67
RECEPTY
KUŘECÍ PRSA NA CHILLI A LIMETCE 4 PORCE
• 4 kuřecí prsa rozkrojená do tvaru motýlích
křídel
• 3 polévkové lžíce chilli koření
• 2 polévkové lžíce olivového oleje
• Šťáva i kůra z 1 limetky
• 4 stroužky česneku, najemno nasekaný
• 1 čajová lžička mletého koriandru
• 1 čajová lžička mletého římského kmínu
• Sůl a pepř podle chuti
1. Marinádu připravíte tak, že smícháte všechny ingredience kromě kuřecího masa. Následně
marinádou kuřecí maso polijte – ujistěte se, že je maso všude polité. Zakryjte potravinovou fólií a
nechte naložené v ledničce alespoň 2 hodiny.
2. Gril rozehřejte na maximum a kuře grilujte 8-10 minuty (záleží na tloušťce masa), prostě až nebudou
šťávy krvavé.
PLNĚNÝ PSTRUH NA GRILU S CITRONEM A PETRŽELKOU 4 PORCE
• 4x pstruh rozevřený do tvaru motýlích křídel
• 5 plátků citronu na každou rybu
• 6-8 čerstvých lístků petrželky na každou rybu
• 2 stroužky nasekaného česneku na každou rybu
• 1 polévková lžíce olivového oleje na každou rybu
• Sůl a pepř podle chuti
1. Pstruha rozevřete a zkontrolujte, že vevnitř nezůstaly žádné kosti. Zjistíte to tak, že prstem přes maso
lehce přejedete. Rybu z obou stran okořeňte, potom na jednu stranu střídavě dejte plátek citronu a
trochu petrželky. Rybu rovnoměrně potřete česnekem.
2. Pokapejte olivovým olejem a potom rybu zavřete.
3. Gril rozehřejte na maximum. Grilujte 5-8 minut v závislosti na tloušťce ryby.
SENDVIČ S FETOU, ČERVENOU CIBULÍ A ČERVENOU PAPRIKOU 1 PORCE
• 2 silné plátky celozrnného chleba
• 50 g sýru feta
• ½ červené cibule, nakrájená na jemné plátky
• ½ červené papriky, zbavená semen a nakrájená
na jemné plátky
• 2 polévkové lžíce balsamica
• Sůl a pepř podle chuti
1. Smíchejte cibuli, červenou papriku, balsamico, sůl a pepř. Připravujte na maximální výkon po dobu
1-2 minut, dokud směs nezměkne.
2. Vezměte plátek chleba dejte na něj papriky. Na to nasypte hrudky fety a následně přikryjte druhým
plátkem chleba.
3. Grilovací plochy otřete papírovou utěrkou a potom sendvič grilujte po dobu 2-3 minut.
PRO NÁSLEDUJÍCÍ RECEPTY JE POTŘEBA HLUBOKÝ PLECH
VELKÁ OMELETA 68 PORCE
• 8 středně velkých vajec
• 250 g měkkého krémového sýru
• 200 g nastrouhaného čedaru
• 2 namíchané papriky, na kostičky
• 4 jarní cibulky, na jemné plátky
• ½ svazku čerstvé pažitky, na jemné plátky
• Sůl a pepř podle chuti
1. Smíchejte vejce s krémovým sýrem. Okořeňte. Přidejte zbývající ingredience a dobře promíchejte.
2. Gril rozehřejte na maximum. Na hluboký plech nalijte vaječnou směs. Zavřete víko a připravujte
přibližně 10-12 minut, dokud nebude směs hotová. Opatrně hluboký plech vyjměte a omeletu
vyklopte na talíř.
FLAPJACK OVESNÉ TYČINKY VELIKOST JEDNOHO HLUBOKÉHO PLECHU
• 375 g ovesné kaše
• 190 g másla
• 190 g hnědého práškového cukru
• 90 g zlatého sirupu (golden syrup)
• 120 g rozinek
• 100 g kostek máslového karamelu (fudge)
1. V hrnci rozpusťte máslo, cukr a sirup a dobře promíchejte. Vmíchejte ovesné vločky, rozinky a kostky
karamelu.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE