Tento přístroj společnosti Philips odpovídá všem normám týkajícím se elektromagnetických polí
(EMP). Pokud je správně používán v souladu s pokyny uvedenými v této uživatelské příručce, je jeho
použití podle dosud dostupných vědeckých poznatků bezpečné.
1 Odstraňte všechny nálepky a otřete povrch přístroje vlhkým hadříkem.
2 Vytáhněte zajišťovací zoubek směrem nahoru (1) a otevřete sendvičovač (2) (Obr. 2).
3 Topné desky vyčistěte vlhkým hadříkem nebo houbou (Obr. 3).
Poznámka: Po prvním použití může přístroj mírně kouřit. To je zcela normální jev.
1 Lehce potřete plochy topných desek malým množstvím másla nebo oleje.
2 Délku kabelu nastavíte tak, že část navinete okolo držáku pro uložení kabelu.
3 Zasuňte síťovou zástrčku do síťové zásuvky a nastavte spínač/vypínač do polohy „I“ (Obr. 4).
, Červená kontrolka zapnutí se rozsvítí. Kontrolka bude svítit, dokud bude přístroj připojen
k síti (Obr. 5).
, Zelená kontrolka ohřevu se rozsvítí.
, Zelená kontrolka ohřevu zhasne, jakmile je přístroj připraven k použití.
4 Zatímco se přístroj ohřívá, připravte sendviče k zapékání.
Poznámka: Pro každý sendvič jsou třeba dva plátky pečiva a vhodná náplň. Další informace získáte
v kapitole „Recepty“.
Poznámka: Lehce potřete máslem ty strany pečiva, které přijdou do styku s topnými deskami, abyste
dosáhli nazlátlého zbarvení sendviče.
Poznámka: Chcete-li dosáhnout optimálního zapečení sendviče, nesmí náplň dosahovat příliš blízko
k okraji pečiva.
5 Otevřete sendvičovač. (Obr. 2)
6 Připravené sendviče položte na spodní topnou desku (Obr. 6).
Poznámka: V případě potřeby lze připravovat i pouze jeden sendvič.
7 Sendvičovač uzavřete opatrným skloněním horní desky na sendvič (1), dokud zajišťovací
zoubek automaticky nezajistí desky (2) (Obr. 7).
Poznámka: Během přípravy se rozsvěcuje a zhasíná zelená kontrolka ohřevu. To signalizuje zapínání a
vypínání topných těles, která neustále udržují správnou teplotu.
8 Po 3 až 4 minutách otevřete sendvičovač a zkontrolujte, zda jsou sendviče již správně
dozlatova opečené.
Poznámka: Doba opékání dozlatova a dosažení křupavé konzistence je závislé na druhu opékaného
pečiva, na druhu náplně a na vaší osobní chuti.
9 Vyjměte sendviče (Obr. 8).
Pro vyjmutí sendvičů z přístroje použijte dřevěné nebo plastové kuchyňské náčiní (například stěrku).
Nepoužívejte žádné kovové, ostré ani abrazivní kuchyňské náčiní.
15