46
POUŽITÍ GRILU
• Umístěte spotřebič na stabilní, rovnou plochu odolnou vůči teplu.
• Odkapávací tác zasuňte mezi dvě vodicí lišty na přední straně ve spodní části. Tác zcela zasuňte.
Odkapávací tác slouží ke sbírání tuku a šťáv, které během vaření odkapávají z grilovacích ploch.
1. Zasuňte zástrčku do zásuvky. Přesuňte vypínač na I. Kontrolka připojení k síti se rozsvítí.
2. Rozsvítí se kontrolka termostatu. Kontrolka se střídavě zapíná či vypíná, podle toho jak termostat
udržuje teplotu.
3. Než začnete vařit, vždy vyčkejte, dokud kontrolka nezhasne.
4. Potraviny umístěte na spodní grilovací plochu pomocí obracečky nebo kleští, nikdy ne prsty.
5. Nepoužívejte žádné kovové či ostré předměty – poškodili byste protipřipalovací vrstvu.
6. Gril zavřete.
7. Čekejte, dokud nebude jídlo hotové.
• Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
• Hotové jídlo vyjměte pomocí dřevěných či plastových nástrojů.
• Pánt grilu je řešen tak, že je možné grilovat tlusté či nezvykle tvarované potraviny.
• Grilovací plochy by měly být k sobě souběžně, aby se jídlo připravilo stejnoměrně.
PÉČE A ÚDRŽBA
Všeobecné čištění
1. Vnější povrchy přístroje otřete čistým vlhkým hadříkem.
2. Odkapávací tác umyjte v teplé mýdlové vodě nebo v první přihrádce myčky.
Grilovací plochy
• Nepoužívejte drsné nebo abrazivní čisticí prostředky, rozpouštědla, drátěnky, hrubé houbičky atd.
• V místech, kde se setkává horní grilovací plocha se spodní, se mohou vyskytovat známky opotřebení.
Jde pouze o kosmetickou vadu a na provoz grilu to vliv nemá.
Existují dvě možnosti, jak grilovací plochy vyčistit:
Když jsou grilovací plochy ještě horké
• Použijte vhodnou ochranu, jako jsou rukavice na vaření apod., a při otírání horkých grilovacích ploch
buďte velmi opatrní (všimněte si, že rukavice na vaření nejsou pro přehlednost na obrázku B
znázorněny).
1. Vypojte gril ze sítě.
2. Pomocí kousku přeložené papírové utěrky nebo navlhčeného hadříku otřete grilovací plochy, a to
jedním souvislým pohybem zezadu dopředu. Při stírání horní nebo spodní desky (Obr. B) vždy horní
desku přidržte, aby nedošlo k převržení přístroje.
Když jsou grilovací plochy už studené
1. Vypojte gril ze sítě a nechte ho úplně vychladnout.
2. Grilovací plochy otřete navlhčeným hadříkem nebo houbou. K odstranění zaschlých skvrn použijte
papírovou utěrku s trochou oleje na vaření.
USKLADNĚNÍ
Abyste ušetřili místo, zaklopte stojánek, kabel naviňte do prostoru pro kabel a gril uložte ve vzpřímené
poloze
ČASY PŘÍPRAVY A BEZPEČNOST POTRAVIN
• Uvedené časy používejte jen jako vodítko.
• Jsou určeny pro čerstvé nebo zcela rozmražené potraviny.