38
POPIS
A - Motor
B - Ochranné odstranitelné lůžko (průhledný díl)
B1 - Sběrač stonků
C - Víko
C1 - Tlačítko On/Off
C2 - Nálevka
D - Tlný kolík
E - Struhadla
E1 - Tenké plátky (zelené)
E2 - Jemné strouhání (oranžové)
E3 - Strouhání nahrubo (červené)
E4 - Kostičky (šedé)
E5* - Tyčinky/hranolky (žluté)
F - Čisticí kartáč
G - Košík na uložení struhadel/kartáče
*Podle typu
PŘED PRVNÍM POUŽITÍM
iste příslušenství (struhadla, víko, tlačný kolík a ochranné odstranitelné lůžko) mýdlovou
vodou. Opláchněte a poté pečlivě osušte.
POZOR: Čepele struhadel jsou velmi ostré, zacházejte s nimi opatr, uchopte je vždy za plastovou
část. (Obr. 1)
POUŽITÍ
Umíste ochranné odstranitelné lůžko (průhledný díl) na horní část výrobku (Obr. 2) Toto ochran
žko chrání výrobek před zašpiněním a umožňuje snadněí čištění.
POZOR: výrobek neže bez této části fungovat.
Zvolte struhadlo odpovídající zamýšlenému použití. Výrobek automaticky přizpůsobí rychlost podle
používaného struhadla.
- U jednoduchého struhadla (E1, E2, E3) polte struhadlo na ochranné odstranitelné lůžko, čep
struhadla bude umístěn směrem do zadní části výrobku (Obr. 3.a).
- U struhadla vybaveného mřížkou (E4, E5*), umístěte mřížku na své místo a otte čep lůžka směrem do
zadní části výrobku (Obr. 3.b).
Umíste víko a zablokujte jej posunutím směrem dopředu (Obr. 4).
POZOR: Pokud je víko špatně zavřené, výrobek nemůže spvně fungovat.
• Zapojte přístroj do zásuvky a umístěte nádobu (Obr. 5).
• Stiskněte tlítko on/off (Obr. 5).
Vlte potraviny komínkem víka (Obr. 5) a postte je pomocí tlačného kolíku (Obr.6).
Pro změnu struhadla odblokujte víko posunutím dozadu a odstraňte struhadlo (Obr. 7). Mezi
jednotlivými přípravami se doporučuje přístroj vistit.
š přístroj je vybaven tlítkem on / off (C1). Pro kontinuální chod je podržte stisknuté.
POZOR: Váš výrobek je vybaven přihrádkou na sběr stonků (B1), jakmile je plná, je třeba ji
vypzdnit, aby přístroj mohl správně fungovat (Obr. 8).
Dbejte na pečlivé vymytí struhadla na kostičky (E4) nebo hranolky (E5*) pomocí čistícího kartáčku
(F), který vám pomůže odstranit potraviny uvízlé v mřížce (Obr. 9).
Pozor: s přístrojem je dodávána kniha bezpečnostních pokynů
LS-123456. Před prvním použitím vašeho nového přístroje si kvůli
vaší bezpečnosti pečlivě prostudujte návod s bezpečnostními pokyny
a pečlivě jej uschovejte.
CS
3939
Struhadlo na
jemné
plátky
E1 (zelené)
Struhadlo
na jemné
strouhání
E2 (oranžové)
Struhadlo na
hrubé
strouhání
E3 (červené)
Struhadlo
na
kostičky
E4 (šedé)
Struhadlo
na
tyčinky/hranolky
E5* (žluté)
Ananas
Artyčok
Lilek
Avokádo
Banán
Červená řepa
(pouze vařená)
(pouze vařená)
(pouze vařená)
Mrkev
(pouze syrová)
(pouze syrová)
(pouze syrová)
Celer
Vuřty
Houby
Zelí (bílé / červené)
Okurka
Kyselá okurka
Cuketa
Jahody
Tvrdý sýr
Kiwi
Mango
Meloun
Kokosový ořech
Cibule
Broskve v sirupu
Hrušky
Papriky
Jablka
Brambory
(pouze syrové)
(pouze syrové)
Rajčata
Otázky Odpovědi
• "Nemůžu zavřít víko".
