Russell Hobbs 25810-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Sendvičovače
Typ
Uživatelský manuál
45
Přečtěte si pokyny a uschovejte je. Pokud zařízení předáte dál, předejte ho i s návodem. Před použitím
odstraňte všechny obaly.
DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
Tento přístroj mohou používat děti ve věku od 8 let a osoby se sníženými
fyzickými, senzorickými či mentálními schopnostmi nebo osoby, kte
výrobek nikdy nepoužívaly nebo jej neznají, pokud tak činí pod dozorem/
byly poučeny a rozumí souvisejícím rizim. S přístrojem si nesmějí hrát
děti. Děti nesjí provádět ční a běžnou údržbu, pokud nedosáhly
věku alespoň 8 let a nejsou-li pod dozorem. Přístroj i kabel uchovávejte
mimo dosah dětí mladších 8 let.
Přístroj nepřipojujte přes časovač nebo systém dálkového ovládání.
¬ Povrchy přístroje budou pálit.
Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servis
zástupce nebo osoba podobně kvalikovaná, aby nedošlo k riziku.
b Tento přístroj nepoužívejte v blízkosti van, sprch, umyvadel či jiných nádob obsahujících vodu.
Potraviny nebalte do plastových fólií, polyetylenových sáčků či alobalu. Poškodíte gril a hrozí
nebezpečí vzniku požáru.
Přístroj nepoužívejte k žádným jiným účelům než k přípravě jídla.
Nepoužívejte spotřebič, je-li poškozen nebo se objevují poruchy.
Použijte rukavice na vaření nebo podobný ochranný prostředek.
JEN PRO DOMÁCÍ POUŽITÍ
KRESY
1. Kontrolka připojení k síti (červená)
2. Kontrolka termostatu (zelená)
3. Grilovací plochy
4. Odkapávací tác
5. Noha (vespod)
6. Háčky pro uložení šňůry (na noze)
7. Vypínač on/o (zap/vyp)
PŘED PRVNÍM POUŽITÍM
Grilovací plochy utřete vlhkým hadrem.
Při prvním použití se může z grilu uvolňovat trochu kouře. To je běžné a brzy to pomine.
NAKLÁNĚNÍ/VYROVNÁVÁNÍ GRILU
Gril můžete naklonit, aby při grilování potravin, jako jsou hamburgery, maso atd., tuk a šťáva stékaly do
odkapávacího tácu. Gril můžete používat ve vyrovnané poloze i k přípravě potravin, jako jsou panini,
sendviče atd., anebo jej můžete použít s hlubokým plechem.
Gril nakloníte odklopením nohy pod grilem (Obr. A). Gril dostanete do roviny zpětným zaklopením nohy.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
46
POUŽITÍ GRILU
Umístěte spotřebič na stabilní, rovnou plochu odolnou vůči teplu.
Odkapávací tác zasuňte mezi dvě vodicí lišty na přední straně ve spodní části. Tác zcela zasuňte.
Odkapávací tác slouží ke sbírání tuku a šťáv, které během vaření odkapávají z grilovacích ploch.
1. Zasuňte zástrčku do zásuvky. Přesuňte vypínač na I. Kontrolka připojení k síti se rozsvítí.
2. Rozsvítí se kontrolka termostatu. Kontrolka se střídavě zapíná či vypíná, podle toho jak termostat
udržuje teplotu.
3. Než začnete vařit, vždy vyčkejte, dokud kontrolka nezhasne.
4. Potraviny umístěte na spodní grilovací plochu pomocí obracečky nebo kleští, nikdy ne prsty.
5. Nepoužívejte žádné kovové či ostré předměty – poškodili byste protipřipalovací vrstvu.
6. Gril zavřete.
7. Čekejte, dokud nebude jídlo hotové.
Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
Hotové jídlo vyjměte pomocí dřevěných či plastových nástrojů.
Pánt grilu je řešen tak, že je možné grilovat tlusté či nezvykle tvarované potraviny.
Grilovací plochy by měly být k sobě souběžně, aby se jídlo připravilo stejnoměrně.
