44
Použití šlehacích a hnětacích
nástavců (A)
Hnětací háky se perfektně hodí pro
hnětení kynutého těsta, těsta na výrobu
těstovin a pečiva, stejně jako pro promí-
chání mletého masa. Metly používejte pro
šlehání piškotových těst, přípravu bram-
borového pyré, šlehačky (minimálně
100 ml smetany), sněhu z bílků (mini-
málně z 1 vejce) a různých krémů.
• Dejte posuvný kryt (6a) do pozice jako
na obrázku a vložte háky na těsto (7)
nebo šlehací metly (8).
• Vložte přísady do nádoby.
• V závislosti na použití zvolte rychlosti
(1… turbo) otočením voliče rychlosti (3).
Abyste předešli vystřikování, vždy
začínejte při nastavení na nižší rychlost
a pak postupně během provozu rychlost
zvyšujte.
• Stisknutím spínače zapnutí/vypnutí
přístroj zapnete a vypnete.
• Po použití odpojte přístroj od sítě a po
stisknutím uvolňovacího tlačítka (1)
uvolněte hnětací háky nebo metly.
K dosažení nejlepších výsledků:
– Abyste dosáhli při přípravě piškotového
těsta apod. optimální výsledky, měly by
mít všechny přísady stejnou teplotu.
Máslo, vejce atd. byste na nějakou
dobu měli vyjmout z chladničky předtím,
než je použijete.
– Šlehačka získá větší objem, pokud je
smetana před šleháním dobře vychla-
zená.
– Bramborová kaše bude více krémovitá,
pokud všechny použité ingredience
budou co nejvíce horké (např. brambory
ihned po uvaření).
Použití ponorného mixéru (B)
Tento ponorný mixér mixuje rychle a sna-
dno. Slouží k přípravě omáček, polévek,
majonézy a dietních a dětských jídel.
• Dejte posuvné tlačítko (6a) do pozice
jako na obrázku a vložte příslušenství
tyčového mixéru. Vložte příslušenství
tyčového mixéru (9) do otvoru tak, aby
se značka na příslušenství tyčového
mixéru spojila se značkou na části s
motorem. Poté tyčovým mixérem otočte
o 90° ve směru hodinových ručiček, aby
zaklapnul.
• Předtím než zapnete přístroj, vsuňte
mixovací nástavec vertikálně do
nádoby. Mixovací noha by neměla být
ponořena v nádobě více než ze 2/3.
• Vždy začínejte malou rychlostí, abyste
zabránili stříkancům, a poté rychlost
pomalu zvyšujte.
• Stiskněte a držte zapnutí/vypnutí
spínač po celou dobu práce šlehacího
nástavce.
• Když tyčový mixér používáte při vaření
přímo v hrnci, sejměte jej nejprve ze
sporáku, abyste tyčový mixér ochránili
před přehřátím.
• K vypnutí přístroje uvolněte spínač
zap./vyp., předtím než vyjmete mixo-
vací nohu z nádoby, odpojte přístroj
ze zásuvky.
• K odstranění nástavce mixéru otočte
90° proti směru hodinových ručiček a
vytáhněte ho.
Důležité: odměrná nádoba se má používat
pouze s mixovacím nástavcem pro
zpracování menšího množství. Nemělo
by to být použito se šlehací metlou.
Použití řezacího strojku (C)
Řezací strojek je vynikající pro sekání
masa, sýru, cibule, bylinek, česneku,
karotky, vlašských i lískových oříšků,
mandlí atd.
• Před sekáním: Rozkrájejte maso, sýr,
cibuli, česnek, karotku (viz tabulka na
straně 5), z bylinek odstraňte silné
stonky, ořechy vyloupejte a z masa
odstraňte kosti, šlachy a chrupavky.
• Vždy se ujistěte, že je k misce sekacího
nástavce připevněn protiskluzový
kroužek (11d).
• Pozor: Opatrně sejměte umělohmotný
kryt nože (11b). Nůž je velmi ostrý! Vždy
jej držte za horní umělohmotnou část.
• Nůž nasaďte na osu v pracovní nádo-
bce a zatlačte jej dolů, až zaklapne.
• Do pracovní nádobky vložte potraviny.
• Nasaďte víko (11a) na pracovní
nádobku řezacího strojku a ujistěte se,
že správně sedí.
• Dejte posuvné tlačítko (6a) do pozice
jako na obrázku a vložte kolík krytu
sekáčku tak, aby se značka na krytu
sekáčku spojila se značkou na motoru.
Poté otočte motorem o 90° ve směru
hodinových ručiček, aby zaklapnul.
• Vždy začínejte pomalou rychlostí a poté
rychlost pomalu zvyšujte.
• Držte stisknuté tlačítko zapnutí/vypnutí
po celou dobu, kdy řezací strojek běží a
5722210044_HM3100_3105_3135_S06-84.indd 445722210044_HM3100_3105_3135_S06-84.indd 44 25.11.14 14:1725.11.14 14:17