Electrolux. Thinking of you.
Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com
OBSAH
Použití, tabulky a tipy 2 Recepty pro Podporované vaření 14
Zmĕny vyhrazeny
POUŽITÍ, TABULKY A TIPY
Upozornění Viz kapitola „Bezpečnostní
informace“.
Varování k akrylamidu
Důležité Podle nejnovějších vědeckých
poznatků mohou akrylamidy vznikající při
smažení jídel do hněda (zejména u
škrobnatých potravin) poškozovat zdraví.
Doporučujeme proto vařit při nejnižších
teplotách a nenechávat jídlo příliš zhnědnout.
Teploty a časy pečení v tabulkách jsou
pouze orientační. Závisí na receptu, kva-
litě a množství použitých přísad.
Sáček vanilkového cukru nebo prášku na pe-
čení může v různých zemích obsahovat rů-
zné množství.
Pokud chcete používat naše recepty,
používejte tato množství:
•1 balíček vanilkového cukru – asi 8 g
•1 balíček prášku do pečiva – asi 15 g
Vaření v páře
Důležité Jako tekutinu používejte pouze
vodu!
Nádobí k vaření v páře
• Používejte pouze žáruvzdorné nádobí od-
olné proti korozi.
• Vhodné jsou nádoby z chromové oceli (viz
zvláštní příslušenství).
Úrovně trouby
• Správné úrovně trouby naleznete v násle-
dujících tabulkách. Úroveň drážek se po-
čítá zdola nahoru.
Všeobecné poznámky
•Vaříte-li déle než 30 minut nebo vaříte-li
velké množství potravin, přidejte v případě
potřeby vodu.
• Jestliže nebudete troubu delší dobu pou-
žívat, důkladně propláchněte zásobník na
vodu, spojovací hadičku i odpařovač (viz
kapitola Čišt
ění a údržba).
Poznámka k tabulkám
• V tabulkách jsou uvedeny informace pro
typická jídla.
• Teploty a časy jsou pouze orientační a mo-
hou se měnit podle složení, velikosti a
množství jídla a nádobí.
• Jestliže nenajdete nastavení pro svůj re-
cept, použijte nějaký podobný recept.
• Pokud není v tabulkách uvedeno jinak, za-
hajte přípravu jídla se studenou troubou.
Horká pára Bio
Upozornění V průběhu programu
Horká pára Bio v žádném případě
neotevírejte dvířka trouby.
Způsob přípravy Horká pára Bio je vhodný
pro všechny druhy potravin, čerstvé i zmra-
zené. Tímto způsobem můžete připravovat,
ohřívat, rozmrazovat, vařit ve vodě nebo
spařovat zeleninu, maso, ryby, těstoviny, rý-
ži, kukuřici, krupici i vejce.
Příprava jídel: Můžete připravit celé menu
najednou. Aby nedošlo k nedovaření nebo
převaření některých jídel, vyberte jídla s pod-
obnou délkou přípravy. Použijte největší
množství vody určené pro jednu část menu
(viz tabulky pro vaření). Jednotlivé chody roz-
místěte na rošt v odpovídajícím nádobí.
Upravte rozestupy mezi nádobím tak, aby se
pára dostala ke každému jídlu.
Sterilizace
• Pomocí funkce Horká pára Bio můžete
sterilizovat nádoby (např. dětské láhve).
•Položte čisté nádoby doprostřed roštu na
první úrovni. Zajistěte, aby otvor směřoval
pod malým úhlem sm
ěrem dolů.
•Naplňte zásobník maximálním množstvím
vody (650 ml), nastavte čas 40 min a te-
plotu 96 °C.
2 electrolux