90
CS
2. Umístěte víko a pak motorovou jednotku (A) na víko.
3. Zapněte přístroj a poté stiskněte tlačítko (B) nebo (C).
– Miska by měla být naplněna nejvíce do 2/3.
PRAKTICKÉ TIPY
• Nikdy byste neměli naplnit misku, kterou používáte k míchání nebo
šlehání, více než do 2/3, aby se zabránilo úniku. Obr. 4
• Připravené jídlo musí zakrývat alespoň spodní část hřídele mixéru,
aby bylo mixování úspěšné.
• Před vložením do misky odstraňte kosti a chrupavky z masa.
• Než vložíte vařené jídlo do misky, nechte ho na chvíli vychladnout.
• Pro vláknité potraviny (pór, celer, chřest, atd.) provádějte
pravidelně čištění tyčového šlehače během používání při dodržení
bezpečnostních pokynů pro demontáž a čištění.
• Ovoce nejprve nakrájejte a odstraňte jadérka a kamínky.
• Nepoužívejte přístroj na pevné potraviny, jako jsou kávová zrna,
kostky ledu, cukr, cereálie a čokolády.
• Nepoužívejte tyčový šlehač nebo šlehací metličku v misce kráječe.
RECEPTY
• Majonéza - Tyčový šlehač, 10 sekund při rychlosti 2
Přidejte 1 žloutek, 1 lžíci hořčice, 1 lžíci octu, sůl a pepř do odměrné
nádoby (H) a začněte míchat. Postupně přidejte 1/4 litru oleje za
stálého pohybu mixéru nahoru a dolů.
• Zeleninová polévka - Tyčový šlehač, 30 sekund při
rychlosti 2
Uvařte 500 g brambor, 400 g mrkve, 1 pórek, sůl a pepř v 1,8 l vody.
Přísady rozmixujte.
• Palačinkové těsto - Metla, 60 sekund při rychlosti 1
200 g mouky, špetka soli, 1/2 l mléka, 40 g rozpuštěného másla, 3 vejce.
• Šlehačka - Metla, 2 sekundy při rychlosti 2
200 g zchlazené šlehačkové smetany, 40 g moučkového cukru.