37
C SENDVIČE sendvičové plotny
11 Na 4 sendviče potřebujete 4 plátky chleba – nejlepší jsou středně velké plátky čerstvého
chleba.
12 Chleba uřízněte tak, aby plotýnky (grilovací plochy) přesahoval do všech stran o 0,5 cm.
13 Na každý plátek rozetřete trošku másla/margarínu.
, Nepoužívejte nízkotučný tuk – mohl by na grilu vzplanout.
14 Zapékané sendviče se připravují tak, aby byly máslové na vnější straně.
15 Na každou plotýnku dejte po jednom plátku chleba máslovou stranou dolů.
16 Chleba jemně vmáčkněte do plotýnek pomocí vařečky.
17 Důlky, které v chlebu vzniknou, vyplňte náplní.
18 Na každý sendvič použijte přibližně jednu dezertní lžičku náplně. Když bude náplně příliš,
vyplaví se.
19 Na každý vyplněný plátek chleba přiložte další plátek, ale tentokrát máslovou stranou
nahoru.
20 Přiklopte víko, přitlačte k sobě držadla a zaklapněte západku.
21 Pečte 2-4 minuty nebo dokud se vnější strana chleba nezbarví dozlatova.
slané náplně
slanina, šunka, salám, vařený párek, ananas, houby, sýr, cibule, celer, jablko, rajče, brokolice
sladké náplně
jablko, rozinky, maliny, datle, vlašské ořechy s medem, banán
variace
Použijte pečivo z listového těsta, pizza chléb nebo ciabattu. Vyzkoušejte česnek nebo bylinkové
máslo
, V přístroji nepoužívejte žádné syrové maso. Všechny potraviny, které do přístroje vložíte,
musí být bezpečně poživatelné ještě před zapékáním.
C VAFLE vaflové plotny
22 Připravte si těsto, a než je použijete, nechte je odležet.
23 Na každou stranu spodní plotny nalijte asi 40 ml směsy.
24 Gril zavřete. Západku nepoužívejte.
25 Vafle opečte dohněda (kontrolujte po 3 minutách).
T = polévková lžíce (15 ml) g = gramy p = špetka
t = čajová lžička (5 ml) m = mililitry e = vejce, střední (53-63 g)
základní vafle
125-250 g máslo/margarín 2 e
350 m odtučněné mléko 190 g jemná pšeničná mouka
2 T cukr 1 t prášek do pečiva
1 p sůl 1 t výtažek z vanilky
Na malém plameni rozpusťte v hrnci máslo. V míse jemně vyšlehejte vejce. Vmíchejte extrakt
vanilky, mléko a rozpuštěné máslo. Ve velké míse promíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a
sůl. Přidejte tekuté složky a jemně zamíchejte, aby nedošlo k přílišnému promíchání. Nemíchejte
víc, než je skutečně třeba. Pro 4 osoby.
pokyny (Čeština)
nákresy
1 západka
2 držadlo
3 tlačítko pro uvolnění
4 topná tělesa
5 otvory
6 kontrolka připojení k síti (červená)
7 kontrolka termostatu (zelená)
8 žebrované
9 sendvičové
10 vaflové
11 jaz ýčk y