Russell Hobbs 20810-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Fritézy
Typ
Uživatelský manuál

Tato příručka je také vhodná pro

60
Přečtěte si pokyny a uschovejte je. Pokud zařízení předáte dál, předejte ho i s návodem. Před
použitím odstraňte všechny obaly.
A DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPAENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
1 Tento přístroj mohou používat děti ve věku od 8 let a osoby se
sníženými fyzickými, senzorickými či mentálními schopnostmi
nebo osoby, které výrobek nikdy nepoužívaly nebo jej neznají,
pokud tak činí pod dozorem/byly poučeny a rozumí souvisejícím
rizikům. S přístrojem si nesmějí hrát děti. Děti nesjí provádět
čištění a běžnou údržbu, pokud nedosáhly věku alespoň 8 let a
nejsou-li pod dozorem. Přístroj i kabel uchovávejte mimo dosah
dětí mladších 8 let.
¬ Povrchy přístroje budou pálit.
2 Přístroj nepoužívejte blízko či pod hořlavými materiály (např.
záclonami).
3 Přístroj nepřipojujte přes časovač nebo systém dálkového
ovládání.
4 Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servis
zástupce nebo osoba podobně kvalifikovaná, aby nedošlo k riziku.
H Neponořujte přístroj do kapaliny.
5 Umístěte spotřebič na stabilní, rovnou plochu odolnou vůči teplu.
6 Kolem přístroje mějte volný prostor alespoň 50 mm do všech stran.
7 Maso, drůbež a druhotné výrobky (mleté maso, burgery, atd.) připravujeme tak dlouho,
dokud výrazně nepouští šťávu. Rybu grilujeme tak dlouho, dokud celkově neztmavne.
8 Nepoužívejte žádné kovové či ostré předměty – poškodili byste protipřipalovací vrstvu.
9 Vyhýbejte se otvoru umístěnému vzadu na přístroji - bude z něj vycházet horká pára.
10 Přístroj nepoužívejte k žádným jiným účelům než k přípravě jídla.
11 Nepoužívejte žádné kovové či ostré předměty – poškodili byste nepřilnavý povrch.
jen pro domácí použití
U PŘED PRVNÍM POUŽITÍM
•Ručně umyjte snímatelné díly.
•Zpočátku může topné těleso trochu dýmit.
•Může to nepatrně zapáchat, ale nejde o nic rizikového. Ověřte, zda je místnost správně
odvětrávaná.
d JAK TO FUNGUJE
1 Princip je podobný jako u horkovzdušné trouby, čili k úpravě pokrmů se používá horký
vzduch a sálavé teplo.
2 Olejem jídlo polijte jen na povrchu, do mísy olej nelijte.
3 Když do otvorů uvnitř koše vsadíte dělící stěnu, můžete připravovat různá jídla zároveň, např.
scampi a hranolky (oboje mražené) – hranolky připravujte 5 minut, vyjměte mísu, přidejte
scampi, dejte mísu zpět a připravujte dalších 15 minut.
4 Mějte vždy připravené rukavice na pečení (nebo utěrku) a tepelně odolnou podložku nebo
mělký talíř, na který po skončení vaření mísu položíte.
61
[
C DRŽADLO
5 Pomocí držadla se zvedá mísa i koš.
6 Jak vyjmout mísu z těla:
a) Přidržte horní část těla.
b) Uchopte držadlo druhou rukou.
c) Mísu z těla vytáhněte.
d) Mísu odložte na izolační podložku.
7 Jak vyjmout koš z mísy:
a) Kryt posuňte směrem k tělu tak, aby byl zámek co nejvíce vidět.
b) mek stiskněte, čímž se držadlo z mísy odemkne.
c) Držadlo s košem z mísy vyzvedněte.
C PŘEDEHŘÁ
8 Zasuňte zástrčku do zásuvky.
9 Regulátor teploty nastavte na požadovanou teplotu.
10 Časovač nastavte na 5.
11 Rozsvítí se kontrolka připojení k síti.
12 Po zahřátí přístroje na pracovní teplotu se rozsvítí kontrolka termostatu.
13 Střídavě se bude rozsvěcovat podle toho, jak bude spínat termostat, který udržuje
nastavenou teplotu.
14 Když se časovač vrátí na 0, přístroj se vypne.
C POUŽITÍ
15 Vyjměte mísu z těla.
16 Vsaďte dělící stěnu, pokud je to potřeba.
17 Do koše vložte jídlo – koš nepřeplňujte.
18 Nechte mezi jednotlivými kousky jídla prostor, aby horký vzduch mohl proudit.
19 Vložte mísu zpět do těla.
20 Na časovači nastavte vámi požadovaný čas.
C PROTŘEPÁNÍ MÍSY
21 V polovině přípravy mísu vyjměte a protřepte ji, anebo jídlo obraťte, potom vložte mísu zpět
do těla.
