HLAVNÍ JÍDLA
78
Úroveň Výkon grilu Výkon mikrovln Čas
1 Vysoká 350 W 12-15 minut
DORT Z ČERSTVÝCH MAKARONŮ
SE ZELENINOU A RICOTTOU
Přísady pro 8 osob
Čerstvé makarony 300 g
Bešamel 1 l
Čerstvá ricotta 250 g
Hrášek, mražený 100 g
Čerstvá mrkev na kostičky 150 g
Špenát, mražený 250 g
Parmezán, strouhaný 100 g
Česnek, nasekaný 2 g
Extra panenský olej 30 g
Na bešamelovou omáčku
Mléko 1 l
Máslo 50 g
Mouka 50 g
Sůl 10 g
Příprava
1. Na bešamelovou omáčku: rozpusťte máslo pomocí
mikrovln, přidejte mouku a nechte rozpustit.
2. Uveďte mléko a sůl do varu pomocí mikrovln a přidejte
máslo a mouku.
3. Míchejte, dokud není omáčka hladká a všechny přísady
dobře rozpuštěné.
4. Uvařte všechnu zeleninu v zakryté nádobě pomocí
mikrovln a po uvaření úplně slijte vodu.
5. Ochuťte solí a pepřem, přidejte ricottu, část parmezánu
a bešamelové omáčky. Když všechno vychladne, přidejte
čerstvé syrové makarony a dobře je promíchejte s ostatními
přísadami.
6. Hotovou směsí naplňte formu, dobře uhlaďte povrch
a polijte zbývající bešamelovou omáčkou, posypte
parmezánem a dejte péct.
7. Po upečení nechte před podáváním 10 minut odpočinout.
Úroveň Teplota Výkon mikrovln Čas
1 200 °C 350 W 16-18 minut
MILLEFOGLIE ZE ZELENINY SE SÝREM
TALEGGIO A BAZALKOVÝM PESTEM
Přísady pro 8 osob
Červené zprohýbané papriky 300 g
Žluté zprohýbané papriky 300 g
Zelené cukety na slabá kolečka 250 g
Mrkve na tenké proužky 250 g
Červená rajčata na kolečka 300 g
Bazalkové pesto 50 g
Česnek 1 stroužek
Pórek na jemné plátky 100 g
Taleggio na kostičky 200 g
Parmezán, strouhaný 100 g
Černé olivy na kolečka 300 g
Kapary 100 g
Filety z ančoviček v olivovém oleji 20 g
Extra panenský olivový olej 50 g
Jemná sůl 10 g
Mletý pepř 1 špetka
Příprava
1. Ochuťte zeleninu solí, pepřem a olivovým olejem.
2. Do nádoby s vysokými okraji položte vrstvy zeleniny s
pestem, parmezánem, sýrem taleggio a černými olivami.
3. Zakončete vrstvou ančoviček, kapar a sýrů.
4. Dejte zapékat do zlatova.
Klas.ohřev + MV
Předohřevna 200 °C
Turbogril + MV