Whirlpool AKP 311/01 NB Uživatelská příručka

Typ
Uživatelská příručka
AKP 311
POPIS VÝROBKŮ
CZ
5019 310 56001
1. Ovládací panel
2. Chladicí ventilátor (není vidět)
3. Horní topné těleso
4. Topné těleso grilu
5. Osvětlení trouby
6. Ventilátor
7. Spodní topné těleso (není vidět)
8. Dvířka trouby
Upozornění:
V servisním středisku si můžete
zakoupit soupravu skládající se ze skleněných
dvířek trouby a příslušných montážních součástek.
Použití této soupravy snižuje teplotu venkovního
povrchu trouby a doporučuje se především tehdy,
jsou-li v domácnosti děti.
Kód č: 4819 310 39186.
Pozn.:
Hliníkové trouby jsou vybaveny dvmi,
které jsou na dotyk chladné.
PŘÍSLUŠENSTVÍ
OVLÁDACÍ PANEL TROUBY + VARNÁ DESKA
1. Ovladač k volbě
2. Ovladač termostatu trouby
3. Červená kontrolka teploty trouby
4. Ovladače varné desky
5. Žlutá kontrolka zapnutí varné desky
První
Poslední
úroveò
úroveò
Hliníkový pekáč:
Rošt:
JAK POUŽÍVAT TROUBU
Volič trouby otočte na požadovanou funkci.
Rozsvítí se kontrolka trouby.
Ovladačem termostatu otočte doprava na požadovanou teplotu. Červená kontrolka termostatu se
rozsvítí. Po dosažení požadované teploty červená kontrolka termostatu zhasne.
Když je jídlo hotové:
Ovladače vrat'te do polohy 0.
JAK POUŽÍVAT VARNOU DESKU
Na ovládacím panelu trouby jsou 4 nastavitelné ovladače (označené od 0 do 6)
varných plotýnek.
Jak používat varné plotýnky:
Ovladačem zvolené plotýnky otočte doprava do požadované polohy (řiďte se
pokyny přiloženými k varné desce).
Rozsvítí se žlutá kontrolka.
Důležité upozornění:
i prvním použití plotýnek otočte ovladači do polohy 6 a nechte je zapnuté asi 3 minuty, aby se odstranil
nepříjemný zápach; na každou plotýnku přitom položte nádobu odpovídající velikosti naplněnou do
poloviny vodou.
Nikdy nezapínejte prázdnou plotýnku bez nádobí.
Používejte hrnce a pánve, které jsou vhodné pro elektrické plotýnky, se silným a rovným dnem.
Průměr dna hrnců a pánví musí být stejný nebo o něco větší, než je průměr plotýnky.
Tabulka funkcí trouby
Funkce Popis funkce
0 VYPNUTÁ TROUBA
-
OSVĚTLENÍ TROUBY
K zapnutí osvětlení trouby.
STATICKÁ
K pečení všech druhů jídel.
Troubu předehřejte na požadovanou teplotu tepelné úpravy a jídlo
vložte dovnitř hned po zhasnutí červené kontrolky termostatu.
Doporučujeme používat druhou úroveň.
STATICKÁ FUNKCE
+ VENTILÁTOR
K pečení na dvou různých úrovních.
Troubu nemusíte předehřívat (s výjimkou přípravy pizzy nebo
koláčů).
Během tepelné úpravy vyměňte polohu jídel v troubě.
GRIL
Funkci Gril používejte k pečení malých kousků masa (svíčkové
stejky, kebab, uzeniny) a k přípravě toustů.
Předehřejte troubu po dobu 3 - 5 min.
Při pečení masa nalijte na odkapávací plech trochu vody, abyste
předešli dýmu a rozstřikování omastku.
Při grilování maso obrat'te.
TURBOGRIL
Tato funkce je ideální pro pečení velkých porcí masa (rostbíf, velké
pečeně).
Předehřejte troubu po dobu 3 - 5 min.
Při tepelné úpravě musí být dvířka zavřená.