22 Přístroj se při vyjmutí mísy vypne, čili po jejím vložení zpět přístroj znovu zapněte.
23 Časovač bude dál odpočítávat čas.
24 Když se časovač vrátí na 0, přístroj se vypne.
25 Vytáhněte přístroj ze zásuvky.
26 Pokud chcete přístroj vypnout manuálně, otočte časovačem na 0.
C HOTOVO?
27 Vyjměte mísu z těla.
28 Zkontrolujte, zda je jídlo hotové. Pokud si nejste zcela jisti, nechte ho ještě chvíli vařit.
29 Mísu odložte na mělký talíř.
30 Stiskněte zámek a vyzvedněte držadlo s košem z mísy ven.
C PÉČE A ÚDRŽBA
31 Přístroj vypojte ze sítě a nechte vychladnout.
32 Všechny plochy otřete čistým vlhkým hadrem.
33 Ručně umyjte snímatelné díly.
pokyny (Čeština)
nákresy
1 časovač
2 kontrolka připojení k síti
3 kontrolka termostatu
4 regulátor teploty
5 tělo
6 mísa
7 dělící stěna
8 koš
9 držadlo
10 kryt
11 zámek (stiskněte)
` vhodné pro mytí v myčce
62
` Tyto díly můžete umýt v myčce na nádobí.
34 Extrémní prostředí uvnitř myčky může ovlivnit povrchovou úpravu zařízení.
35 Poškození je pak pouze kosmetického rázu, čili nemělo by dojít k ovlivnění provozu přístroje.
W
OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Aby nedošlo k ohrožení zdraví a životního prostředí vlivem nebezpečných látek
obsažených v elektrických a elektronických produktech, spotřebiče označené tímto symbolem
nesmějí být vhazovány do směsného odpadu, ale je nutno je obnovit, znovu použít nebo
recyklovat.
recepty
T = polévková lžíce (15 ml) g = gramy E = vejce, velké (63-73 g)
p = špetka s = snítka c = stroužek (stroužky)
cibulové kroužky
cibule mléko
ochucená mouka rostlinný olej
Předehřejte na 180. Cibuli nakrájejte na plátky. Kroužky od sebe oddělte. Potom je namočte v
mléce. Obalte v ochucené mouce. Pokapte je olejem. Vařte na 180°C po dobu 15-20 minut.
rybí karbenátky
½ cibule 2 s petržel
1 p mletá chilli paprika 1 rybí filet
6 T strouhanka 1 E
ochucená mouka sůl a pepř
Předehřejte na 180. Cibuli s petrželkou 5 vteřin míchejte, přidejte rybu, chilli, sůl a pe, a
míchejte po dobu 10 vteřin. Přesypte do mísy a přimíchejte 2 T strouhanky. Směs rozdělte
na 10 malých kousků nebo na 4 velké kousky. Každý kousek uválejte do kuličky. Kuličky obalte v
ochucené mouce. Obalte kuličky v rozšlehaném vejci. Kuličky obalte ve strouhance. Jednotlivé
kuličky zploštěte. Malé kousky připravujte 10-15 minut, velké kousky 15-20 minut. V polovině
přípravy kousky obraťte.
kuřecí Kiev
2 c česnek 2 kuřecí prsa bez kůže a vykostěná
50 g máslo 2 s petržel
1 E strouhanka
1 p černý pepř
Předehřejte na 180. Česnek, petrželku a pepř 10-20 vteřin míchejte, přidejte máslo a míchejte po
dobu 15 vteřin. Podél delší strany každé kuřecí prso nařízněte a rozevřete ho do tvaru motýla.
Přikryjte potravinovou fólií a naklepejte. Doprostřed každého prsa dejte lžičku směsy, potom
kuřetem směs zaviňte. Kuličky obalte v ochucené mouce. Obalte kuličky v rozšlehaném vejci.
Kuličky obalte ve strouhance. Zakryjte pečícím papírem. Dejte na hodinu do lednice. Vařte 30-35
minut. V polovině přípravy kousky obraťte.
klasický viktoriánský piškot
100 g samokynoucí mouka 100 g máslo
100 g moučkový cukr 2 E
Předehřejte na 155. Vše smíchejte v mixéru, mixujte 2 minuty. Do koše vložte velký papírový
košík. Směs lžící naberte do papírového košíku. Uprostřed nechte malou prohlubeň, aby
prostředek nemohl příliš nakynout. Vařte 15-20 minut. Minimálně 10 minut jídlo nekontrolujte,
aby vytvořený nákyp nesplasknul.
