Na rukojeť nádoby mixéru nevyvíjejte přílišný tlak.
3 Do nádoby mixéru vložte přísady (Obr. 21).
Nikdy neplňte nádobu mixéru přísadami, které jsou teplejší než 80 °C.
Aby nedošlo k přetečení, nikdy neplňte nádobu nad značku maximálního množství, zejména
pokud mixujete horké tekutiny.
4 Zavřete víko a vložte do jeho otvoru zátku.
5 Volbou rychlosti 2 zapněte přístroj.
- Mixér zůstává v provozu, dokud nenastavíte ovládací knoík do polohy O.
Nikdy nestrkejte ruku ani jiné předměty do nádoby, když je mixér v chodu.
- Pokud je přístroj v chodu, můžete do nádoby mixéru vkládat tuhé nebo tekuté suroviny
otvorem ve víku (Obr. 22).
- Čím déle necháte přístroj v chodu, tím jemnější bude výsledek mixování.
- Tuhé přísady před vložením do nádoby mixéru předem nakrájejte na malé kousky. Pokud budete
mixovat větší množství, doporučujeme raději mixovat vícekrát po menších dávkách než větší
množství najednou.
- Při drcení kostek ledu je vložte do nádoby, zavřete víko a několikrát otočte ovládací knoík do
polohy nastavení pulzace.
- Některé suroviny, např. ovoce, se rozmixují snadněji, pokud k nim přidáte trochu tekutiny, např.
citrónovou šťávu.
- Při mixování polévky používejte vařené suroviny.
- Pokud nejste spokojeni s výsledky, otočte několikrát ovládací knoík do polohy nastavení pulzace
a krátce tak spusťte přístroj. Můžete také zkusit získat lepší výsledek buď promícháním suroviny
stěrkou (nikoliv pokud je mixér v provozu), nebo vylitím části obsahu, aby se zpracovávalo menší
množství.
- Pokud zpracováváte tekutinu, která je horká nebo která tvoří pěnu (např. mléko), nedávejte do
nádoby více než 1 litr, aby se tekutina nerozlila.
- Pokud se potraviny nalepí na stěnu nádoby mixéru, vypněte přístroj a odpojte jej ze sítě. Potom
pomocí stěrky potraviny uvolněte.
Pokud má být výsledek mixování velmi jemný, například při přípravě omáček, čerstvých ovocných
džusů nebo sójového mléka, použijte ltr. Všechny pecky a slupky tak zůstanou ve ltru.
1 Do nádoby mixéru vložte ltr (Obr. 23).
Přesvědčte se, zda ltr správně zapadá do dna nádoby.
2 Zavřením víka ltr zajistěte.
3 Vložte přísady do ltru (Obr. 24).
Filtr nikdy neplňte nad kovovou část. Nepoužívejte jej při zpracování horkých přísad.
4 Do nádoby mixéru nalijte vodu nebo jinou tekutinu (mléko, šťávu apod.).
5 Do víka vložte zátku. (Obr. 25)
6 Volbou rychlosti 2 zapněte přístroj.
7 Po dokončení zpracování nastavte ovládací knoík do polohy O.
Ponechte víko zavřené, ponechte zátku ve víku a ltr v nádobě.
41