Unold 48879 Specifikace

Kategorie
Výrobci zmrzliny
Typ
Specifikace
57
VOD K OBSLUZE MODEL 48879
tEchnické úDaJE
VysVětlení symbolů
Tento symbol označuje případná ohrožení, která mohou způsobit poranění nebo poškození
přístroje.
Výkon: 135 W, 220-240 V~, 50 Hz
Rozměry (D/Š/V): Cca 36,5 x 27,9 x 28,5 cm
Přívod: Cca 120 cm
Hmotnost: Cca 8,6 kg
Kryt: Plast bílý/žlutý
Vybavení: Plně automatický samochladící kompresor
Smetanová zmrzlina za cca 60 minut
Rozsah chlazení -18 až -35 °C
Přepínač pro míchání, zmrazování, míchání a zmrazování
Vyjímatelná nádoba na zmrzlinu
Příslušenství: Návod k obsluze, lžíce na zmrzlinu

Pro Vaši bezPečnost
1. Před uvedením do provozu si pečlivě
přečtěte návod k použití a uložte si jej.
2. Tento přístroj není určen k používání osobami
(včetně dětí) s omezenými tělesnými, smys-
lovými nebo duševními schopnostmi nebo
osobami s nedostatečnými zkušenostmi a/
nebo znalostmi, kromě případu, že by tyto
osoby byly pod dohledem osoby odpovědné
za jejich bezpečnost nebo od obdržely
pokyny, jak přístroj používat.
3. Je nutné dohlížet na děti, aby bylo zajištěno,
že si s přístrojem nehrají.
4. Přístroj připojujte pouze na střídavý proud
podle typového štítku.
5. Tento přístroj nesmí být používán s externími
časovými spínacími hodinami nebo se systé-
mem pro dálkové ovládání.
6. Po použití, před čištěním nebo při
případných poruchách během provozu vždy
vytáhněte zástrčku ze zásuvky.
7. Přístroj nikdy neponořujte do vody nebo jiné
tekutiny, přívod chraňte před vlhkostí.
8. Přístroj ani nástavné díly nejsou vhodné pro
mytí v myčkách.
9. Postavte přístroj na volnou, rovnou plochu.
10. Přístroj je určen výhradně pro domácí
použití nebo podobné účely, např.
pro kuchyňky v obchodech, kancelářích
nebo podobných pracovištích,
v zemědělských provozech,
pro použití hosty v hotelu, motelu nebo
jiných ubytovacích zařízeních,
v soukromých penziónech nebo
rekreačních objektech.
11. Přístroj a přívod z bezpečnostních důvodů
nikdy neodkládejte na horké plochy nebo do
jejich blízkosti.
12. Před použitím přívod kompletně odviňte.
13. Achten Sie darauf, dass Gerät nicht
14. Kabel nesmí viset dolů přes hranu pracovní
plochy.
15. Nesmí být překročeno maximální množství
náplně. Nádoba na zmrzlinu by měla být
naplněna nejvýše do ¾, protože zmrzlina
zmrazováním zvětšuje svůj objem.
16. Vložte přísady do vyjímatelné nádoby na
zmrzlinu, nikdy přímo do vybrání zmrzlino-
vého přístroje.
17. Nikdy přístroj nepoužívejte bez nádoby na
zmrzlinu!
58
            

18. Během provozu nedávejte žádné předměty
do běžícího přístroje a nesahejte rukou do
nádoby.
19. Nikdy nesundávejte motor míchadla z
přístroje, dokud přístroj ještě pracuje,
protože se tím motor může poškodit.
20. Používejte přístroj pouze po správném ses-
tavení.
21. Během provozu musí být větrací štěrbiny jak
na krytu kompresoru tak i na pohonné části
volné.
22. Nikdy nepoužívejte přístroj s příslušenstvím
jiných přístrojů.
23. Nezapínejte a nevypínejte přístroj vícekrát
za sebou, protože to může poškodit kom-
presor. Nechte přístroj nejméně 5 minut v
klidu, než jej znovu zapnete.
24. V nádobě na zmrzlinu nepoužívejte žádné
špičaté nebo ostré předměty. Mohla by se
tím poškrábat. Pro vyjmutí hotové zmrzliny
z nádoby použijte plastovou nebo dřevěnou
škrabku.
25. Pravidelně kontrolujte zástrčku a přívodní
kabel, zda nejsou opotřebeny nebo
poškozeny. Při poškození přívodního kabelu
nebo jiných dílů pošlete přístroj na kontrolu
a opravu do našeho servisu (telefonní číslo
viz záruční podmínky). Neodborné opravy
mohou vést k nebezpečí pro uživatele a
způsobují ztrátu záruky.


