- Před zapnutím přístroje se ujistěte, že všechny součásti jsou připevněny správně.
- Používejte přístroj jen když jsou uzavřeny obě svorky.
- Svorky oddělejte, jen pokud je přístroj vypnutý a ltr se přestal točit.
- Je-li přístroj v chodu, neoddělujte nádobu na dužninu.
- Nenechávejte přístroj v chodu déle než 2 minuty bez přerušení. Pokud není výroba šťávy
ukončena, ponechte ho před dalším pokračováním v práci 2 minuty vychladnout.
- Po použití přístroj vždy odpojte ze sítě.
- Hladina hluku: Lc = 74 dB [A]
Elektromagnetická pole (EMP)
Tento přístroj společnosti Philips odpovídá všem normám týkajícím se elektromagnetických polí
(EMP). Pokud je správně používán v souladu s pokyny uvedenými v této uživatelské příručce, je jeho
použití podle dosud dostupných vědeckých poznatků bezpečné.
1 Umyjtevšechnyoddělitelnéčásti(vizkapitolaČištění).
2 Odviňtesíťovýkabelzcívkyvzákladněpřístroje(Obr.2).
3 Připojtenádobunadužninukmotorovéjednotceazajistěteji(ozvese„klapnutí“)(Obr.3).
4 Dosběračedužinyzasuňtevýlevkuazatlačteji,ažzaklapne(Obr.4).
5 Sběračdužinyumístětenamotorovoujednotku(Obr.5).
6 Vložtesítkodosběračedužiny(Obr.6).
Sítkovždypředpoužitímzkontrolujte.Zjistíte-lijehonalomenínebojinépoškození,přístrojdále
nepoužívejteakontaktujtenejbližšíservisrmyPhilipsneboseobraťtenasvéhododavatele.
7 Nasběračdužinynasaďtevíko(Obr.7).
Dbejte na to, aby háček na víku zapadl do otvoru ve sběrači dužiny.
8 Víkozajistětezaklapnutímobouuzávěrů(ozvese„klapnutí“).
9 Podvýlevkuumístětenádobkunašťávunebosklenici.
10 Zasuňtezástrčkudosíťovézásuvky.
- Používejte čerstvé ovoce a zeleninu; obsahují více šťávy. Pro zpracování v přístroji jsou obzvláště
vhodné ananas, řepa, celerové stonky, jablka, okurky, mrkev, špenát, melouny, rajská jablíčka,
pomeranče nebo grepy.
- Slabé slupky nebo kůry nemusíte odstraňovat. Je třeba odstranit jen silné slupky - například
slupky pomeranče, ananasu a neuvařené červené řepy. Odstraňte též bílá jádra citrusových
plodů, protože by džusu přidávala hořkou příchuť.
- Pokud připravujete jablečnou šťávu, pamatujte, že její hustota závisí na použitých plodech.
Čím šťavnatější jablka, tím řidší šťáva. Zvolte proto taková jablka, jejichž šťáva vám vyhovuje.
- Jablečný džus velmi rychle zhnědne. To můžete zpomalit, přidáte-li do jablečného džusu několik
kapek citrónové šťávy.
- Ovoce, které obsahuje škrob, například banány, papája, avokádo, fíky a mango není vhodné pro
zpracování v odšťavňovači. Ke zpracování tohoto druhu ovoce použijte mixér nebo
tyčový mixér.
- V odšťavňovači lze rovněž zpracovat listy a stonky, například hlávkový salát.
- Džus vypijte hned po vymačkání. Je-li šťáva na vzduchu, ztratí chuť a výživnou hodnotu.
15