40
POUŽITÍ
1. Regulátorem teploty otočte úplně proti směru hodinových ručiček (0).
2. Konektor zapojte do napájecího vstupu na přístroji (Obr. B).
3. Zasuňte zástrčku do zásuvky.
4. Regulátor teploty nastavte na požadovanou teplotu (1 - 5).
5. Rozsvítí se kontrolka termostatu. Po dosažení teploty kontrolka zhasne. Střídavě se bude rozsvěcovat
podle toho, jak bude spínat termostat, který udržuje nastavenou teplotu.
6. Na gril potraviny umísťujte pomocí lopatky či kleští, ne prsty.
POZNÁMKA: U potravin s vysokým obsahem tuku může během grilování horký tuk vystříknout. Pokud se
tak stane, můžete snížit teplotu, ovšem prodloužíte tím čas grilování.
• Čekejte, dokud nebude jídlo hotové.
• Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
• Hotové jídlo vyjměte pomocí dřevěných či plastových nástrojů.
• Odkapávací misky pravidelně vyprazdňujte. Odkapávací misky budou horké, čili nakládejte s nimi
opatrně a používejte rukavici na vaření nebo podobnou ochranu. Otřete papírovou utěrkou a vraťte
zpět na místo.
PÉČE A ÚDRŽBA
1. Odpojte spotřebič a nechte jej vychladnout, než jej vyčistíte nebo uložíte.
2. Vytáhněte konektor z napájecího vstupu.
3. Všechny plochy otřete čistým vlhkým hadrem.
4. Odkapávací misky umývejte v teplé mýdlové vodě, nebo v horním koši myčky na nádobí.
RECYKLACE
W
Aby nedocházelo k ničení životního prostředí a zdraví kvůli obsaženým nebezpečným
látkám, přístroje a dobíjecí i nedobíjecí baterie označené jedním z těchto symbolů
nesmějí být vyhazovány do směsného komunálního odpadu. Elektrické a elektronické
výrobky, a pokud to přísluší, i dobíjecí i nedobíjecí baterie, vždy likvidujte na
oficiálním recyklačním/sběrném místě.
RECEPTY
LOSOS S MEDEM, SÓJOU A SEZAMEM (přibližně 4 porce)
• 350 g lososa
• 20 g tmavé sójové omáčky
• 40 g medu
• 15 ml sherry octa
• 30 ml sezamového oleje
• 15 ml rostlinného oleje
• 20 g pražených sezamových semínek
V míse smíchejte sójovou omáčku, med, ocet, sezamový olej, rostlinný olej a sezamová semínka. Směs
nalijte na tác a položte do ní lososa tak, aby kůže směrovala nahoru. Nechejte marinovat alespoň 20-30
minut. Předehřejte gril v nastavení 5. Až bude zahřátý, dejte lososa na gril a grilujte 7-8 minut, anebo až se
začne losos rozpadat.
KUŘE NA PAPRICE (přibližně 4-6 porce)
• 400 g vykostěných kuřecích stehen
• 10 g uzené papriky
• 3 g chilli koření
• 30 ml olivového oleje
• 1 citron, šťáva i kůra
• Sůl a pepř podle chuti
V míse smíchejte papriku, chilli koření, olej, citron a dochuťte. Kuře naporcujte na kousky požadované
velikosti a pak vložte do mísy. Dobře promíchejte a ujistěte se, že je kuřecí maso marinádou dobře obalené.
Misku zakryjte potravinovou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice. Kuřecí maso z lednice vyjměte asi
15 minut před grilováním. Předehřejte gril v nastavení 5. Až bude zahřátý, dejte kuřecí maso grilovat a
grilujte tak dlouho, až nebudou šťávy krvavé.