Při pečení masa nalijte na odkapávací plech trochu vody, abyste
předešli dýmu a rozstřikování omastku.
Při grilování maso obrat'te.
ROZMRAZOVÁ
Ideální k rozmrazování mražených jídel na pokojovou teplotu.
Jídlo nechte v původním obalu, aby nevyschlo.
TABULKA PRO PEČENÍ / VAŘENÍ
STATICKÁ
STATICKÁ FUNKCE +
VENTILÁTOR
Potraviny
Úroveň
(odspodu)
Teplota
(°C)
Doba tepelné
úpravy
(minuty)
Teplota
(°C)
Úroveň
(odspodu)
Doba tepelné
úpravy
(minuty)
MASO
Jehněčí (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Kůzlečí (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Skopové (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Telecí (1,5 kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Hovězí (1 kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Vepřové (1 kg) 2 180 100-130 170 2 90-120
Králík (1,5 kg) 2 180 100-110 170 2 90-120
Kuře (1 kg) 2 200 65-75 200 2 65-75
Krocan (3 kg) 2 180 180-200 180 2 180-200
Husa (2 kg) 2 180 140-160 180 2 140-160
Kachna (1,5 kg) 2 180 90-120 180 2 90-110
Ryby (~ 1 kg)
Pražma zlatá 2 180 45-55 170 2 45-55
Okoun 2 180 60-80 170 2 60-80
Losos 2 180 60-80 170 2 60-80
Tuňák 2 180 60-80 170 2 60-80
Pstruh 2 180 45-55 170 2 45-55
Rybí porce (1 kg)
Mečoun 2 170 35-45 170 2 35-45
Tuňák 2 170 35-45 170 2 35-45
Losos 2 170 35-45 170 2 35-45
Treska 2 170 35-45 170 2 35-45
ZELENINA
Plněné papriky 2 180 50-70 170 2 50-70
Plněná rajčata 2 180 50-70 170 2 50-70
Pečené brambory 2 180 40-50 180 2 40-50
Gratinovaná syrová
zelenina
2 180 40-50 180 2 40-50
Moučníky apod.
Sladká těsta 2 150 35-45 150 2 35-45
Plněné koláče
(ovoce - sýr)
2 160 60-80 160 2 60-80
Dorty 2 170 30-40 170 2 30-40
Jablkový závin 2 180 40-50 180 2 40-50
Sušenky 2 140 20-35 140 2-4 20-35
Lístková těsta 2 150 30-40 150 2-4 30-40
Koláče 2 160 50-60 160 2 50-60
Chléb 2 180 30-40 180 2 30-40
pizzu 2 225 10-15 225 2 10-15
Lasagne 2 180 35-45 180 2 35-45
Plněné taštičky 2 180 15-25 180 2-4 15-25
Nákypy 2 160 40-50 160 2 40-50
GRIL
TURBOGRIL
Pozn.:
Doby tepelné úpravy a teploty jsou čistě orientační.
POTRAVINY
Teplota
(°C)
Úroveň
(odspodu)
Cookin-
gTime
(Mins.)
Teplota
(°C)
Úroveň
(odspodu)
Cookin-
gTime
(Mins.)
Roštěnec 200 4 25-35 225 3 20-30
Kotlety 200 4 20-30 225 3 15-25
Uzeniny 200 4 25-35 225 3 20-30
Vepřové řízky 200 4 20-30 225 3 15-25
Ryby 200 4 20-30 220 3 15-25
Kuřecí stehno 200 4 30-40 200 3 30-40
Kebab 200 4 25-35 200 3 25-35
Vepřové žebírko 200 4 35-45 200 3 35-45
Půlky kuřete 200 3 45-55 200 3 45-55
Celé kuře - - - 200 3 60-70
Pečeně (vepřová, hovězí, telecí) (1 kg) - - - 175 2 90-100
Kachna - - - 180 2 90-120
Jehněčí kýta - - - 200 2 80-100
Hovězí pečeně - - - 200 2 40-60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 311/01 NB Uživatelská příručka

Typ
Uživatelská příručka