Russell Hobbs 18603-56 Uživatelský manuál

39
Přečtěte si pokyny a uschovejte je. Pokud zařízení předáte dál, předejte ho i s návodem. Před
použitím odstraňte všechny obaly.
DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
Tento přístroj mohou používat děti ve věku od 8 let a osoby se
sníženými fyzickými, senzorickými či mentálními schopnostmi nebo
osoby, které výrobek nikdy nepoužívaly nebo jej neznají, pokud tak
činí pod dozorem/byly poučeny a rozumí souvisejícím rizikům. S
přístrojem si nesmějí hrát děti. Děti nesmějí provádět čištění a
běžnou údržbu, pokud nedosáhly věku alespoň 8 let a nejsou-li pod
dozorem. Přístroj i kabel uchovávejte mimo dosah dětí mladších 8 let.
ístroj nepřipojujte přes časovač nebo systém dálkového ovládání.
¬ Povrchy přístroje budou pálit.
Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servisní
zástupce nebo osoba podobně kvalifikovaná, aby nedošlo k riziku.
b Neponořujte přístroj do kapaliny.
Potraviny nebalte do plastových fólií, polyetylenových sáčků či alobalu. Poškodíte gril a
hrozí nebezpečí vzniku požáru.
Přístroj nepoužívejte blízko či pod hořlavými materiály (např. záclonami).
Maso, drůbež a druhotné výrobky (mleté maso, burgery, atd.) připravujeme tak dlouho,
dokud výrazně nepouští šťávu. Rybu grilujeme tak dlouho, dokud celkově neztmavne.
Přístroj nepoužívejte k žádným jiným účelům než k přípravě jídla.
Nepoužívejte spotřebič, je-li poškozen nebo se objevují poruchy.
JEN PRO DOMÁCÍ POUŽITÍ
NÁKRESY
1. Držadlo
2. Grilovací plochy
3. Plotna
4. Odkapávací tác
5. Ovladač grilu a kontrolka
6. Kontrolka plotny
7. Ovladač plotny
PŘED PRVNÍM POUŽITÍM
Grilovací plochy utřete vlhkým hadrem.
PŘÍPRAVA
Gril i plotna jsou dvě na sobě nezávislé části, tzn. můžete každou část použít samostatně, anebo
je můžete použít zároveň. Každá část má svůj vlastní ovládač teploty i kontrolku.
Každý ovladač teploty má stupnici od 0 (vypnuto) do 3 (max).
Když se bude daná část zahřívat, bude svítit daná kontrolka. Jakmile bude dosažena
požadovaná teplota, kontrolka zhasne. A pak podle toho, jak bude spínat termostat, bude zase
svítit či zhasínat.
1. Odkapávací tác pod přední částí grilu dejte doprostřed, aby vše zachytil.
2. Zasuňte zástrčku do zásuvky.
POUŽÍVÁNÍ PLOTNY
Plotnu používejte pro opékání čehokoliv, co by se mohlo v grilu zploštit.
Na plotně se potraviny opékají jen z jedné strany, tzn. že to trvá to déle než na grilu. Čili pokud
chcete opékat z obou stran, musíte potraviny otočit.
pokyny (Čeština)
40
1. Na ovladači plotny nastavte vámi požadovanou hodnotu a potom čekejte, dokud nezhasne
kontrolka.
2. Potraviny na plotnu pokládejte pomocí obracečky či kleští, ne však rukou.
3. Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
4. Vytáhněte přístroj ze zásuvky.
POUŽÍNÍ GRILU
Pant grilu je řešen tak, že je možné grilovat tlusté či nezvykle tvarované potraviny.
Grilovací plochy by měly být k sobě souběžně, aby se jídlo připravilo stejnoměrně.
1. Na ovladači grilu nastavte vámi požadovanou hodnotu a potom čekejte, dokud nezhasne
kontrolka.