Ujistěte se, že je struhadlo správně umístěné ve výrobku.
• "Výrobek nefunguje".
- Zkontrolujte, zda je výrobek zapojený do zásuvky.
- Zkontrolujte, zda je ochranné odnímatelné lůžko (phledný
l) umístěno na výrobku.
- Zkontrolujte, zda je struhadlo spvně umístěné (čep směrem
dozadu).
- Zkontrolujte, zda je víko správně zavřené a tlítko On/Off
stisknuté.
- Pro spní výrobku musíte tlačítko ON/OFF podržet alespoň
1 vteřinu.
• "Nemůžu otevřít víko".
- Ktce přístroj spusťte pro přemístění struhadla a odblokujte
víko.
- Posuňte dozadu pro odblokoní víka a sundejte jej.
• Zastavení spného přístroje po blokaci:
- ístroj je vybaven bezpečnostní pojistkou pro případ, že do
žlábku spadne nějaký předt nebo jím budou procházet
íliš tvrdé potraviny. Ověřte, zda do kazety nespadlo cizí
leso a pusťte přístroj znovu. Opakujte operaci až 2kt.
- Je-li přístroj stále zablokovaný, povolte víko a vyjměte
kazetu, vyčistěte přístroj a příslušenství a pusťte přístroj
znovu. Zkontrolujte, zda není kazeta zablokovaná.
"Potraviny již nevystupují vyvrhovacím otvorem".
- Odblokujte víko a odstraňte jej. Odstraňte kazetu a ochranné
odnímatelné lůžko (phledný díl), vyprázdněte potraviny a
vyčistěte přístroj.
4040
DOPORUČENÍ PRO DOSAŽENÍ DOBRÝCH VÝSLEDKŮ:
Abyste dosáhli co nejlepších výsledků, doporučujeme vám nechat předtím ingredience v lednici
(nastrouhaný sýr, kostky uvařené zeleniny...)
Pokud jsou potraviny příliš uvaře, výsledek nebude dobrý. Může vzniknout kovitá směs. Aby se
potraviny lépe vkdaly do zásobního komínku, doporučujeme je předem nakjet.
ČIŠTĚNÍ PŘÍSTROJE
• Než začnete čistit motorovou část (A), vždy přístroj vypojte ze zásuvky.
Neponářejte motor do vody, neoplachujte jej pod vodou. Vyčistěte blok motoru pomocí vlhkého haíku.
Pečlivě osušte (Obr. 10).
Odnímatelné lůžko, tlný kolík a struhadla (E1, E2, E3, E4, E5*) mohou přijít do myčky do horho koše a je
můžete je mýt na program «ECO» nebo «MÁLO ŠPINAVÉ» (Obr. 11).
• Víko můžete opchnout pod vodou, ale nelze jej dát do myčky (Obr. 12).
• Se struhadly zacházejte opatr, čepele jsou velmi ostré.
V případě ušpinění plastových částí potravinami jako je mrkev, čiste pomocí haíku namočeného do
potravinového oleje a poté teprve očiste standardním způsobem.
ULOŽENÍ
• Všechna struhadla (E1, E2, E3, E4, E5*) a čisticí kartáček (F) je možné uložit na přístroj.
Polte 5 struhadel na sebe a umíste je do ukládací nádoby, karček zasuňte do otvoru určenému k tomuto
účelu, který leží na horní straně ukládací nádoby (Obr. 13). Celek se magneticky připne na přední část
ístroje (Obr. 14).
• Uložení šňůry: zastte šňůru do otvoru určenému k tomuto účelu (Obr. 15).