     

jinak dojde k poškození kompresoru.
Před PrVním Použitím
1. Před prvním použitím Vám doporučujeme
všechny vyjímatelné části kromě motoru (1)
opláchnout teplou vodou.
2. Kryt a vybrání pro nádobu na zmrzlinu otřete
dobře vyždímanou vlhkou utěrkou.
3. Postavte přístroj na rovnou a suchou
pracovní plochu. Dbejte na dodržení
dostatečné vzdálenosti od zdrojů tepla a jin-
ých předmětů. Větrací štěrbiny na přístroji
musí trvale zůstat volné.
4. Když byl přístroj přepravován, musíte počkat
minimálně jednu hodinu, než může být uve-
den do provozu. V opačném případě může
dojít k poškození kompresoru.
PříPraVa zmrzliny
1. Připravte si přísady pro zmrzlinu podle
receptu. Pokud jde o zmrzlinovou hmotu,
která se musí předem povařit, udělejte to o
den dříve, aby hmota mohla dobře vychlad-
nout.
2. Připravenou zmrzlinovou hmotu popř.
potřebné přísady vychlaďte v ledničce na
cca 6-8 °C.
3. Z ovoce udělejte pyré až bezprostředně před
přípravou, kousky ovoce přidávejte až ke
konci doby přípravy.
4. Alkohol dávkujte úsporně a přidávejte až ke
konci doby zmrazování, protože alkohol tuto
dobu prodlužuje.
5. Vložte vyjímatelnou nádobu na zmrzlinu do
příslušného vybrání tělesa kompresoru (5).
6. Vložte míchadlo (3) přesně doprostřed do
nádoby na zmrzlinu (4).
7. Vložte vychlazené přísady do vyjímatelné
nádoby na zmrzlinu. Dbejte na to, abyste
nepřekročili maximální množství náplně.
Nádoba na zmrzlinu smí být naplněna
nejvýše do ¾, protože zmrzlina zvětšuje
svůj objem zmrazováním a zapracovaným
vzduchem.
8. Dbejte na to, že nádoba na zmrzlinu musí
být z vnější strany suchá.
9. Na nádobu na zmrzlinu nasaďte kryt a otočte
jím doleva, aby se tím zajistil.
10. Nasaďte motor.
11. Zapojte zástrčku do zásuvky.
12. Přístroj je připraven k provozu.
13. Nyní můžete přepínačem zvolit požadovaný
program. K dispozici jsou následující pro-
gramy:
59
Symbol Program
Míchání a zmrazování
Zmrazování
Míchání
Míchání a zmrazování
14. Pro normální přípravu zmrzliny.
15. Přístroj míchá a zmrazuje naplněnou hmotu.
Při správném použití je zmrzlina hotová za
cca 60 minut.
16. Když zmrzlina získala požadovanou kon-
zistenci, vypněte přístroj tím, že přepínač
otočíte do polohy „0“.
17. Nenechte zmrzlinu v přístroji příliš dlouho,
protože jinak bude tvrdá a křehká.
Zmrazování
18. Pokud zmrzlina po skončení programu
nemá požadovanou pevnost, můžete tímto
programem zmrazování prodloužit. Když
zmrzlina získala požadovanou konzistenci,
vypněte přístroj tím, že přepínač otočíte do
polohy „0“.
Míchání
19. Pokud mají být přísady před startem pro-
gramu nejprve rovnoměrně promíchány,
zvolte před přípravou zmrzliny tento krok
programu. Když hmota získala požadovanou
konzistenci, vypněte přístroj tím, že
přepínač otočíte do polohy „0“.
Pozor: Přístroj se nevypíná automa-
ticky! Proto nenechávejte přístroj v
provozu bez dozoru.
Vyjmutí zmrzliny
20. Před vyjmutím zmrzliny vypněte přístroj tím,
že přepínač otočíte do polohy „0“.
21. Vytáhněte zástrčku ze zásuvky.
22. Pro vyjmutí hotové zmrzliny nejprve sundejte
motor a potom průhledný kryt otočením
proti směru hodinových ručiček.
23. Vyjměte nádobu na zmrzlinu z přístroje a
opatrně vyndejte míchadlo z nádoby.
24. Přendejte zmrzlinu do vhodné nádoby.
Nepoužívejte k tomu žádné ostré nebo
špičaté předměty, nýbrž plastovou nebo
dřevěnou lžíci, abyste nepoškodili nádobu
na zmrzlinu. Doporučujeme silikonovou
stěrku.
25. Na přání můžete přímo pokračovat v nové
přípravě zmrzliny. K tomu opět začněte s
bodem 1.
26. Tip:
Pokud připravujete např. ovocnou zmrzlinu
nebo sorbet, vyjměte okamžitě na konci
programu nádobu na zmrzlinu, přendejte
zmrzlinu do nádoby vhodné k zmrazování a
dejte tuto nádobu na max. 15 30 minut
do mrazáku, aby se zmrzlina plně zmrazila.
Jinak bude zmrzlina sice zvenku velmi
pevně zmražená, ale uvnitř případně ještě
mírně tekutá.
27. Pokud nechcete připravovat další zmrz-
linu, zkontrolujte, zda byla vytažena síťová
zástrčka.
čištění a Péče
1. 

