39
ČESKY
• Pokud je podíl kakaa nižší než 60%, je třeba do něho přilít
trochu rostlinného oleje. Čokoláda by jinak byla příliš tuhá a
na kaskádách by nevytvářela kompaktní „závoje“.
• Doporučujeme proto následující druhy čokolád: mléčnou či
hořkou čokoládu, mléčné či hořké polevy nebo variantu bílé
čokolády či bílé polevy.
• Můžete rovněž použít i mátovou, jahodovou či moka-
čokoládu.
• Podle chuti můžete přidat i malá množství amaretta, kávové-
ho likéru, kávového prášku či kokosového mléka apod.
• Nehodí se: čokolády s celými oříšky či mandlemi nebo i
jejich kousky. Mohli byste jimi zablokovat dopravní šnek.
• Pokud je motor v provozu, nepřidávejte pevné a velké
kousky čokolády. Nikdy nepřidávejte ani studené či chlazené
kapaliny, poté by čokoláda příliš rychle zchladla a mohla by
zablokovat dopravní šnek.
• Aby se mohla vytvořit fontána, potřebujete min. 500g
čokolády či 750g polevy. Množství závisí i na druhu
čokolády, kterou použijete.
Namáčení
• Namáčet můžete např.: želatinové cukrovinky, hroznové
víno, jablka, jahody, banány, kopečky zmrzliny, pečivo,
ořechy atd.Vaší fantazii se žádné meze nekladou.
• Namáčené potraviny nedržte příliš dlouho nad sběrnou mis-
kou, jednotlivé kousky by do ní mohli spadnout a zablokovat
i šnek.
Vybalení přístroje
• Z krabice vyjměte přístroj a všechny příslušné díly
příslušenství.
• Obal hned nelikvidujte, nýbrž jej uchovejte i s vnitřními
součástmi obalu po celou dobu trvání záruky.
• Při předávání výrobku odevzdejte prosím také tento návod
k použití.
• Abyste odstranili případné nečistoty z výroby, před prvním
použitím vyčistěte dopravní šnek, misku a kaskády v jedno-
duché oplachovací lázni.
• Po umytí všechny díly dobře osušte.
Instalace a používání
Dříve než budete provádět montáž: Dbejte na to, aby byla
síťová zástrčka vtažena a přepínače (7+ 8) byly v poloze „OFF“.
• Postavte kryt motoru (4) na hladkou, rovnou a stabilní
pracovní plochu.
• Mělo by být snadné tuto pracovní plochu čistit vzhledem
k tomu, že čokoláda bude vystřikovat.
• Nasaďte dopravní šnek (1) na pohon na sběrné misce.
• Překlopte kaskády (2) přes šnek. Tři čepy na sběrné misce
se nacházejí v otvorech kaskády.
• Montovaná fontána musí stát ve vodorovné poloze, příp.
přístroj vyrovnejte.
Příprava
Omyjte a popř. vyčistěte ovoce. Nakrájejte ovoce na malé
kousky.
Tavení čokolády
• Vzhledem k tomu, že ohřívání v přístroji pro tavení vyžaduje
dlouhou dobu, doporučujeme, abyste čokoládu či polevu
zkapalnili předem. Vezměte cca 500g čokolády nebo 750g
polevy. Podle druhu čokolády musíte toto množství ještě
upravit.
• Čokoládu roztavte ve vhodné nádobě na sporáku (příp. ve
vodní lázni) nebo v mikrovlnné troubě. Nedopusťte, aby se
čokoláda příliš zahřála, po ochlazení by mohla zšednout.
• Čokoládu můžete tavit i ve sběrné misce (3) poté, co jste
zajistili elektrické připojení.
• Uveďte otočný spínač do polohy HEAT a přidávejte
čokoládu po malých kouscích. Kapacita sběrné misky je cca
1 kg.
POZOR:
Motor zapněte teprve tehdy, až bude čokoláda zcela roztavená.
Elektrické připojení
• Zcela odmotejte síťový kabel.
• Ujistěte se, že se oba přepínače funkce nacházejí v poloze
„OFF“.
• Zapojte zástrčku do chráněné zásuvky 230 V, 50 Hz instalo-
vané podle předpisů.
Obsluha
• Naplňte sběrnou misku roztavenou čokoládou nebo roztavte
čokoládu podle předcházejícího popisu.
• Otočte funkční spínač (7) do polohy HEAT, aby se
čokoláda tavila, příp. aby zůstala tekutá. Kontrolka (5) svítí.
Doporučujeme nechat topení během doby použití zapnuté,
přepínač (7) je v poloze HEAT.
• Pokud je čokoláda tekutá, otočte spínač (8) do polohy
MOTOR. Dopravní šnek čerpá čokoládu nahoru a ta poté
stéká po kaskádách opět do sběrné misky.
• Přístroj by měl být cca po 2 min. vypnut na 1 minutu, aby
případně vzniklý vzduch mohl uniknout z věže. Přístroj opět
zapněte.
UPOZORNĚNÍ:
Jestliže se nyní po několika minutách z čokolády
nevytvářejí kompaktní „závoje“, musíte ještě přidat
čokoládu či přilít rostlinný olej.
• Kousky ovoce napíchněte na vidličku či dřevěný rožeň,
ořechy a zmrzlinu položte na lžíci. Ponořte je do čokolády.
• Příp. nechte zalít tekutou čokoládou.
Ukončení provozu
• Otočte přepínačem do polohy „OFF“ a vytáhněte síťovou
zástrčku. Kontrolka (5) svítí.
• Přelijte stále tekutou čokoládu do jiné nádoby.
Čištění
• Před každým čištěním vytáhněte zástrčku ze zásuvky!
• Nikdy neponořujte kryt motoru se sběrnou miskou do vody!
• K čištění nepoužívejte žádné ostré předměty!
• Nepoužívejte žádné ostré či drhnoucí čisticí prostředky!
05-SKB 3248 3905-SKB 3248 39 26.02.2008 16:46:52 Uhr26.02.2008 16:46:52 Uhr