CS
Stručný návod kobsluze
DĚKUJEME VÁM, ŽE JSTE SI ZAKOUPILI NÁŠ
VÝROBEK.
Před použitím spotřebiče si pečlivě přečtěte Bezpečnostní pokyny.
PRVNÍ POUŽITÍ SPOTŘEBIČE
ZAHŘÁTÍ TROUBY
Znové trouby se mohou uvolňovat pachy, které souvisejí sproběhlým
procesem výroby: jedná se ozcela běžný jev. Před použitím tedy
doporučujeme zahřát troubu prázdnou, aby se veškerý případný
zápach uvolnil. Ztrouby odstraňte všechny ochranné kartóny nebo
fólie avyjměte rovněž iveškeré uvnitř uložené příslušenství. Zahřejte
troubu na teplotu 250°C aponechte ji běžet po dobu přibližně jedné
hodiny: Vtéto době musí být trouba prázdná. Dodržujte instrukce pro
správné nastavení funkce.
Upozornění: Při prvním použití trouby doporučujeme prostor větrat.
OVLÁDACÍ PANEL
A 31B 2 C D
1. OVLADAČ VÝBĚRU
Pro zapínání trouby výběrem funkce.
Přejete-li si troubu vypnout, otočte jím do polohy
.
2. OVLADAČ TERMOSTATU
Otočením nastavíte požadovanou teplotu.
3. LED KONTROLKA TERMOSTATU/PŘEDEHŘEVU
Zapíná se během fáze vyhřívání trouby.
Vypne se po dosažení požadované teploty.
OVLADAČE PRO VARNOU DESKU
A. pro přední levou ploténku
B. pro zadní levou ploténku
C. pro zadní pravou ploténku
D. pro přední pravou ploténku
PŘÍSLUŠENSTVÍ
Počet kusů atyp příslušenství se může vzávislosti na zakoupeném modelu
trouby lišit. Další příslušenství, jež není součástí výbavy, lze zakoupit zvlášť
prostřednictvím servisního centra.
Použití ROŠTU: kpečení pokrmů nebo jako podložka
pro nádoby, dortové formy ajiné žáruvzdorné nádobí.
HLUBOKÝ/ODKAPÁVACÍ PLECH* Používá se jako plech
na pečení masa, ryb, zeleniny, italských focaccia atd.
Umístit jej můžete rovněž pod mřížku za účelem
zachycování šťáv, které se uvolňují během pečení.
PEČICÍ PLECH* Používá se na pečení různých druhů
pečiva acukroví, ale také na přípravu masových
pečení, ryb valobalu či papilotě atd.
Vložte mřížku horizontálně zasunutím do vodicích roštů, přičemž se
ujistěte, že strana se zvednutým okrajem je otočená nahoru. Další
příslušenství, jako je např. odkapávací nebo pečicí plech, se zasunují svisle,
ato stejným způsobem jako rošt.
* Dostupné pouze uurčitých modelů.
FUNKCE A KAŽDODENNÍ POUŽÍVÁNÍ
1. ZVOLTE FUNKCI
Funkci zvolíte otočením ovladače výběru na symbol požadované
funkce.
OFF
Slouží kvypínání trouby.
OSVĚTLENÍ
Pro zapnutí osvětlení uvnitř trouby.
GRIL
Ke grilování steaků, kebabů auzenin, kzapékání nebo gratinování
zeleniny nebo kopékání topinek. Kzachycení uvolňujících se šťáv při
grilování masa doporučujeme používat plech na pečení: Plech umístěte
na kteroukoli úroveň pod roštem apřidejte 200ml pitné vody.
TRADIČNÍ
Funkce vhodná pro pečení všech druhů jídel na jedné úrovni
drážek. Troubu předehřejte na požadovanou teplotu a po jejím dosažení
vložte jídlo dovnitř. Doporučujeme používat druhou nebo třetí úroveň
drážek. Tato funkce je také vhodná pro pečení hotových zmrazených
jídel; řiďte se pokyny na balení potravin.
SPODNÍ
Pro opékání spodní části pokrmů dozlatova. Funkci lze využít také
pro pomalé pečení, dokončení pečení pokrmů svysokým obsahem tekutin
(sladkých islaných) nebo pro zahuštění omáček amasových šťáv.
2. AKTIVUJTE FUNKCI
Pro spuštění zvolené funkce nastavte požadovanou teplotu otočením
ovladače termostatu. Pro přerušení funkce kdykoli vypněte troubu, otočte
ovladačem výběru aknoíkem termostatu na
a .
3. PŘEDEHŘEV
Poté, co je tato funkce jednou aktivována, zapne se LED kontrolka
termostatu, což signalizuje, že byl zahájen proces předehřevu. Na konci
tohoto procesu LED kontrolka termostatu zhasne, což signalizuje, že
trouba dosáhla nastavené teploty: Vtomto okamžiku vložte jídlo do
trouby apokračujte vpečení.
Vezměte prosím na vědomí: Vložení jídla do trouby před dokončením
předehřívání může nežádoucím způsobem ovlivnit konečný výsledek.
POUŽÍVÁNÍ VARNÉ DESKY
Na ovládacím panelu trouby jsou umístěny 4 nastavitelné ovladače
(od 0 do 6), kterými se řídí provoz varné desky. Ovladačem zvolené
plotýnky otočte směrem doprava do požadované polohy (řiďte se
pokyny přiloženými k varné desce).
Upozornění: Při prvním zapnutí plotýnek otočte ovladači do polohy 6 a nechte
je zapnuté asi 3 minuty, aby došlo kodstranění pachů; na každou plotýnku
postavte nádobu svhodným průměrem dna naplněnou do poloviny vodou.
Nejsou-li na varných plotýnkách nádoby, nenechávejte je zapnuté. Používejte
hrnce a pánve speciálně určené pro elektrické varné desky, zejména nádoby
s vícevrstevným plochým dnem. Používejte nádoby s průměrem dna stejným
jako je průměr varné plotýnky, nebo jen nepatrně větším.