2. Nikdy přístroj nečistěte vodou nebo pod
vodou nebo jinou kapalinou. Zvláště motor
míchadla se nesmí dostat do styku s vodou.
3. Nepoužívejte žádné abrazivní čisticí
prostředky, nebo prostředky, které mohou
způsobit poškrábání.
4. Vyjímatelné části kromě motoru můžete
očistit v teplé vodě s jemným saponátem.
Části nejsou vhodné pro čištění v myčce.
5. Otřete těleso kompresoru a motor vlhkou
utěrkou.
6. Před sestavením všechny části dobře osušte
měkkou utěrkou.
60
Čerstvá zmrzlina chutná nejlépe. Domácí
zmrzlina neobsahuje žádné konzervační látky a
je proto určena k okamžité spotřebě.
Chcete-li však zmrzlinu uchovat déle. Měli byste
do hmoty přidat 20 g zmrzlinového základu.
Zmrzlinový základ zabrání, aby se krystalky ledu
opět spojily a zmrzlina se tak stala „tříštivá“.
Zmrzlinový základ obdržíte např. u:
Hobbybäcker-Versand - Inge Pinzer
Am Mühlholz 6 – 89287 Bellenberg
Tel. 0 73 06/92 59 00 - Fax 0 73 06/92 59 05
Internet: www.hobbybaecker.de
Pro přípravu ovocné zmrzliny používejte pouze
zcela zralé ovoce.
Kousky ovoce nebo lesní plody přidávejte až
nakonec otvorem ve víku.
Používejte pouze velmi čerstvá vejce.
Mléko můžete nahradit smetanou a smetanu
mlékem.
Čím více smetany použijete, tím je zmrzlina
krémovější.
Cukr může být nahrazen medem, sirupem či
sladidlem (ne u jemné zmrzliny).
Mléko může být nahrazeno sojovým mlékem
Přejete-li si tuhou zmrzlinu, postavte
zmrzlinovou hmotu na 15-30 minut na výparník
vaší chladničky než ji naplníte do nádoby na
zmrzlinu, nebo nastavte delší dobu přípravy.
Dbejte na to, aby hmota měla teplotu odpovídající
teplotě v chladničce, než ji naplníte do nádoby
na zmrzlinu. Čím je hmota chladnější, tím kratší
je čas přípravy (15 až 30 minut).
V krátké době ztratí chuť a kvalitu.
Pro skladování byste zmrzlinu nikdy neměli
dávat do mrazničky v nádobě na zmrzlinu patřící
k přístroji, nýbrž byste ji měli naplnit do vhodné
nádoby s víkem.
Zmrzlina může být krátkodobě přechovávána na
výparníku nebo v mrazničce.
Zmrzlinu spotřebujte během jednoho týdne.
Rozmraženou či změklou zmrzlinu ihned
spotřebujte a nikdy znova nemrazte.
Jemná smetanová zmrzlina
300 ml smetany, 65 g včelího medu, 2 žloutky,
1 vejce, 1 špetka soli
Všechny přísady smíchejte bezprostředně před
mražením, dejte do nádoby a zpracujte na
jemnou smetanovou zmrzlinu.
Přidejte přísady dle chuti.
Vanilková jemná smetanová zmrzlina
300 ml smetany, ½ rozříznutého vanilkového
lusku, 65 g včelího medu, 1 žloutek, 1 vejce,
1 špetku soli
Den předem uvařte smetanu, vanilkový lusk a
med a nechte zchladnout na teplotu lednice.
Bezprostředně před přípravou zmrzliny přidejte
žloutek, vejce a sůl.