63
[
skotská vejce
500 g mleté hovězí ½ cibule
2 s tymián 2 s petržel
1 p Kajenský pepř sůl a pepř
5 E strouhanka
kořeněná mouka rostlinný olej
Předehřejte na 170. Smíchejte cibuli, sůl, pepř, kajenský pepř a bylinky. Směs smíchejte s mletým
masem. Uvařte naměkko 4 vejce. Z vajec oloupejte skořápky. Obalte vejce v mouce a potom
je kompletně obalte v mletém mase. Obalte kuličky v rozšlehaném vejci. Kuličky obalte ve
strouhance. Pokapte je olejem. Vařte 15 minut. V polovině přípravy kousky obraťte.
vepřová pečínka s hořčicí, medem a restovanou zeleninou
2 mrkev vepřová pečínka, tloušťka 4 řízků
2 pastinák 2 červená cibule
6 rajčata cherry nakrájená na poloviny 2 cukina
2 T Dijonská hořčice 1 T med
1 T rostlinný olej sůl a pepř
Předehřejte na 170. Nakrájejte mrkev, pastinák, cuketu a cibuli na větší kousky. Zeleninu v míse
promíchejte s olejem, solí a pepřem, a ujistěte se, že všechny kousky jsou dobře obalené. V
misce smíchejte hořčici s medem a celou pečínku touto směsí pomte. Pečínku umístěte
doprostřed koše a kolem lžící rozmístěte zeleninu. Vařte 40-60 minut. Čas se odvíjí od velikosti
jídla. Pečínku po každých 15 minutách obracejte a zeleninu promíchejte.
kuřecí řízek (schnitzel)
1 E 2 kuřecí prsa bez kůže a vykostěná
2 T ochucená mouka 75 g strouhanka
1 T citrónová kůra - nastrouhat 15 g parmazán – strouhaný
1 s petržel 1 T rostlinný olej
sůl a pepř
Předehřejte na 180. Podél delší strany každé kuřecí prso nařízněte a rozevřete ho do tvaru
motýla. Přikryjte potravinovou fólií a naklepejte. Strouhanku smíchejte s nastrouhanou
citrónovou kůrou, parmazánem a petrželkou. Kuličky obalte v ochucené mouce. Obalte kuličky v
rozšlehaném vejci. Maso v této strouhankové směsi obalte. Pokapte je olejem. Vařte 15-20 minut.
V polovině přípravy kousky obraťte.
telecí/vepřový řízek
Postupujte stejně jako u kuřecího řízku, ale místo kuřete použijte 2 kousky telecího nebo
vepřového masa, bez kostí a bez tučných částí.
C ČASY PŘÍPRAVY A BEZPEČNOST POTRAVIN
•Uvedené časy používejte jen jako vodítko.
•Maso, drůbež a druhotné výrobky (mleté maso, burgery, atd.) připravujeme tak dlouho,
dokud výrazně nepouští šťávu. Rybu grilujeme tak dlouho, dokud celkově neztmavne.
•Při přípravě balených potravin následujte pokyny uvedené na obalu či etiketě.
64
f
t
T
(min)
V polovině přípravy kousky obraťte.
hranolky 200 20
opláchněte je, osušte utěrkou, řádně osolte, přidejte
pepř a 1 čajovou lžičku oleje
mražené hranolky 200 12-20
jedna vrstva – 12 minut
koš z půlky plný – 15 minut
koš plný (na volno, ne napěchovaný) – 20 minut
americké brambory 200 20
opláchněte je, osušte utěrkou, řádně osolte, přidejte
pepř a 1 čajovou lžičku oleje
mražené americké
brambory
200 12-20
plněné brambory 180 30-40 potřete je olejem, aby byly na povrchu křupavé
restované brambory 180 25-35
opláchněte je, osušte utěrkou, řádně osolte, přidejte
pepř, drcený rozmarýn (volitelné) a 1 čajovou lžičku
oleje
samosa 180 10-15
mražená samosa 180 20
kachní rolky 180 10-15
mražené kachní rolky 180 20
rybí karbanátky, velké 180 15-20
rybí karbanátky, malé 180 10
mražené rybí karbanátky,
velké
180 20-25
mražené rybí karbanátky,
malé
180 15-20
mražené scampi 180 10-15
mražené cibulové
kroužky
180 15
předtvarované kuře
produkty bez kostí
(mražené)
180 15
rybí goujons 180 10
rybí maso nakrájejte na pásky, obalte ve vajíčku a
potom v ochucené strouhance
kuřecí goujons 180 10-15
maso nakrájejte na pásky, obalte ve vajíčku a potom v
ochucené strouhance
Řízek (schnitzel) (kuřecí/
telecí/vepřový)
180 15
maso naklepejte, obalte ve vajíčku a potom v ochucené
strouhance
kuřecí stehna 180 25-30 čas se odvíjí od velikosti jídla
tortilly 200 5-10 potřete je olejem, aby byly na povrchu křupavé
skotská vejce 170 15-20 čas se odvíjí od velikosti jídla
míchej a smaž (stir-fry) 180 25-30
řádně osolte, přidejte pepř a 1 čajovou lžičku oleje,
5 minut před koncem přidejte trochu omáčky (chilli,
sladké chilli, česnek, atd.)
párky 180 10 tuk odkapává do mísy
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124

Russell Hobbs 20810-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Fritézy
Typ
Uživatelský manuál
Tato příručka je také vhodná pro