piniové oříšky 125 m olivový olej
60 g parmazán – strouhaný
Koriandr, česnek, piniové oříšky a polovinu oleje do hladka rozmixujte. Přelijte do velké mísy.
Vmíchejte parmazán. Přidejte olej k získání správné konzistence: Na dip: husté. Na polevu:
středně husté. Na těstovinovou omáčku: řídké.