300 ml smetany, 30 g mléčné čokolády, 30 g
hořké čokolády, 1 žloutek, 1 vejce, 1 špetka soli
Den předem uvařte smetanu a čokoládu a nechte
zchladnout na teplotu lednice. Bezprostředně
před přípravou zmrzliny přidejte žloutek, vejce
a sůl.
Jemná malinová zmrzlina
300 ml smetany, ½ bal. vanilkového cukru, 65 g
včelího medu, 1 žloutek, 1 vejce, 1 špetku soli
150 ml pyré z malin
Smíchejte smetanu, vanilkový cukr a med.
Bezprostředně před přípravou zmrzliny přidejte
žloutek, vejce a sůl a vmíchejte pyré z malin.
Smetanová zmrzlina se připravuje z mléka, smetany, příp. žloutku, cukru a ostatních přísad. Teprve
stálým mícháním při mrazení získáte krémovou konzistenci.
Základní recept na smetanovou zmrzlinu
200 ml mléka, 250 ml smetany, 1 vanilkový
lusk, 1 špetka soli, 3 žloutky, 3 PL cukru
Zahřejte mléko a smetanu, nařízněte vanilkový
lusk, dřeň vyškrábejte a dejte do mléka,
stejně tak sůl. Smíchejte žloutek s cukrem,
pomalu přilévejte horké mléko a vše společně
promíchejte.
Hmotu chlaďte 24 hod. v lednici, pak z ve
zmrzlinovači připravte zmrzlinu.
VšEobEcné Pokyny
JEmná smEtanoVá zmrzlina
smEtanoVá zmrzlina
61
Ovocná zmrzlina se skládá z ovocného pyré s přidáním cukru, smetany, jogurtu a příp. bílku. Aby byla
ovocná zmrzlina jemná, musí se po celou dobu mražení míchat.
Základní recept
250 g pyré z ovoce, 1 PL citrónové šťávy, 75 g
cukru, 1 PL bílku, 125 ml smetany
Smíchejte ovocné pyré a citrónovou šťávu. Bílek
a smetanu ušlehejte zvlášť do tuha, přidejte k
ovocnému pyré. Ve zmrzlinovači přetvořte na
zmrzlinu.
Při použití zavařeného ovoce můžete vynechat
cukr.
Jogurtovo-ovocná zmrzlina
250 g libovolných bobulovin nebo peckovin
(jahody, maliny, borůvky, meruňky, třešně atd.),
trocha tekutého sladidla, 250 ml bílého jogurtu,
2 PL smetany
Příprava jako u jahodové zmrzliny.
Základní recept jahodová zmrzlina
300 g jahod, 2 PL cukru, 250 ml sladké
smetany, 30 ml mléka
Jahody se všemi přísadami rozmixujte a ve
zmrzlinovači z nich připravte zmrzlinu.
Rychlá jogurtová zmrzlina
Jednoduše zpracujte 600 ml ovocného jogurtu
(4,5 % obsahu tuku).
Zmrzlina mango-kokos
1 zralé mango, 1 kelímek bílého jogurtu,
150 ml kokosového mléka, 2 PL cukru, 2 PL
strouhaného kokosu
Mango oloupejte, odstraňte pecku a rozmixujte,
s ostatními přísadami z nich ve zmrzlinovači
připravte zmrzlinu.
Sorbet se může udělat téměř ze všech druhů ovoce a ovocných šťáv, např. z malin, meruněk, melounů,
kiwi atd. Sorbet se při mražení musí stále míchat, aby se nevytvořily krystalky ledu. Sorbety nemusí
být sladké a mohou se servírovat jako dezert. Jako mezichod menu se nabízí např. rajčatovo- nebo
Campari-pomerančový sorbet. Obzvláště chutné je, když servírujete kuličku sorbetu ve skleničce
sektu.
TIP:
Pro děti vmíchejte nakonec 1 PL lentilek nebo
gumových medvídků.
Rychlá vanilková zmrzlina
100 ml mléka, 300 ml smetany, 1 vejce, 3 PL
cukru, 1–2 bal. vanilkového cukru
Všechny přísady dobře smíchejte a promíchejte
a ve zmrzlinovači z nich připravte zmrzlinu.

po ½ tabulce hořké a mléčné čokolády, 250 ml
smetany, 50 ml mléka, 1 vejce
Povařit čokoládu s mlékem a smetanou a na
24 hodin nechat chladit v lednici. Do hmoty
pak vmíchejte 1 vejce a ve zmrzlinovači vyrobte
zmrzlinu.

