120
• Tato funkce je aktivní jen u programů 1, 2, 3 a 5.
VELIKOST
• Pomocí tlačítka velikosti FGH posuňte šipku do spodní části displeje na malý F (500g), střední G
(750g) nebo velký H (1kg).
• Tyto velikosti jsou přibližné – považujte je za malou, střední a velkou.
• Tato funkce je aktivní jen u programů 1, 2, 3, 5 a 8.
ČASOVAČ
• Pokud nepoužíváte časovač, přejděte k bodu 63.
• Časovač používejte na nastavení času dokončení až na 13 hodin dopředu (včetně času receptu).
• Tato funkce je aktivní jen u programů 1, 2, 3 a 5.
• Časovač nepoužívejte s receptem, který obsahuje čerstvé mléko, jogurt, sýr, vejce, ovoce, cibuli nebo
cokoli, co by se mohlo zkazit, pokud se to ponechá několik hodin ve vlhkém a teplém prostředí.
• Když se nechají přísady delší dobu společně, samozřejmě dojde k určité vzájemné reakci, zejména v
horkých nebo deštivých dnech
• Nepoužívejte vlhké přísady jako je ovoce.
• Jakékoli ořechy nebo rozinky přidávejte až po mouce
• Rozhodněte, kdy chcete, aby byl chléb hotový, např. v 18.00.
• Podívejte se, kolik je teď hodin, např. 7.00.
• Vypočítejte rozdíl mezi těmito dvěma časy, např. 11 hodin.
• Pomocí tlačítek + a – změňte čas zobrazený na displeji z času programu na čas, který jste právě
vypočítali (např. 11 hodin).
• Každým stisknutím - se zobrazený čas sníží nebo stisknutím + zvýší o 10 minut
• Čas nemůžete snížit na dobu kratší, než je čas programu.
• Maximální čas, který lze na displeji zobrazit, je 13 hodin.
ZAPNĚTE PEKÁRNU
• Stiskněte tlačítko I a program se spustí.
• Spotřebič pípne.
• Displej bude odpočítávat, a když bude hotovo, pípne.
• Pokud používáte program 3, hnětení začne až po 30 minutách, po dobu kterých se přísady
zahřívají.
• Po 30 minutách hnětení se na těsto podívejte (průzorem).
• Pokud uvidíte nezapracované přísady okolo stěn pečicí nádoby, víko otevřete, špachtlí je setřete do
těsta a potom víko zavřete.
• Setřete jen stěny, abyste se nedotkli hnětače.
HOTOVO?
• Chcete-li pekárnu zastavit, stiskněte tlačítko I a přidržte ho po dobu 2 sekund.
• Nejlepšího výsledku dosáhnete, když chléb vytáhnete hned, jakmile je hotový.
• Pokud pekárnu nezastavíte, bude udržovat chléb teplý po dobu jedné hodiny.
• Potom 10krát pípne a vypne se.
• Vytáhněte přístroj ze zásuvky.
• Po zvednutí poklice bude unikat pára a horký vzduch.
• Používejte chňapky.
• Otevřete víko.
• Pomocí držadla vytáhněte pečicí nádobu nahoru a ven z pekárny.
• Pečicí nádobu obraťte dnem vzhůru a zatřepejte s ní, aby se chléb uvolnil.
• Možná budete muset chléb uvolnit od stěn uvnitř pečicí nádoby žáruvzdornou plastovou nebo
dřevěnou špachtlí.