George Foreman 28000-56, 23937036001 Uživatelský manuál

39
Přečtěte si pokyny a uschovejte je. Pokud zařízení předáte dál, předejte ho i s návodem. Před použitím
odstraňte všechny obaly.
DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
Tento přístroj mohou používat děti ve věku od 8 let a osoby se sníženými
fyzickými, senzorickými či mentálními schopnostmi nebo osoby, které
výrobek nikdy nepoužívaly nebo jej neznají, pokud tak činí pod dozorem/
byly poučeny a rozumí souvisejícím rizim. S přístrojem si nesjí ht
děti. Děti nesmějí provádět ční a běžnou údržbu, pokud nedosáhly
věku alespoň 8 let a nejsou-li pod dozorem. Přístroj i kabel uchovávejte
mimo dosah dětí mladších 8 let.
Přístroj nepřipojujte přes časovač nebo systém dálkového ovládání.
¬ Povrchy přístroje budou pálit.
Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servisní
zástupce nebo osoba podobně kvalikovaná, aby nedošlo k riziku.
b Tento přístroj nepoužívejte v blízkosti van, sprch, umyvadel či jiných nádob obsahujících vodu.
Potraviny nebalte do plastových fólií, polyetylenových sáčků či alobalu. Poškodíte gril a hrozí
nebezpečí vzniku požáru.
Přístroj nepoužívejte k žádným jiným účelům než k přípravě jídla.
Nepoužívejte spotřebič, je-li poškozen nebo se objevují poruchy.
JEN PRO DOMÁCÍ POUŽITÍ
NÁKRESY
1. Kontrolka připojení k síti (červená)
2. Kontrolka termostatu (zelená)
3. Odkapávací tác
4. Grilovací plochy
5. Jazýčky
6. Otvory
7. Tlačítko pro uvolnění
8. Vypínač
PŘED PRVNÍM POUŽITÍM
Grilovací plochy utřete vlhkým hadrem.
Při prvním použití se může z grilu uvolňovat trochu kouře. To je běžné a brzy to pomine.
POUŽITÍ GRILU
Umístěte spotřebič na stabilní, rovnou plochu odolnou vůči teplu.
Odkapávací tác zasuňte mezi dvě vodicí lišty na přední straně ve spodní části. Tác zcela zasuňte.
Odkapávací tác slouží ke sbírání tuku a šťáv, které během vaření odkapávají z grilovacích ploch.
1. Zasuňte zástrčku do zásuvky.
2. Přesuňte vypínač na I.
3. Po zahřátí přístroje na pracovní teplotu se rozsvítí kontrolka termostatu.
4. Potraviny umístěte na spodní grilovací plochu pomocí obracečky nebo kleští, nikdy ne prsty.
Nepoužívejte žádné kovové či ostré předměty – poškodili byste protipřipalovací vrstvu.Gril zavřete.
5. Až budete s grilováním hotovi, přepněte vypínač na O a vypojte gril ze sítě.
Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
40
Maso, drůbež či sekundární produkty (sekaná, burgery atd.) grilujte tak dlouho, až nebudou šťávy
krvavé. Rybu grilujte tak dlouho, dokud nebude mít po celé ploše matnou barvu.
Hotové jídlo vyjměte pomocí dřevěných či plastových nástrojů.
Pánt grilu je řešen tak, že je možné grilovat tlusté či nezvykle tvarované potraviny.
Grilovací plochy by měly být k sobě souběžně, aby se jídlo připravilo stejnoměrně.
NASAZOVÁNÍ PLOTEN
1. Plotny nasazujte jednu po druhé.
2. Jazýčky nasaďte do otvorů umístěných na kloubové straně zařízení.
3. Druhý okraj plotny zatlačte ke straně s držadlem, aby zapadla na místo.
V místech, kde se setkává horní grilovací plocha se spodní, se mohou vyskytovat známky opotřebení.
Jde pouze o kosmetickou vadu a na provoz grilu to vliv nemá.
PÉČE A ÚDRŽBA
1. Odpojte spotřebič a nechte jej vychladnout, než jej vyčistíte nebo uložíte.
2. Všechny plochy otřete čistým vlhkým hadrem.
3. Těžko odstranitelné skvrny odstraníte kuchyňským ubrouskem lehce namočeným v oleji na vaření.
4. Odkapávací tác umyjte v teplé mýdlové vodě nebo v první přihrádce myčky.
Nepoužívejte drátěnku, ocelovou vlnu či čistící houbu obsahující mýdlo.
V místech, kde se setkává horní grilovací plocha se spodní, se mohou vyskytovat známky opotřebení.
Jde pouze o kosmetickou vadu a na provoz grilu to vliv nemá.
USKLADNĚNÍ
Abyste ušetřili místo, zaklopte stojánek, kabel naviňte do prostoru pro kabel a gril uložte ve vzpřímené
poloze.
RECYKLACE
W
Aby nedocházelo k ničení životního prostředí a zdraví kvůli obsaženým nebezpečným
látkám, přístroje a dobíjecí i nedobíjecí baterie označené jedním z těchto symbo
nesmějí být vyhazovány do směsného komunálního odpadu. Elektrické a elektronické
výrobky, a pokud to přísluší, i dobíjecí i nedobíjecí baterie, vždy likvidujte na
ociálním recyklačním/sběrném mís.
ČASY PŘÍPRAVY A BEZPEČNOST POTRAVIN
Uvedené časy používejte jen jako vodítko.
Jsou určeny pro čerstvé nebo zcela rozmražené potraviny.
MASO POZNÁMKY
ČAS (MIN)
Steak
Nejlepších výsledků dosáhnete, když budou mít
steaky před začátkem přípravy pokojovou teplotu.
Po grilování nechte 3-6 minut odležet.
Polokrvavý 2
Středně
propečený 3
Zcela propečený
5 +
Kuřecí prsa Grilujte, dokud šťávy nepřestanou být krvavé.
8-10
Jehněčí kotlety
Středně
propečený 4-6
Zcela propečený
8
41
MASO POZNÁMKY
ČAS (MIN)
Vepřové kotlety Grilujte, dokud šťávy nepřestanou být krvavé.
Přibližně 1-2 cm tlustý.
5-8
Párky - klobásy
6-10
Hamburgery
6-10
Slanina
3-5
RYBA
Losos 120-130 g
3-5
Krevety
1-2
Platýsovité ryby Platýs, mořský jazyk atd. 120-130 g
2-6
Lososovité ryby Treska skvrnitá, treska obecná atd. 120-130 g
3-8
Tuňák / mečoun 120-130 g
5-10
ZELENINA
Papriky
4-6
Lilek Na plátky
6-8
Chřest
3-4
Cuketa Na plátky
1-3
Rajčata Na poloviny
2-3
Cibule Nakrájejte na klínky
5-6
Houby Celé, ploché žampiony
3-6
JINÉ
Halloumi
2-4
Při přípravě mražených potravin přidejte u plodů moře 2-3 minuty, u masa a drůbeže 3-6 minut, a to
v závislosti na tloušťce a hutnosti daných potravin.
Při přípravě balech potravin následujte pokyny uvedené na obalu či etiketě.
Maso, drůbež a druhotné výrobky (mleté maso, burgery, atd.) připravujeme tak dlouho, dokud
výrazně nepouští šťávu. Rybu grilujeme tak dlouho, dokud celkově neztmavne.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
/