mixér
mixovací nástroje a příklady jejich použití
šlehací metla
●
Na přípravu koláčů, vdolků, sladkého pečiva, polev, náplní,
typu K zákusků z listového těsta a bramborové kaše.
šlehací metla
●
Na šlehání vajec, krémů, těsta, piškotového těsta bez tuku,
pěnového pečiva, tvarohových koláčů, šlehané pěny a soufflé.
Tento nástavec nepoužívejte k přípravě těžkých směsí (např.
tukových a cukrových krémů) - mohl by se poškodit.
hnětací hák
●
Na kvasničné směsi.
používání mixéru
1 Zvedněte páčku pro uvolnění hlavy na zadní straně spotřebiče
a současně zvedejte hlavu dokud nezapadne ve zvednuté poloze
.
abyste vložili
nástavec 2 Zatlačte nástavec nahoru na doraz a potom s ním otočte .
3 Postavte mísu na podstavec, přitlačte ji a otočte doprava, aby
držela na místě .
4 Zvedněte páčku na uvolnění hlavy na zadní straně přístroje a
současně hlavu spouštějte.
5 Po zapojení přívodní šňůry do zásuvky se rozsvítí světelný
indikátor, který indikuje, že je robot připraven.
6 Zapněte otočením přepínače rychlostí do požadované polohy.
Při vysouvání
nástavce 7 Otočte a vysuňte.
důležité upozornění
●
Pokud za provozu zdvihnete pracovní hlavu mixéru, přístroj se
okamžitě vypne. Chcete-li pokračovat, vraťte hlavu do pracovní
polohy, ovladač rychlosti nastavte do polohy vypnuto, počkejte
několik vteřin a poté jej nastavte znovu na požadovanou rychlost.
Přístroj se znovu spustí.
●
Kdykoli zvednete hlavu robota, světelný indikátor se vypne.
Když spustíte hlavu, indikátor se rozsvítí a indikuje, že je robot
připraven.
rady
●
Vypněte přístroj a bude-li třeba, vyškrábejte místu špachtlí.
●
Použijte polohu přepínače se symbolem , jestliže pomalu
přidáváte přísady jako při přimíchávání mouky a ovoce do těst.
Jednoduše otočte přepínač rychlostí do polohy . Robot bude
pracovat při otáčkách 21ŕ2 a potom se automaticky zastaví.
Přepínač byste potom měli přepnout do polohy vypnuto "0".
Opakujte, pokud je to nezbytné.
●
Nejlépe se šlehají vejce, která mají pokojovou teplotu.
●
Než začnete šlehat vaječné bílky, ujistěte se, že na šlehacím
nástavci nebo v míse není žádný tuk ani žloutek.
●
Při přípravě pečiva používejte studené přísady, není-li v receptu
uvedeno jinak.
●
Při míchání tuku a cukru na koláčové směsi vždy používejte tuk s
pokojovou teplotou, nebo ho nejprve změkčete.
82