Electrolux E9OHPS1 Uživatelský manuál

Kategorie
Mixér / kuchyňský robot příslušenství
Typ
Uživatelský manuál
8
CZ SK
PÉČE
Před prvním použitím otřete kamennou
podložku na pečení hadrem namočeným v
horké vodě.
Zbytky jídel po vaření lze odstranit nožem nebo
škrabkou.
Při pravidelném čištění můžete kámen ohřát,
vyčistit ocelovou drátěnkou a poté omýt v horké
vodě se saponátem.
Lopatku důkladně otřete vlhkým hadrem a
pověste oschnout. Může dojít k tvorbě skvrn
nebo změně zabarvení, které nemá žádný vliv
na správnou funkci (nenořte do vody - došlo
by k nabobtnání). Občas očistěte pomocí
pískového papíru.
Na kamennou podložku na pečení pizzy
nepoužívejte tuky či oleje.
Položte kamennou podložku na pečení pizzy
položte na rošt trouby.
Sestavu vložte do trouby do nejnižší polohy
roštu.
RECEPT NA TĚSTO NA PIZZU
Recept na osm kuliček těsta
1 kg mouky
4 lžičky soli
1 kostka droždí
100 ml vody
500 ml mléka
50 ml olivového oleje
Mouku a sůl smíchejte dohromady a droždí
rozpusťte ve vodě. Všechny přísady smíchejte
dohromady a hněťte 10 minut, dokud nezískáte
měkké a hladké těsto. Nechte těsto vykynout na
dvojnásobný objem v zakryté míse. Těsto rozdělte
na osm stejných porcí, uválejte je do kuliček a
nechte chvíli odležet. Doby přípravy se mohou
lišit v závislosti na tloušťce těsta a teplotě trouby.
Pravá neapolská pizza má co nejtenčí těsto a
peče se po dobu 12 - 14 minut při teplotě 250 °C
- 280 °C.
Ozdobte si svou pizzu pomocí vašich oblíbených
ingrediencí!
Pomocí lopatky umístěte pizzu na horkou
kamennou podložku na pečení pizzy (lopatku
nejprve poprašte moukou).
UŽITEČNÉ TIPY
Těsto je vhodné ke zmrazení: po uhnětení kuličky
těsta jednotlivě zabalte do potravinářské fólie a
vložte do mrazničky. Po rozmražení nechte těsto
vykynout. Doba uchování: 3 měsíce.
Ozdobenou pizzu nenechávejte ležet na lopatce,
jelikož by těsto zvlhlo a nešlo by poté z lopatky
sundat.
STAROSTLIVOSŤ
Pred prvým použitím kameň na pizzu utrite
handričkou namočenou v teplej vode.
Zvyšky po varení môžete odstrániť pomocou
noža alebo škrabky.
Bežné čistenie môžete vykonať ohriatím kameňa
na pizzu a následným vyčistením sklenenou
vlnou a umytím mydlovou vodou.
Lopatku na pizzu vyčistite jemnou handričkou,
zaveste a nechajte vyschnúť. Na lopatke
sa môžu vytvoriť škvrny alebo môže zmeniť
farebný odtieň. Nemá to žiadny vplyv na
správnu funkciu (lopatku nenamáčajte do vody
- mohlo by dojsť k napučaniu). Lopatku z času
na čas vyčistite brúsnym papierom.
Na kameň na pizzu nelejte masť ani olej.
Kameň na pizzu položte na rošt rúry.
Zostavu vložte do rúry na najnižšiu výšku roštu.
RECEPT NA CESTO NA PIZZU
Recept na 8 cestových guliek
1 kg múky
4 čajové lyžičky soli
1 kocka droždia
100 ml vody
500 ml mlieka
50 ml olivového oleja
Zmiešajte múku a soľ, droždie rozpustite vo vode.
Zmiešajte všetky prísady a mieste 10 minút, kým
nevznikne jemné a hladké cesto. Cesto nechajte v
zakrytej miske vykysnúť na dvojnásobnú veľkosť.
Cesto rozdeľte na 8 rovnako veľkých častí,
vytvarujte z nich guličky a nechajte ich chvíľu
postáť. Časy prípravy sa môžu líšiť v závislosti
od hrúbky cesta a teploty v rúre. Pre originálnu
neapolskú pizzu by malo byť cesto čo najtenšie
a malo by sa piecť 12 - 14 minút pri teplote 250 °C
- 280 °C.
Pizzu ozdobte vašimi obľúbenými prílohami!
Pomocou lopatky na pizzu položte pizzu na
horúci kameň na pizzu (lopatku najprv posypte
múkou).
PRAKTICKÉ RADY
Cesto je ideálne na zmrazenie: po vymiesení
zabaľte guľôčky cesta samostatne do fólie do
mikrovlnnej rúry a vložte ich do mrazničky.
Po rozmrazení nechajte cesto vykysnúť.
Čas skladovania: 3 mesiace.
Pizzu ozdobenú prílohami nenechávajte dlho
položenú na lopatke na pizzu, inak navlhne a
prilepí sa k lopatke.
1 / 1