150 ml čokoládového sirupu, 1 vejce, 150 ml
smetany, 150 ml mléka
Všechny přísady smíchejte a ve zmrzlinovači z
nich připravte zmrzlinu.
Moka zmrzlina
Připravte vanilkovou zmrzlinu podle základ-
ního receptu, avšak před dalším zpracováním
rozpusťte v horkém mléce 2–3 lžíce prášku
moka nebo espreso. Ke konci procesu mražení
přidejte 1–2 lžíce kávového likéru.

50 g cukru zkaramelizujte na pánvi do světle
hněda, přidejte 50 g sekaných vlašských ořechů
a dobře promíchejte. Nechte vychladnout na na-
olejovaném plechu . Nasekejte krokant.
Podle základního receptu připravte vanilkovou
zmrzlinu, přičemž cukr nahraďte lesním medem.
Ke konci procesu mražení přidejte nasekaný kro-
kant.
TIP:
Vlašské ořechy nahraďte dýňovými semeny,
dochuťte 1 lžící tykvového oleje.
Amaretto zmrzlina
Připravte vanilkovou zmrzlinu dle základního
receptu. 100 g amaretto smíchejte s 2–3
lžícemi Amaretta a přidejte ke konci mražení.
oVocná zmrzlina
sorbEt
62
Základní recept
Smíchat 500 ml pyré z ovoce/ovocné šťávy, 50–
100 g cukru (dle chuti a druhu ovoce), 1–2 PL
bílku a ve zmrzlinovači vypracovat zmrzlinu.
Pro zjemnění můžete přidat 1 PL likéru, koňaku,
malinové pálenky atd.
Při použití zavařeného ovoce jako např. Ananasu
již zpravidla není třeba přidávat cukr.
Jahodový sorbet
300 g jahod, 1 ČL citrónové šťávy, 1 PL bílku,
3 PL cukru, 75 ml jablečné šťávy
Z přísad vytvořte pyré a zpracujte na sorbet.

500 ml pomerančové šťávy, 100 ml Campari,
1–2 PL bílku, cukr dle chuti
Ve zmrzlinovači přetvořte na sorbet a servírujte
jako osvěžující předkrm.
Cassis-Sorbet
500 ml pyré z černého rybízu, šťáva z 1 citronu,
50 g cukru, 2 cl Crème de Cassis, 1 bílek
Pyré přepasírovat přes sítko, smíchat s
citronovou šťávou, cukrem a likérem, vmíchat
bílek a zpracovat na sorbet.
Bezinkový sorbet
500 ml vody, 200 g práškového cukru, 8–10
bezinek, 1 citron, 1 bílek
Povařte cukr s vodou. Bezinky omyjte, vytřepejte
do sucha a nechte v již nevařícím cukrovém
sirupu cca 30 min. Přelijte přes síto. Vymačkat
citron a přidat šťávu. Bezinkový sirup nechte
vychladnout. Z chladného bezinkového sirupu
spolu s bílkem vytvořte ve zmrzlinovači na
sorbet. Servírujte se sezónním ovocem (např.
rybízem, jahodami) a fritovanými bezinkami.