PÉČE A ÚDRŽBA
Všeobecné čištění
1. Vnější povrchy přístroje otřete čistým vlhkým hadříkem.
2. Odkapávací tác umyjte v teplé mýdlové vodě nebo v první přihrádce myčky.
Grilovací plochy
Nepoužívejte drsné nebo abrazivní čisticí prostředky, rozpouštědla, drátěnky, hrubé houbičky atd.
V místech, kde se setkává horní grilovací plocha se spodní, se mohou vyskytovat známky opotřebení.
Jde pouze o kosmetickou vadu a na provoz grilu to vliv nemá.
Existují dvě možnosti, jak grilovací plochy vyčistit:
Když jsou grilovací plochy ještě horké
Použijte vhodnou ochranu, jako jsou rukavice na vaření apod., a při otírání horkých grilovacích ploch
buďte velmi opatrní (všimněte si, že rukavice na vaření nejsou pro přehlednost na obrázku B
znázorněny).
1. Vypojte gril ze sítě.
2. Pomocí kousku přeložené papírové utěrky nebo navlhčeného hadříku otřete grilovací plochy, a to
jedním souvislým pohybem zezadu dopředu. Při stírání horní nebo spodní desky (Obr. B) vždy hor
desku přidržte, aby nedošlo k převržení přístroje.
Když jsou grilovací plochy už studené
1. Vypojte gril ze sítě a nechte ho úplně vychladnout.
2. Grilovací plochy otřete navlhčeným hadříkem nebo houbou. K odstranění zaschlých skvrn použijte
papírovou utěrku s trochou oleje na vaření.
USKLADNĚNÍ
Abyste ušetřili místo, zaklopte stojánek, kabel naviňte do prostoru pro kabel a gril uložte ve vzpřímené
poloze
ČASY PŘÍPRAVY A BEZPEČNOST POTRAVIN
Uvedené časy používejte jen jako vodítko.
Jsou určeny pro čerstvé nebo zcela rozmražené potraviny.
47
MASO POZNÁMKY
ČAS (MIN)
Steak
Nejlepších výsledků dosáhnete, když budou mít
steaky před začátkem přípravy pokojovou teplotu.
Po grilování nechte 3-6 minut odležet.
Polokrvavý 2
Středně
propečený 3
Zcela propečený
5 +
Kuřecí prsa Grilujte, dokud šťávy nepřestanou být krvavé.
8-10
Jehněčí kotlety
Středně
propečený 4-6
Zcela propečený
8
Vepřové kotlety Grilujte, dokud šťávy nepřestanou být krvavé.
Přibližně 1-2 cm tlustý.
5-8
Párky - klobásy
6-10
Hamburgery
6-10
Slanina
3-5
RYBA
Losos 120-130 g
3-5
Krevety
1-2
Platýsovité ryby Platýs, mořský jazyk atd. 120-130 g
2-6
Lososovité ryby Treska skvrnitá, treska obecná atd. 120-130 g
3-8
Tuňák / mečoun 120-130 g
5-10
ZELENINA
Papriky
4-6
Lilek Na plátky
6-8
Chřest
3-4
Cuketa Na plátky
1-3
Rajčata Na poloviny
2-3
Cibule Nakrájejte na klínky
5-6
Houby Celé, ploché žampiony
3-6
JINÉ
Halloumi
2-4
Při přípravě mražených potravin přidejte u plodů moře 2-3 minuty, u masa a drůbeže 3-6 minut, a to
v závislosti na tloušťce a hutnosti daných potravin.
Při přípravě balech potravin následujte pokyny uvedené na obalu či etiketě.
Maso, drůbež a druhotné výrobky (mleté maso, burgery, atd.) připravujeme tak dlouho, dokud
výrazně nepouští šťávu. Rybu grilujeme tak dlouho, dokud celkově neztmavne.
RECYKLACE
W
Aby nedocházelo k ničení životního prostředí a zdraví kvůli obsaženým nebezpečným
látkám, přístroje a dobíjecí i nedobíjecí baterie označené jedním z těchto symbo
nesmějí být vyhazovány do směsného komunálního odpadu. Elektrické a elektronické
výrobky, a pokud to přísluší, i dobíjecí i nedobíjecí baterie, vždy likvidujte na
ociálním recyklačním/sběrném mís.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Russell Hobbs 25810-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Sendvičovače
Typ
Uživatelský manuál