43
1. Nejprve palcem stiskněte bezpečnostní spínač
(1) a podržte jej. Kontrolka se rozsvítí zelenou
barvou.
2. Poté stiskněte inteligentní ovladač rychlosti (3)
silou odpovídající požadované rychlosti mixování.
Pokud inteligentní ovladač rychlosti nestisknete
do 5 sekund, zařízení nebude možné z bezpeč-
nostních důvodů zapnout.
Kontrolka bude blikat červenou barvou.
Pokud se tak stane, vraťte se ke kroku 1.
3. Během provozu není nutné držet bezpečnostní
spínač stisknutý.
Ruční mixér (viz str. 4, obr. B)
Ruční mixér je vynikajícím pomocníkem pro přípravu
pomazánek, omáček, polévek, majonézy a dětské
stravy a rovněž pro míchání nápojů nebo mléčných
koktejlů.
Doporučujeme mixovat co nejvyšší rychlostí.
• Motorový díl (4) nasaďte na mixovací nástavec (6).
• Ruční mixér ponořte dostatečně hluboko do
misky nebo odměrné nádobky. Zařízení zapněte
podle výše uvedeného postupu.
• Po použití přístroj odpojte od elektrické zásuvky
a stisknutím uvolňovacích tlačítek (5) oddělte
motorový díl.
Při mixování přímo v hrnci během vaření vždy
nejprve sundejte hrnec ze sporáku. V opačném
případě může dojít k rozstříknutí horké kapaliny
(nebezpečí opaření).
Příklad receptu: Majonéza
250 g oleje (např. slunečnicového),
1 vejce a 1 žloutek,
1–2 polévkové lžíce octa (přibližně 15 g),
sůl a pepř dle chuti
Všechny přísady vložte v uvedeném pořadí do
odměrné nádobky. Ponořte ruční mixér až ke dnu
nádobky. Spusťte mixér na nejvyšší rychlost a
udržujte jej v této poloze, dokud olej nezačne
emulgovat. Mixér ponechte zapnutý a pomalu
zvedejte nástavec k povrchu směsi a zase jej
spusťte ke dnu, aby se rozptýlily zbytky oleje. Doba
přípravy: 1 minuta (do salátu) až 2 minuty pro
vytvoření tužší směsi (např. pro dip).
Šlehací metla (viz str. 4, obr. B)
Šlehací metlu používejte pouze k přípravě šlehačky,
sněhu z bílků, piškotového těsta a dezertů z hoto-
vých směsí.
• Šlehací metlu (8b) zasuňte do převodovky (8a) a
poté na převodovku nasaďte motorový díl (4).
• Šlehací metlu vložte do misky a zařízení zapněte.
• Po použití přístroj odpojte od elektrické zásuvky
a stisknutím uvolňovacích tlačítek (5) oddělte
motorový díl. Poté vytáhněte šlehací metlu z pře-
vodovky.
Užitečné rady
• Používejte misku střední velikosti.
• Šlehací metlu držte mírně nakloněnou a pohy-
bujte s ní ve směru hodinových ruček.
• Zpracovávejte nejvýše 400 ml vychlazené
smetany ke šlehání (min. obsah tuku 30 %,
teplota 4–8 °C): Začnete pomalu (spínač
stiskněte jen mírně) a postupně rychlost zvyšujte
(spínač stiskněte větší silou).
• Sníh z bílků (max. 4 vejce): Začnete střední
rychlostí (spínač stiskněte z poloviny) a postupně
rychlost zvyšujte (spínač stiskněte větší silou).
Sekací nástavce (viz str. 5, obr. C)
Sekací nástavce (9) a (10) jsou vhodné k sekání
masa, tvrdého sýru, bylinek, česneku, mrkve,
ořechů, mandlí atd.
Tvrdé potraviny (např. parmezán, čokoládu) mixujte
vždy nejvyšší rychlostí.
Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud budete
dodržovat množství a časy uvedené v tabulce D.
Maximální doba chodu sekacího nástavce «hc»:
2 minuty.
Nástavce nepoužívejte k sekání mimořádně tvrdých
potravin, jako například kostek ledu, muškátových
ořechů, kávových zrn nebo obilnin.
Před použitím sekacího nástavce …
• Maso, sýr, cibuli, česnek nebo mrkev předem
nakrájejte.
• Z bylinek odstraňte stonky, ořechy vyloupejte ze
skořápek.
• Z masa odstraňte kosti, šlachy a chrupavky.
• Vždy zkontrolujte, zda je na sekacím nástavci
připevněn protiskluzový kroužek (9d, 10d).
Pozor: Nůž (9b/10b) je velmi ostrý! Vždy jej držte za
plastovou část a manipulujte s ním opatrně.
1. Z nože opatrně sejměte plastový kryt.
2. Nůž nasaďte na středový čep misky sekacího
nástavce (9c, 10c). Zatlačte na něj a otočte jím,
dokud nedojde k jeho zajištění.
3. Do sekacího nástavce vložte zpracovávané
potraviny a uzavřete jej víkem (9a/10a).
4. Na víko nasaďte motorový díl.
5. Zařízení zapněte. Během zpracování přidržujte
jednou rukou motorový díl a druhou rukou
misku.
99983546-01_MQ735_725_S6-80.indd 43 19.04.13 09:37