Russell Hobbs 20940-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Fondue, labužníci
Typ
Uživatelský manuál
26
Přečtěte si pokyny a uschovejte je. Pokud zařízení předáte dál, předejte ho i s návodem. Před
použitím odstraňte všechny obaly.
A DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
1 Tento přístroj mohou používat děti ve věku od 8 let a osoby se
sníženými fyzickými, senzorickými či mentálními schopnostmi
nebo osoby, které výrobek nikdy nepoužívaly nebo jej neznají,
pokud tak činí pod dozorem/byly poučeny a rozumí souvisejícím
rizikům. S přístrojem si nesmějí hrát děti. Děti nesjí provádět
čištění a běžnou údržbu, pokud nedosáhly věku alespoň 8 let a
nejsou-li pod dozorem. Přístroj i kabel uchovávejte mimo dosah
dětí mladších 8 let.
` Neponořujte přístroj do kapaliny.
¬ Povrchy přístroje budou pálit.
2 Přístroj nepřipojujte přes časovač nebo systém dálkového
ovládání.
3 ístroj nepoužívejte blízko či pod hořlavými materiály (např.
záclonami).
4 Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servis
zástupce nebo osoba podobně kvalifikovaná, aby nedošlo k riziku.
5 Základnu nepoužívejte s žádným jiným hrncem a obráceně.
6 Nepoužívejte spotřebič pro jiný účel, než je uvedeno v těchto pokynech.
7 Nepoužívejte spotřebič, je-li poškozen nebo se objevují poruchy.
jen pro domácí použi
C ÍPRAVA
1 Umístěte spotřebič na stabilní, rovnou plochu odolnou vůči teplu.
2 Když použijete olej, naplňte hrnec mezi rysky MIN (350ml) a MAX (800ml).
3 Když použijete sýr nebo bujón, neplňte hrnec více než do poloviny.
4 Zasuňte zástrčku do zásuvky.
5 Regulátor teploty nastavte na symbol 5.
6 Rozsvítí se kontrolka, která bude zhasínat a opět se rozsvěcovat podle termostatu, který
udržuje teplotu.
7 Než začnete vařit, vždy vyčkejte, dokud kontrolka nezhasne.
8 Položte hrnec na základnu.
9 Pro fondue s olejem/bujónem:
a) Nahoru na hrnec umístěte držák vidliček, do nějž si při přípravě odložíte vidličky.
b) Připravte si omáčku.
c) Připravte si potravinu a napíchněte ji na vidličku.
d) Potravinu vložte na 2-4 minuty do oleje/bujónu.
27
pokyny (Čeština)
, Než začnete jíst, ujistěte se, že jsou všechny potraviny tepelně dobře upravené.
10 Pro jiné druhy fondue:
a) Připravte si fondue.
b) Připravte si potravinu a napíchněte ji na vidličku.
c) Ponořte potravinu do fondue.
C PÉČE A ÚDRŽBA
11 Přístroj vypojte ze sítě a nechte vychladnout.
12 Obsah hrnce vylijte. Nic nepoužívejte znovu, zkazili byste chuť jídla.
13 Otřete vnější plochy vlhkým hadříkem.
14 Ručně umyjte snímatelné díly.
` Tyto díly můžete umýt v myčce na nádobí.
15 Extrémní prostředí uvnitř myčky může ovlivnit povrchovou úpravu zařízení.
16 Poškození je pak pouze kosmetického rázu, čili nemělo by dojít k ovlivnění provozu přístroje.
W
OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Aby nedošlo k ohrožení zdraví a životního prostředí vlivem nebezpečných látek
obsažených v elektrických a elektronických produktech, spotřebiče označené tímto symbolem
nesmějí být vhazovány do směsného odpadu, ale je nutno je obnovit, znovu použít nebo
recyklovat.
recepty
Tyto recepty jsou na 6 porcí. Nesnižujte dávky o více než polovinu.
g = gramy p = špetka c = stroužek (stroužky)
m = mililitry t = čajová lžička (5 ml)
rové fondue
225 gr Beaufort 425 m suché bílé víno
225 gr ementál 1 c česnek
225 gr comté nebo gruyère 1 p černý pepř
1 p mletý muškátový oříšek bílý chléb
Hrnec vytřete stroužkem česneku. Do hrnce nalijte víno a pak nechte 6 až 10 minut ohřívat.
Nastrouhejte sýr. Postupně vmíchávejte sýr, dokud nedocílíte jemné směsy. Přidejte pepř a
mletý muškátový oříšek. Nakrájejte na kostky chléb. Chléb ponořte do hrnce. Během
konzumace postupně snižujte teplotu.
Čínské fondue
350 g svíčková 350 g vepřová panenka
750 m kuřecí vývar 1 celer
2 t sójová omáčka 1 c česnek
¾ t směs pěti koření ½ cibule
10 g sušené černé houby (nechte přes noc namočit)
Maso nakrájejte na tenké proužky, aby se daly napichovat na vidličky. Zbytek ingrediencí vložte
do hrnce. Přiveďte k varu za stálého míchání. Ztlumte plamen. Zvolna vařte 10 minut. Maso
ponte do hrnce a počkejte, dokud nebude hotové.
recepty naleznete na našich internetových stránkách:
http://www.russellhobbs.com/ifu/552016
nákresy
1 dák vidliček
2 hrnec
3 držadlo
4 základna
5 regulátor teploty
6 kontrolka
7 vidlička
` vhodné pro mytí v myčce
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Russell Hobbs 20940-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Fondue, labužníci
Typ
Uživatelský manuál