• Tento spotřebič nesmějí používat osoby (včetně dětí) se sníženými fyzický‐
mi, smyslovými nebo duševními schopnostmi, nebo bez patřičných zkuše‐
ností a znalostí, pokud je nesledují osoby odpovědné za jejich bezpečnost,
nebo jim nedávají příslušné pokyny k použití spotřebiče.
• Vypněte přívod proudu ke sporáku a obraťte se na servisní středisko kvůli
opravě.
Dávejte pozor, aby se spotřebič nepoškodil
• Prasklou sklokeramickou desku nikdy nepoužívejte. Tekutiny by při přete‐
čení nebo čištění mohly stéct dolů do elektrických komponent pod napětím.
• Na varnou desku nikdy nepokládejte kovové předměty jako poklice, nože a
lžíce. Při náhodném zapnutí varné zóny by se zahřály na vysokou teplotu.
• Nikdy nenechávejte bez dozoru fritézy, rozpouštějící se tuk, parafín nebo
další snadno hořlavé látky. V případě požáru vypněte spotřebič a vypněte i
ventilátor. Požár uhaste pokličkou, nikdy nepoužívejte vodu.
• Sklokeramickou desku je nutné používat velmi opatrně. Například flambo‐
vání s brandy nebo jiným alkoholem může zanechat stopy tuku na ventilá‐
toru, jež se mohou vznítit a způsobit vážný požár. Plameny a hořící tuk zase
mohou zranit přítomné osoby.
• Zkontrolujte dna nádob a pánví. Nádoby, které jsou vypouklé, se na sklo‐
keramické varné desce mohou kývat.
• V troubě neskladujte žádné hořlavé předměty. Mohly by se při zapnutí trouby
vznítit.
• Upozornění! Alkohol a podobné látky, které mohou vytvářet výbušné plyny,
nebo jiné látky, které mohou způsobit požár nebo výbuch, se nesmí v troubě
používat.
• V ukládací zásuvce nenechávejte chemikálie ani čisticí prostředky.
• Vypněte přívod proudu ke spotřebiči a požádejte servisní středisko o opravu.
Poznámka ke smaltované vrstvě.
Změny barvy smaltu trouby v důsledku provozu trouby nemají žádný vliv na
její běžné a správné používání. Nejsou proto závadou ve smyslu ustanovení
záruky.
Údržba a čištění
• Udržujte sklokeramickou desku i troubu stále čisté. Tuk a rozlité jídlo mohou
při zahřátí začít silně kouřit a mohou se i vznítit.
• Okamžitě po použití (když je plotýnka ještě stále horká), odstraňte škrabkou
cukr a rozlité jídlo s vysokým obsahem cukru jako marmelády, případně
roztavený plast či fólii, aby se varná deska nepoškodila. Buďte opatrní, pro‐
tože škrabka s čepelí je neobyčejně ostrá.
Vybalení
Zkontrolujte, zda je sporák v dokonalém stavu, a není poškozený. Jakékoli
poškození, ke kterému došlo během dopravy, musíte ihned nahlásit vašemu
maloobchodnímu prodejci. U přímých dodávek je nutné jakékoli poškození při
dopravě oznámit zákaznickému servisu do sedmi dnů od dodání.
4
Bezpečnostní pokyny