2. Po zhasnutí kontrolky gril s použitím rukavic na vaření otevřete.
3. Potraviny umístěte na spodní grilovací plochu pomocí obracečky nebo kleští, nikdy ne
prsty.
4. Gril zavřete.
5. Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
6. Vytáhněte přístroj ze zásuvky.
JEŠTĚ NĚCO?
Navlečte si rukavici a vyprázdněte odkapávací tác do mísy z tepelně odolného materiálu. Pak ho
pomocí kuchyňských ubrousků vytřete a zasuňte pod přední část grilu.
PÉČE A ÚDRŽBA
1. Odpojte spotřebič a nechte jej vychladnout, než jej vyčistíte nebo uložíte.
2. Všechny plochy otřete čistým vlhkým hadrem.
3. Těžko odstranitelné skvrny odstraníte kuchyňským ubrouskem lehce namočeným v oleji na
vaření.
4. Odkapávací tác umyjte v teplé mýdlové vodě nebo v první přihrádce myčky.
Nepoužívejte drátěnku, ocelovou vlnu či čistící houbu obsahující mýdlo.
V místech, kde se setkává horní grilovací plocha se spodní, se mohou vyskytovat známky
opotřebení. Jde pouze o kosmetickou vadu a na provoz grilu to vliv nemá.
W
OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘE
Aby nedošlo k ohrožení zdraví a životního prostředí vlivem nebezpečných látek
obsažených v elektrických a elektronických produktech, spotřebiče označené tímto symbolem
nesmějí být vhazovány do směsného odpadu, ale je nutno je obnovit, znovu použít nebo
recyklovat.
ČASY PŘÍPRAVY A BEZPEČNOST POTRAVIN
Uvedené časy používejte jen jako vodítko. Jsou určeny pro čerstvé nebo zcela rozmražené
potraviny s tím, že teplota je nastavena na střední hodnotě. Při přípravě mražených potravin
přidejte u plodů moře 2-3 minuty, u masa a drůbeže 3-6 minut, a to v závislosti na tloušťce a
hutnosti daných potravin.
Při přípravě balených potravin následujte pokyny uvedené na obalu či etiketě.
HOVĚZÍ MIN SENDVIČE MIN
filet 5-7 sýr 2-3
steak z roštěnce 7-8 šunka (vařená) 5-6
burger, 100 g 7-8
kebab, 25 mm kostka 7-8 SVAČINA
steak z kýty 5-7 calzone 8-9
klobásy 6-8 hot dog 2-3
svíčková 7-9
41
T-bone steak (bederní část vysokého 7-8 KUŘECÍ/KRŮTÍ
roštěnce s kostí ve tvaru T) 8-9 kousky kuřecích prs 5-7
(kuřecí) stehna 5-7
JEHNĚČÍ krůtí prsa na plátky 3-4
kebab, 25 mm kostka 7-8
plátky roštěnce 4-6 ZELENINA
chřest 3-4
PLODY MOŘE lilek, na plátky/kostky 8-9
filet z lososa 3-4 cibule, tenké plátky 5-6
filet z vlkouše 3-5 paprika, tenké plátky 6-8
steak z platýze, 12-25 mm 6-8 paprika, ogrilovat slupku 2-3
steak z lososa, 12-25 mm 6-8 celé papriky potřené olejem 8
steak z mečouna, 12-25 mm 6-9 brambory, na plátky/kostky 7-9
steak z tuňáka, 12-25 mm 6-8
kebab, 25 mm kostka 4-6 OVOCE
krevety 1-2 jablko, na poloviny/plátky 6-8
mušle 4-6 banány rozkrojené podélně 3-4
nektarinky, na poloviny/plátky 3-5
VEPŘOVÉ broskve, na poloviny/plátky 3-5
plátky, 12 mm 5-6 ananas, plátky 3-7
šunkový steak 5-6 5-6
kebab, 25 mm kostka 7-8
klobásy 6-8
kotleta, 12 mm 4-6
/