Russell Hobbs PANINI Uživatelský manuál

Kategorie
Grilování
Typ
Uživatelský manuál

Tato příručka je také vhodná pro

50
Přečtěte si pokyny a uschovejte je. Pokud zařízení předáte dál, předejte ho i s návodem.
Před použitím odstraňte všechny obaly.
A DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPAENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
1 Tento spotřebič smí používat jen odpovědná dospělá osoba nebo musí být používán pod
jejím dozorem. Spotřebič používejte a uskladněte mimo dosah dětí.
2 Neumisťujte spotřebič do kapaliny, nepoužívejte jej v koupelně, u vody ani venku.
3 echny části nejsou stejně horké, ale horké jsou všechny. Takže se jich nedotýkejte a
používejte rukavice na vaření či přeložený ručník.
4 Chléb, olej a další potraviny mohou vzplanout. Přístroj nepoužívejte u záclon či jiných
hořlavých materiálů. Mějte používaný přístroj vždy pod dohledem.
5 Umístěte spotřebič na stabilní, rovnou plochu odolnou vůči teplu.
6 Kolem přístroje mějte volný prostor alespoň 50 mm do všech stran.
7 Kabel veďte tak, aby nevisel dolů a nebylo možno přes něj chodit nebo jej zachytit.
8 Potraviny nebalte do plastových fólií, polyetylenových sáčků či alobalu. Poškodíte gril a hrozí
nebezpečí vzniku požáru.
9 Maso, drůbež a druhotné výrobky (mleté maso, burgery, atd.) připravujeme tak dlouho,
dokud výrazně nepouští šťávu. Rybu grilujeme tak dlouho, dokud celkově neztmavne.
10 Když přístroj nepoužíváte, vytáhněte jej ze sítě.
11 Přístroj nepoužívejte k žádným jiným účelům než k přípravě jídla.
12 Nepoužívejte spotřebič pro jiný účel, než je uvedeno v těchto pokynech.
13 Nepoužívejte spotřebič, je-li poškozen nebo se objevují poruchy.
14 Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servisní zástupce nebo osoba
podobně kvalifikovaná, aby nedošlo k riziku.
jen pro domácí použití
U PŘED PRVNÍM POUŽITÍM
Grilovací plochy utřete vlhkým hadrem.
C PŘÍPRAVA
1 Ujistěte se, že odkapávací tác je úplně zasunut – oba přepady by měly směřovat do zadní
části tácu.
2 Gril otevřete, vymažete grilovací plochy trochou oleje na vaření či máslem a pak gril zavřete.
, Nepoužívejte nízkotučný tuk – mohl by na grilu vzplanout.
C PŘEDEHŘÁ
3 Zasuňte zástrčku do zásuvky.
4 Kontrolka připojení k síti svítí, pokud je zařízení připojeno k síti.
5 Rozsvítí se kontrolka termostatu. Kontrolka se střídavě zapíná či vypíná, podle toho jak
termostat udržuje teplotu.
6 Čekejte, dokud kontrolka termostatu nezhasne.
C NAPLNĚNÍ GRILU
7 Po zhasnutí kontrolky gril s použitím rukavic na vaření otevřete.
8 Potraviny umístěte na spodní grilovací plochu pomocí obracečky nebo kleští, nikdy ne prsty.
9 Gril zavřete. Pant grilu je řešen tak, že je možné grilovat tlusté či nezvykle tvarované
potraviny.
10 Grilovací plochy by měly být k sobě souběžně, aby se jídlo připravilo stejnoměrně.
11 Čekejte, dokud nebude jídlo hotové.
C VYJMUTÍ JÍDLA
12 Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
51
pokyny (Čeština)
13 Hotové jídlo vyjměte pomocí dřevěných či plastových nástrojů.
C HOTOVO?
14 Vytáhněte přístroj ze zásuvky.
C JEŠTĚ NĚCO?
15 Naste si rukavici na vaření.
16 Vysuňte odkapávací tác ze spodní přihrádky.
17 Vylijte ho do žáruvzdorné mísy.
18 Vytřete ho papírovou utěrkou.
19 Naste ho zpět do kolejniček pod přední části grilu.
20 Natlačte ho dovnitř – oba přepady by měly směřovat do zadní části tácu.
C LÍVANCE/BARBECUE
21 Přístroj můžete otevřít tak, aby fungoval jako lívanečník či barbecue
22 Otevření přístroje jako lívanečníku:
23 Držadlem jděte dopředu, dokud plochy od sebe nebudou méně než 90 stupňů.
24 Stiskněte tlačítko pro uvolnění a držte je zmáčknuté.
25 Držadlem jděte dozadu, dokud se přístroj úplně nerozevře.
26 Podívejte se, jestli přední část horní plochy nezachycuje o konce stabilizátorů.
27 Pokud ano, přístroj přivřete. Rukavicí na vaření zatlačte na horní část plochy a přístroj znovu
otevřete.
28 Uvolněte tlačítko pro uvolnění.