1 svazek bazalky, 100 g cukru, 200 ml suchého
bílého vína, 100 ml šampaňského nebo sektu,
šťáva z 1 citronu, 1 bílek
Omyté listy bazalky rozmixujte ve 100 ml bílého
vína (pomocí mixeru ESGE-Zauberstab) a nechte
projít asi ½ hod. Povařte cukr se zbylým bílým
vínem. Bazalkové víno přelijte přes jemné sítko,
se zchlazeným cukrovým sirupem, šampaňským,
citronovou šťávou, bílkem zpracujte ve
zmrzlinovači na sorbet a servírujte jako předkrm
nebo mezi chody.
TIP: Bez bazalky a s trochou cukru osvěžující
dezert.
Základem pro parfait je bílek a cukr, které jsou ve vodní lázni našlehány do krémova a dále zpracovány
s dalšími přísadami a smetanou do krémové zmrzliny.
Parfait z jablek a kalvádosu
300 g jablek, 1 citron, 2 PL kalvádosu, 1 vejce,
1 žloutek, 60 g cukru, 200 ml smetany
Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky,
smíchejte s citronovou šťávou. 1 PL jablkových
kostiček odeberte, zbytek povařte do měkka
s 1–2 PL vody, rozmixujte. Z vajec a cukru
ušlehejte ve vodní lázni pěnu. Vmíchejte
jablečné pyré a hmotu nechte vychladnout.
Smetanu ušlehejte do tuha a vmíchejte. Ve
zmrzlinovači vytvořte krémovou zmrzlinu. Krátce
před koncem mražení přidejte kostičky jablek.
Servírujte se sirupem z černého rybízu nebo
ostružin.
Pralinkové parfait
40 g cukru, 65 ml vody, 2 žloutky, 1 bal.
vanilkového cukru, na špičku nože nastrouhané
pomerančové kůry, 60 g čokoládové polev, 50 g
nugátu, 1–2 PL kakaového likéru nebo rumu,
200 ml smetany
Povařte cukr s vodou, nechte vychladnout. Ve
vodní lázni ušlehejte krém ze žloutku s cukrovou
vodou, vanilkového cukru a pomerančové kůry.
Čokoládovou polevu a nugát rozpusťte ve vodní
lázni a smíchejte se žloutkovou hmotou, přidejte
likér nebo rum. Do vychlazené hmoty přidejte
do tuha ušlehanou smetanu a ve zmrzlinovači
vytvořte krémové parfait.
Recepty v tomto návodu k použití byly pečlivě zváženy a odzkoušeny autory z firmy UNOLD AG, přesto
není možno za tyto převzít záruku. Poskytnutí záruky na poškození zdraví, věcné a majetkové škody
prostřednictvím autorů popř. firmou UNOLD AG a jí pověřenými osobami je vyloučeno.
ParFait
63
záruční Podmínky
Na naše přístroje poskytujeme záruku v trvání 24 měsíců (u průmyslového využití 12 měsíců) od data koupě výrobku, záruka
se vztahuje na poškození, která prokazatelne vznikla při správném použití v důsledku výrobních vad. Po dobu záruky budeme
odstraňovat materiální i výrobní vady opravou nebo výměnou podle našeho uvážení.
Poskytnutí záruky výhradně platí pro zařízení prodány v Německu i Rakousku. V jiných zemích se obrat’te prosím na kompe-
tentní dovozce. Přístroje, na které bylo uplatňováno odstranění vad, zašlete prosím smechanicky vyhotovenou kopií nákupního
dokladu, ze kterého musí být bezpodmínečně patrný datum nákupu i s popisem vad, přístroj musí být bezpečně zabalen a
nafrankován na náš záruční servis. V připadě opravněné záruky jsou kupujícím vraceny poštovní poplatky.
Tato záruka se nevztahuje na poškození způsobená opotřebením, nesprávným zacházením a nedodržováním návodů kúdržbě
a obsluze. Záruční doba zaniká, když opravy nebo manipulace s přístrojem byly provedeny třetí osobou.
Eventuální nároky zákazníka vůči prodejci/obchodníku nejsou touhle zárukou omezeny.
likVidace / ochrana žiVotného Prostředí
Naše vyrobené přístroje mají vysoce kvalitní standard pro zajišt’ění jejich dlouhé životnosti. Pravidel-
údržby i opravy odborně provedeny naším prodejním servisem mohou mít vliv na prodloužení provozní
životnosti přístroje. Když je přístroj vadný a už ho nelze opravit, neopomeňte prosím:
Toto zařízení nepatří do běžného domovního odpadku, ale musí být předáno do autorizované sběrny pro
recyklování elektrických nebo elektronických zařízení.
Separátní sběr a recyklování odpadních produktů umožňuje šetření přírodních zdrojů a zajišt’uje, aby byly
odpady likvidovány způsobem, který je pro zdraví a kologii přijatelný.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Unold 48879 Specifikace

Kategorie
Výrobci zmrzliny
Typ
Specifikace