RECEPTY
Zeleninové hranolky
Žluté struhadlo (E5): tyčinky/hranolky
Ingredience pro 6-8 osob
5 středně velkých oškbaných mrkví • 1 sedně velká oloupaná okurka • 1 středně velká oloupaná cuketa
• 2 papriky • 2 uvené řepy • 1 vypeckované avodo
Omáčka:
200ml majonézy • 200ml zakysané smetany • 2 polévkové lžíce nasekané cibule • 1 rozmačkaný stroužek
česneku • 1 polévková lžíce hořčice • sůl, pe
Odstraňte jádra a bílé části papriky a nakrájejte na tinky pomocí žlutého struhadla (E5).
Pomocí žlutého struhadla nakrájejte také mrkev, cuketu, okurku a avokádo (E5).
Tvůrčím zsobem umístěte veškerou zeleninu do velké mísy nebo malých mistek.
Omáčka:
Smíchejte všechny ingredience, nechte uležet v chladničce. Před podáváním dejte omáčku do misky.
4141
Bramborový salát
Šedé struhadlo (E4): kostičky
Ingredience pro 8 osob
3 uvaře, oloupané středně velké mrkve • 3 uvařené oloupané brambory • 3 oloupa, uvařené středně vel
řepy • 3 sedně velké kyselé okurky • 1/2 oloupané červené cibule • 150 g vykapaného hrášku • 4 nasekané
zelené cibule • Snítky petržele •1 ½ polévkové lžíce rostlinného oleje • sůl, pepř
Dejte pozor, aby v momen, kdy budete připravovat sat, měly všechny ingredience pokojovou teplotu.
Nakjejte brambory, mrkev, řepu, okurky a cibuli na kostičky pomocí šedého struhadla (E4). Dejte kostičky
zeleniny do velké satové mísy. Přidejte hrášek a nasekanou cibulku. Opatrně promíchejte. Osolte a opepřete.
ilijte rostlinný olej a znovu promíchejte. Před podáváním ozdobte petrželí.
Doporučení: přidejte kostičky vtu nakjené pomocí šedého struhadla (E4).
Doporučení: ingredience příliš nevte, aby si po nakrájení uchovaly hezký tvar.
Polévka Minestrone
Zelené struhadlo (E1): na tenké plátky
Šedé struhadlo (E4): kostičky
Ingredience pro 4 osoby
1 oloupaná rozpůlená cibule • 1 oškrábaná sedně velká mrkev • 1 oloupaná sedně velká brambora • 1
oloupaná středně velká cuketa • 100g na kousky nakrájené kapusty • 2 rozmačkané stroužky česneku • 1L
hovězího bujonu • 400g konzervovaných na kostičky nakjených rajčat • 400g vykapaných, opchnutých
ch fazolí v konzervě • 15g nasekané bazalky • 1 polévková lžíce olivového oleje
Nakjejte cibuli, mrkev, bramboru a cuketu na kostičky pomocí šedého struhadla (E4). Nakrájejte na tenké
plátky kapustu pomocí zeleného struhadla (E1). Do velké pánve vlijte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek
po dobu 3 minut. Přidejte kostky mrkve, brambory a cukety. Dobře promíchejte. Vlijte hovězí bujon a rajčata.
iveďte k varu. Nechte dusit po dobu 30 minut. Přidejte kapustu, fazole a bazalku. Dochuťte podle chuti.
Nechte dusit po dobu 10 minut.
Ovocné carpaccio
Zelené struhadlo (E1): na tenké plátky
Ingredience pro 6 osob
2 oloupaná rozpůlená jablka •1 oloupa, na čtvrtky nakrájené mango • 3 oloupané banány • 2 oloupaná kiwi
• 200g jahod• ½ citrónu • cukr moučka • 1 svazek čerstvé máty
Ovoce nakrájejte na tenké ptky pomocí zeleného struhadla (E1). Lehce pocukrujte a zakapejte citrónovou
šťávou. Naskdejte ovoce na taře tak, aby byly co nejbarevnější. Pomocí štětce poete ovoce šťávou, kterou
samo pustí. Bude vypadat leskleji. V ruce nakrájejte lístky máty a ozdobte jimi talíř.
Podávejte pádně vychlazené. Můžete doplnit kopečkem zmrzliny dle veho výru.
/