29 Zvedněte přední část grilu a vysuňte nastavitelnou nohu, aby spodní grilovací plocha byla v
rovině.
30 Pokud chcete režim lívanečníku zrušit, chytněte za držadlo a táhněte, dokud plochy od sebe
nebudou méně než 90 stupňů.
31 Pak můžete gril zcela zavřít nebo ho znovu otevřít v režimu gril.
32 Zvedněte přední část grilu a otočte nastavitelnou nohu, aby zaklesla do grilu – spodní
grilovací plocha bude opět nakloněná.
C PÉČE A ÚDRŽBA
33 Odpojte spotřebič a nechte jej vychladnout, než jej vyčistíte nebo uložíte.
34 Všechny plochy otřete čistým vlhkým hadrem.
35 Těžko odstranitelné skvrny odstraníte kuchyňským ubrouskem lehce namočeným v oleji na
vaření.
36 Odkapávací tác umyjte v teplé mýdlové vodě nebo v první přihrádce myčky.
37 Nepoužívejte drátěnku, ocelovou vlnu či čistící houbu obsahující mýdlo.
, V místech, kde se setkává horní grilovací plocha se spodní, se mohou vyskytovat známky
opotřebení. Jde pouze o kosmetickou vadu a na provoz grilu to vliv nemá.
H OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Aby nedošlo k ohrožení zdraví a životního prostředí vlivem nebezpečných látek obsažených v
elektrických a elektronických produktech, spotřebiče označené tímto symbolem nesmějí
t vhazovány do směsného odpadu, ale je nutno je obnovit, znovu použít nebo
recyklovat.
nákresy
1 režim gril/panini
2 režim lívanečníku/barbecue
3 držadlo
4 grilovací plochy
5 kontrolka připojení k síti (červená)
6 kontrolka termostatu (zelená)
7 odkapávací tác
8 tlačítko pro uvolně
9 stabilizátory
10 noha
11 přepady
pozor
horký povrch
52
recepty
h = hrst
T = polévková lžíce (15 ml)
t = čajová lžička (5 ml)
g = gramy
m = mililitry
panini s uzenou makrelou (pro 1 osobu)
2 vařené uzené filety z makrely
3 krajíce celozrnného chleba
4 rajčata cherry nakrájená na poloviny
1 h řeřicha
dressing:
2 T crème fraiche
½ t citrónová kůra nastrouhaná
½ t citrónová šťáva
1 t černý pepř
Dressing promíchejte v míse. Dejte na 2 hodiny vychladit do lednice. Kousky makrely dejte na
krajíc chleba, nahoru dejte rajčata a řeřichu, pak přiklopte druhým krajícem. Grilujte 2-3 minuty.
Na připravené jídlo naneste dressing.
recepty naleznete na našich internetových stránkách:
http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
53
časy přípravy a bezpečnost potravin
Uvedené časy používejte jen jako vodítko. Jsou určeny pro čerstvé nebo zcela rozmraže
potraviny s tím, že teplota je nastavena na střední hodnotě. Při přípravě mražených potravin
přidejte u plodů moře 2-3 minuty, u masa a drůbeže 3-6 minut, a to v závislosti na tloušťce a
hutnosti daných potravin.
Při přípravě balených potravin následujte pokyny uvedené na obalu či etiketě.
plody moře min
filet z lososa 3-4
filet z vlkouše 3-5
steak z platýze, 12-25 mm 6-8
steak z lososa, 12-25 mm 6-8
steak z mečouna, 12-25 mm 6-9
steak z tuňáka, 12-25 mm 6-8
kebab, 25 mm kostka 4-6
krevety 1-2
mušle 4-6
hovězí
let 5-7
steak z roštěnce 7-8
burger, 100 g 7-8
kebab, 25 mm kostka 7-8
steak z kýty 5-7
klobásy 6-8
svíčková 7-9
T-bone steak (bederní část vysokého
roštěnce s kostí ve tvaru T) 8-9
jehněčí
kebab, 25 mm kostka 7-8
plátky roštěnce 4-6
kuřecí/krůtí
kousky kuřecích prs 5-7
(kuřecí) stehna 5-7
krůtí prsa na plátky 3-4
vepřové min
plátky, 12 mm 5-6
šunkový steak 5-6
kebab, 25 mm kostka 7-8
klobásy 6-8
kotleta, 12 mm 4-6
sendviče
sýr 2-3
šunka (vařená) 5-6
svačina
calzone 8-9
hot dog 2-3
ovoce
jablko, na poloviny/plátky 6-8
banány rozkrojené podélně 3-4
nektarinky, na poloviny/plátky 3-5
broskve, na poloviny/plátky 3-5
ananas, plátky 3-7
zelenina
chřest 3-4
lilek, na plátky/kostky 8-9
cibule, tenké plátky 5-6
paprika, tenké plátky 6-8
paprika, ogrilovat slupku 2-3
celé papriky potřené olejem 8
brambory, na plátky/kostky 7-9
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Russell Hobbs PANINI Uživatelský manuál

Kategorie
Grilování
Typ
Uživatelský manuál
Tato příručka je také vhodná pro