40
POUŽÍVÁNÍ PLOTNY
Plotnu používejte pro opékání čehokoliv, co by se mohlo v grilu zploštit.
Na plotně se potraviny opékají jen z jedné strany, tzn. že to trvá to déle než na grilu. Čili pokud
chcete opékat z obou stran, musíte potraviny otočit.
1. Ovladač plotny nastavte do vámi požadované polohy. Kontrolka připojení k síti se rozsvítí.
2. Až se kontrolka plotny rozsvítí, umístěte na plotnu potraviny pomocí obracečky nebo kleští,
ne prsty.
3. Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
4. Až budete s grilováním hotovi, nastavte ovladač teploty na O a vypojte přístroj ze sítě.
POUŽÍVÁNÍ GRILU
Pant grilu je řešen tak, že je možné grilovat tlusté či nezvykle tvarované potraviny.
Grilovací plochy by měly být k sobě souběžně, aby se jídlo připravilo stejnoměrně.
1. Ovladačem grilu otočte do požadované polohy. Kontrolka připojení k síti se rozsvítí.
2. Až se rozsvítí kontrolka grilu, pomocí rukavice na vaření gril otevřete.
3. Potraviny umístěte na spodní grilovací plochu pomocí obracečky nebo kleští, nikdy ne
prsty.
4. Gril zavřete.
5. Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
6. Až budete s grilováním hotovi, nastavte ovladač teploty na O a vypojte přístroj ze sítě.
• Podle potřeby vyprázdněte odkapávací tác do tepelně odolné mísy. Vytřete ho papírovými
utěrkami a nasuňte zpět.
PÉČE A ÚDRŽBA
1. Odpojte spotřebič a nechte jej vychladnout, než jej vyčistíte nebo uložíte.
2. Všechny plochy otřete čistým vlhkým hadrem.
3. Těžko odstranitelné skvrny odstraníte kuchyňským ubrouskem lehce namočeným v oleji na
vaření.
4. Odkapávací tác umyjte v teplé mýdlové vodě nebo v první přihrádce myčky.
Nepoužívejte drátěnku, ocelovou vlnu či čistící houbu obsahující mýdlo.
V místech, kde se setkává horní grilovací plocha se spodní, se mohou vyskytovat známky
opotřebení. Jde pouze o kosmetickou vadu a na provoz grilu to vliv nemá.
W
OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Aby nedošlo k ohrožení zdraví a životního prostředí vlivem nebezpečných látek
obsažených v elektrických a elektronických produktech, spotřebiče označené tímto symbolem
nesmějí být vhazovány do směsného odpadu, ale je nutno je obnovit, znovu použít nebo
recyklovat.
ČASY PŘÍPRAVY A BEZPEČNOST POTRAVIN
Uvedené časy používejte jen jako vodítko. Jsou určeny pro čerstvé nebo zcela rozmražené
potraviny s tím, že teplota je nastavena na střední hodnotě. Při přípravě mražených potravin
přidejte u plodů moře 2-3 minuty, u masa a drůbeže 3-6 minut, a to v závislosti na tloušťce a
hutnosti daných potravin.
Při přípravě balených potravin následujte pokyny uvedené na obalu či etiketě.
HOVĚZÍ MIN SENDVIČE MIN
filet 5-7 sýr 2-3
steak z roštěnce 7-8 šunka (vařená) 5-6
burger, 100 g 7-8
kebab, 25 mm kostka 7-8 SVAČINA
steak z kýty 5-7 calzone 8-9