Pokud není nástavec správně sestaven nebo správně nasazen na
kuchyňský přístroj nebo pokud není nasazen kryt rychlého náhonu,
nebude nástavec fungovat.
7 Nasaďte pěchovátka.
8 Sepněte přístroj a nechte jej běžet, dokud surovina nedosáhne
požadované konzistence. Pro sekání většiny potravin doporučujeme
nastavit vysokou rychlost.
Chcete-li stroj spustit jen krátce, použijte pulzní spínač . Po uvolnění
tohoto spínače se přístroj vypne.
9 Vypněte přístroj a vytáhněte napájecí kabel ze zásuvky.
10 Odstraňte příslušenství
11 Po použití nasaďte zpět kryt středně rychlého náhonu.
pokyny
Než potraviny umístíte do nádoby, nejdříve je rozkrájejte. Maso, chléb,
zelenina a další potraviny s obdobnou stavbou by měly být nakrájeny na
kostky přibližně o velikosti 2 cm. Sušenky by měly být rozlámány na
kostky a přidávány do dávkovací trubice za chodu přístroje.
Bylinky se nejlépe nasekají, pokud jsou čisté a suché.
Nemixujte tekuté suroviny, protože by mohly vytékat kolem víka. Pro tento
účel je určen mixér. Pokud však chcete rozmixovat polévku apod., sceďte
tekutinu, rozmixujte pevné suroviny a ty pak vraťte do tekutiny.
Dbejte na to, abyste při užívání nožů nezpracovávali přísady příliš dlouho.
Nepoužívejte nožovou jednotku k míchání hutných hmot, jako je chlebové
těsto, protože byste mohli přístroj poškodit. Pro přípravu chlebového těsta
použijte hák na míchání těsta v míchací nádobě a pro přípravu těsta na
koláče a dorty použijte šlehač v nádobě.
Nůž nepoužívejte k sekání ledových kostek nebo jiných tvrdých potravin,
například koření. Mohlo by dojít k jeho poškození.
Přidáváte-li do směsi mandlovou esenci nebo aromatické přísady, dbejte,
aby se nedostaly do styku s plastem. Mohly by zanechat trvalé skvrny.
maximální kapacita
maso 400 g
Maso bude jako umleté, když nejprve odříznete přebytečný tuk, maso
nakrájíte na 2 cm kostičky, dáte do pracovní nádoby a strojek zapnete asi
na 20 vteřin, nebo na tak dlouho, než dosáhnete požadované konzistence.
Čím déle necháte strojek v chodu, tím bude struktura jemnější.
krouhací/strouhací a škrabací kotouč
Krouhací/strouhací kotouč použijte ke zpracování ovoce, zeleniny a sýra.
Škrabací kotouč ke zpracování parmezánu a brambor pro přípravu
bramborových knedlíků.
použití kráječe/řezacího kotouče/struhadla
jak pracují krájecí destičky
kráječ na plátky/krouhače
Destičky a je možno otáčet: jedna strana krájí na plátky, druhá
krouhá.
Na plátky lze krájet sýry, mrkev, brambory, zelí, okurku, cuketu, červenou
řepu a cibuli. Krouhat můžete sýr, mrkev, brambory a potraviny podobné
struktury. Krájecí strana, kterou jste zvolili, musí být otočena nahoru.
strouhací destička
Strouhá parmazán a brambory na německé bramborové knedlíky.
volitelné kotouče
tenký sekač
Tato destička krájí brambory na tenké hranolky a tuhé potraviny (např.
mrkev, brukev, cuketu a okurku) na saláty, oblohy, na úpravu dušením a
na míchané smažené pokrmy.
standardní sekač
Krájí brambory na tenké bramborové hranolky a pevné potraviny (např.
brukev a okurku) na saláty a krémy
extrahrubý krouhač
Hrubě krouhá sýr a mrkev.
jak používat kotouče
1 Nadzdvihněte a sejměte kryt středně rychlého náhonu.
2 Na náhon nasuňte hřídel.
3 Na hřídel nasaďte pracovní nádobu otočenou rukojetí nad hlavním
vypínačem a otočte po směru hodinových ručiček, dokud se nezajistí.
4 Na hřídel dále nasaďte kotouč a otočte jej požadovanou řezací stranou
nahoru. Kotouče jsou velmi ostré. Držte je za střed.
5 Nasaďte víko tak, aby plnící trubice byla nad přepínačem rychlosti a
otočte po směru hodinových ručiček tak, aby jazýček na víku zapadl do
zářezu v rukojeti nádoby. Víko je správně nasazeno, pokud šipka ukazuje
přímo na čárku na rukojeti .
Pokud není nástavec správně sestaven nebo správně nasazen na
kuchyňský přístroj nebo pokud není nasazen kryt rychlého náhonu,
nebude nástavec fungovat.
6 Zvolte dávkovací trubici, kterou budete chtít používat. Tlačka obsahuje
menší dávkovací trubici pro zpracování jednotlivých kousků nebo
drobných přípravků.
jak používat malou dávkovací trubici
Nejprve vložte do dávkovací trubice velkou tlačku.
jak používat velkou dávkovací trubici
Použijte obě tlačky současně.
7 Vložte potraviny do dávkovací trubice
8 Sepněte přístroj a suroviny rovnoměrně přitlačujte pěchovátkem. Do
plnící trubici nikdy nevkládejte prsty. Ke zpracování měkčích potravin,
jako jsou například okurky, doporučujeme nastavit střední rychlost. Ke
zpracování tvrdších potravin, například mrkve nebo tvrdých sýrů, nastavte
střední/vyšší rychlost.
9 Vypněte přístroj a vytáhněte napájecí kabel ze zásuvky.
10 Odstraňte příslušenství
11 Po použití nasaďte zpět kryt středně rychlého náhonu.
pokyny
Používejte čerstvé potraviny.
Nekrájejte potraviny na příliš malé kousky. Velkou dávkovací trubici
naplňte po celé šíři tak, aby byla dostatečně plná. Tím se zabrání klouzání
jídla po stěnách během zpracování.
Jinak lze použít malou trubici.
Při krájení na plátky nebo krouhání: potraviny umístěné nahoře budou
nakrájeny na kratší kousky než potraviny umístěné vodorovně.
Po použití krájecí destičky zbude vždy na destičce nebo v potravinách
určité množství odpadu.
péče a čištění
Před odpojením nástavce od kuchyňského přístroje přístroj vypněte a
vytáhněte kabel ze zásuvky.
Před čištěním nástavec zcela rozeberte.
pracovní nádoba, víko a příslušenství
Umývejte je v ruce a nechte vyschnout. Buďte opatrní, nože a kotouče
jsou velmi ostré.
Můžete je také umývat ve vrchní přihrádce myčky nádobí. Doporučujeme
zvolit krátký program s nízkou teplotou.
Po použití uložte nůž do pracovní nádoby.
98