AKP 311
POPIS VÝROBKŮ
CZ
5019 310 56001
1. Ovládací panel
2. Chladicí ventilátor (není vidět)
3. Horní topné těleso
4. Topné těleso grilu
5. Osvětlení trouby
6. Ventilátor
7. Spodní topné těleso (není vidět)
8. Dvířka trouby
Upozornění:
V servisním středisku si můžete
zakoupit soupravu skládající se ze skleněných
dvířek trouby a příslušných montážních součástek.
Použití této soupravy snižuje teplotu venkovního
povrchu trouby a doporučuje se především tehdy,
jsou-li v domácnosti děti.
Kód č: 4819 310 39186.
Pozn.:
Hliníkové trouby jsou vybaveny dveřmi,
které jsou na dotyk chladné.
PŘÍSLUŠENSTVÍ
OVLÁDACÍ PANEL TROUBY + VARNÁ DESKA
1. Ovladač k volbě
2. Ovladač termostatu trouby
3. Červená kontrolka teploty trouby
4. Ovladače varné desky
5. Žlutá kontrolka zapnutí varné desky
První
Poslední
úroveò
úroveò
Hliníkový pekáč:
Rošt:
JAK POUŽÍVAT TROUBU
• Volič trouby otočte na požadovanou funkci.
Rozsvítí se kontrolka trouby.
• Ovladačem termostatu otočte doprava na požadovanou teplotu. Červená kontrolka termostatu se
rozsvítí. Po dosažení požadované teploty červená kontrolka termostatu zhasne.
Když je jídlo hotové:
• Ovladače vrat'te do polohy 0.
JAK POUŽÍVAT VARNOU DESKU
Na ovládacím panelu trouby jsou 4 nastavitelné ovladače (označené od 0 do 6)
varných plotýnek.
Jak používat varné plotýnky:
• Ovladačem zvolené plotýnky otočte doprava do požadované polohy (řiďte se
pokyny přiloženými k varné desce).
Rozsvítí se žlutá kontrolka.
Důležité upozornění:
• Při prvním použití plotýnek otočte ovladači do polohy 6 a nechte je zapnuté asi 3 minuty, aby se odstranil
nepříjemný zápach; na každou plotýnku přitom položte nádobu odpovídající velikosti naplněnou do
poloviny vodou.
• Nikdy nezapínejte prázdnou plotýnku bez nádobí.
• Používejte hrnce a pánve, které jsou vhodné pro elektrické plotýnky, se silným a rovným dnem.
• Průměr dna hrnců a pánví musí být stejný nebo o něco větší, než je průměr plotýnky.
Tabulka funkcí trouby
Funkce Popis funkce
0 VYPNUTÁ TROUBA
-
OSVĚTLENÍ TROUBY
K zapnutí osvětlení trouby.
STATICKÁ
• K pečení všech druhů jídel.
• Troubu předehřejte na požadovanou teplotu tepelné úpravy a jídlo
vložte dovnitř hned po zhasnutí červené kontrolky termostatu.
• Doporučujeme používat druhou úroveň.
STATICKÁ FUNKCE
+ VENTILÁTOR
• K pečení na dvou různých úrovních.
• Troubu nemusíte předehřívat (s výjimkou přípravy pizzy nebo
koláčů).
• Během tepelné úpravy vyměňte polohu jídel v troubě.
GRIL
• Funkci Gril používejte k pečení malých kousků masa (svíčkové
stejky, kebab, uzeniny) a k přípravě toustů.
• Předehřejte troubu po dobu 3 - 5 min.
• Při pečení masa nalijte na odkapávací plech trochu vody, abyste
předešli dýmu a rozstřikování omastku.
• Při grilování maso obrat'te.
TURBOGRIL
• Tato funkce je ideální pro pečení velkých porcí masa (rostbíf, velké
pečeně).
• Předehřejte troubu po dobu 3 - 5 min.
• Při tepelné úpravě musí být dvířka zavřená.
• Při pečení masa nalijte na odkapávací plech trochu vody, abyste
předešli dýmu a rozstřikování omastku.
• Při grilování maso obrat'te.
ROZMRAZOVÁNÍ
• Ideální k rozmrazování mražených jídel na pokojovou teplotu.
• Jídlo nechte v původním obalu, aby nevyschlo.