8 Přístroj zapněte stisknutím a podržením tlačítka normální rychlosti nebo rychlosti
turbo (Obr. 4).
Poznámka: Pokud se suroviny zachytí na stěně nádoby mixéru, vypněte uvolněním tlačítka přístroj a
přísady uvolněte stěrkou nebo přidejte trochu tekutiny.
Poznámka: Po každém použití nožové jednotky k sekání masa nechte přístroj vychladnout.
9 Po zpracování vypněte přístroj uvolněním tlačítka normální rychlosti nebo tlačítka rychlosti
turbo a počkejte, dokud se nožová jednotka nepřestane točit.
10 Stiskněte tlačítko pro uvolnění víka na nádobě (1) a víko uvolněte otočením ve směru
hodinových ručiček (2) (Obr. 10).
- Přístroj seká velmi rychle. Používejte tlačítko normální rychlosti nebo tlačítko rychlosti turbo.
Používáte-li tlačítko rychlosti turbo, použijte jej jen krátce. Předejdete tak příliš jemnému nasekání
surovin.
- Při sekání (tvrdého) sýru nebo čokolády nenechávejte přístroj v provozu příliš dlouhou dobu.
Tyto suroviny by se příliš zahřály, začaly by se rozpouštět a hrudkovatět.
- Nepoužívejte nožovou jednotku k sekání velmi tvrdých surovin jako jsou kávová zrna, kurkuma,
muškátový oříšek nebo kostky ledu, protože by mohlo dojít ke ztupení ostří nožů.
Jemný/střední krájecí kotouč a kotouč pro drcení/strouhání jsou určeny ke krájení a strouhání
zeleniny, například okurek, mrkve, brambor, pórku, cibule, a také určitých druhů sýra. Jedna strana
krájecího kotouče je určena k jemnému a opačná ke střednímu krájení. Jedna strana kotouče pro
drcení/strouhání je určena k drcení a opačná ke strouhání. Změnu funkce kotouče provedete jeho
otočením na druhou stranu.
Kotouče nikdy nepoužívejte pro zpracování tvrdých potravin jako jsou například kostky ledu.
Čepele nožů kotoučů jsou velmi ostré. Nedotýkejte se jich.
1 Do nádoby umístěte držák nástrojů (Obr. 6).
2 Na držák nástrojů umístěte jemný/střední krájecí kotouč nebo kotouč pro drcení/strouhání
tak, aby požadovaná strana směřovala nahoru (Obr. 11).
3 Položte víko na nádobu (1). Upevněte víko otočením proti směru hodinových ručiček (2)
(ozve se „klapnutí“) (Obr. 8).
4 Do plnicí trubice vložte suroviny.
- Velké kusy potravin předem nakrájejte na kousky, aby se vešly do plnicí trubice.
- Potraviny vkládejte postupně a rovnoměrně.
- Pokud zpracováváte velké množství surovin, postupujte po malých dávkách a po každé dávce
vyprázdněte mísu.
- Pokud si přejete strouhat sýr, např. parmezán, goudu nebo ementál, je vhodnější, aby měly
teplotu chladničky.
5 K víku nádoby připojte motorovou jednotku (ozve se klapnutí) (Obr. 9).
6 Přístroj zapněte stisknutím a podržením tlačítka normální rychlosti nebo rychlosti turbo.
7 Potraviny v plnicí trubici jemně přitlačujte pěchovačem.
Metla je určena ke šlehání smetany, pěny, dezertů apod.
1 Šlehač připevněte ke spojovací jednotce (Obr. 12).
22