Russell Hobbs 17888-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Grilování
Typ
Uživatelský manuál

Tato příručka je také vhodná pro

50
Přečtěte si pokyny a uschovejte je. Pokud zařízení předáte dál, předejte ho i s návodem.
Před použitím odstraňte všechny obaly.
A DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPAENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
1 Tento spotřebič smí používat jen odpovědná dospělá osoba nebo musí být používán pod
jejím dozorem. Spotřebič používejte a uskladněte mimo dosah dětí.
2 Neumisťujte spotřebič do kapaliny, nepoužívejte jej v koupelně, u vody ani venku.
3 echny části nejsou stejně horké, ale horké jsou všechny. Takže se jich nedotýkejte a
používejte rukavice na vaření či přeložený ručník.
4 Chléb, olej a další potraviny mohou vzplanout. Přístroj nepoužívejte u záclon či jiných
hořlavých materiálů. Mějte používaný přístroj vždy pod dohledem.
5 Umístěte spotřebič na stabilní, rovnou plochu odolnou vůči teplu.
6 Kolem přístroje mějte volný prostor alespoň 50 mm do všech stran.
7 Kabel veďte tak, aby nevisel dolů a nebylo možno přes něj chodit nebo jej zachytit.
8 Potraviny nebalte do plastových fólií, polyetylenových sáčků či alobalu. Poškodíte gril a hrozí
nebezpečí vzniku požáru.
9 Maso, drůbež a druhotné výrobky (mleté maso, burgery, atd.) připravujeme tak dlouho,
dokud výrazně nepouští šťávu. Rybu grilujeme tak dlouho, dokud celkově neztmavne.
10 Když přístroj nepoužíváte, vytáhněte jej ze sítě.
11 Přístroj nepoužívejte k žádným jiným účelům než k přípravě jídla.
12 Nepoužívejte spotřebič pro jiný účel, než je uvedeno v těchto pokynech.
13 Nepoužívejte spotřebič, je-li poškozen nebo se objevují poruchy.
14 Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servisní zástupce nebo osoba
podobně kvalifikovaná, aby nedošlo k riziku.
jen pro domácí použití
U PŘED PRVNÍM POUŽITÍM
Grilovací plochy utřete vlhkým hadrem.
C PŘÍPRAVA
1 Ujistěte se, že odkapávací tác je úplně zasunut – oba přepady by měly směřovat do zadní
části tácu.
2 Gril otevřete, vymažete grilovací plochy trochou oleje na vaření či máslem a pak gril zavřete.
, Nepoužívejte nízkotučný tuk – mohl by na grilu vzplanout.
C PŘEDEHŘÁ
3 Zasuňte zástrčku do zásuvky.
4 Kontrolka připojení k síti svítí, pokud je zařízení připojeno k síti.
5 Rozsvítí se kontrolka termostatu. Kontrolka se střídavě zapíná či vypíná, podle toho jak
termostat udržuje teplotu.
6 Čekejte, dokud kontrolka termostatu nezhasne.
C NAPLNĚNÍ GRILU
7 Po zhasnutí kontrolky gril s použitím rukavic na vaření otevřete.
8 Potraviny umístěte na spodní grilovací plochu pomocí obracečky nebo kleští, nikdy ne prsty.
9 Gril zavřete. Pant grilu je řešen tak, že je možné grilovat tlusté či nezvykle tvarované
potraviny.
10 Grilovací plochy by měly být k sobě souběžně, aby se jídlo připravilo stejnoměrně.
11 Čekejte, dokud nebude jídlo hotové.
C VYJMUTÍ JÍDLA
12 Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
51
pokyny (Čeština)
13 Hotové jídlo vyjměte pomocí dřevěných či plastových nástrojů.
C HOTOVO?
14 Vytáhněte přístroj ze zásuvky.
C JEŠTĚ NĚCO?
15 Naste si rukavici na vaření.
16 Vysuňte odkapávací tác ze spodní přihrádky.
17 Vylijte ho do žáruvzdorné mísy.
18 Vytřete ho papírovou utěrkou.
19 Naste ho zpět do kolejniček pod přední části grilu.
20 Natlačte ho dovnitř – oba přepady by měly směřovat do zadní části tácu.
C LÍVANCE/BARBECUE
21 Přístroj můžete otevřít tak, aby fungoval jako lívanečník či barbecue
22 Otevření přístroje jako lívanečníku:
23 Držadlem jděte dopředu, dokud plochy od sebe nebudou méně než 90 stupňů.
24 Stiskněte tlačítko pro uvolnění a držte je zmáčknuté.
25 Držadlem jděte dozadu, dokud se přístroj úplně nerozevře.
26 Podívejte se, jestli přední část horní plochy nezachycuje o konce stabilizátorů.
27 Pokud ano, přístroj přivřete. Rukavicí na vaření zatlačte na horní část plochy a přístroj znovu
otevřete.
28 Uvolněte tlačítko pro uvolnění.
29 Zvedněte přední část grilu a vysuňte nastavitelnou nohu, aby spodní grilovací plocha byla v
rovině.
30 Pokud chcete režim lívanečníku zrušit, chytněte za držadlo a táhněte, dokud plochy od sebe
nebudou méně než 90 stupňů.
31 Pak můžete gril zcela zavřít nebo ho znovu otevřít v režimu gril.
32 Zvedněte přední část grilu a otočte nastavitelnou nohu, aby zaklesla do grilu – spodní
grilovací plocha bude opět nakloněná.
C PÉČE A ÚDRŽBA
33 Odpojte spotřebič a nechte jej vychladnout, než jej vyčistíte nebo uložíte.
34 Všechny plochy otřete čistým vlhkým hadrem.
35 Těžko odstranitelné skvrny odstraníte kuchyňským ubrouskem lehce namočeným v oleji na
vaření.
36 Odkapávací tác umyjte v teplé mýdlové vodě nebo v první přihrádce myčky.
37 Nepoužívejte drátěnku, ocelovou vlnu či čistící houbu obsahující mýdlo.
, V místech, kde se setkává horní grilovací plocha se spodní, se mohou vyskytovat známky
opotřebení. Jde pouze o kosmetickou vadu a na provoz grilu to vliv nemá.
H OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Aby nedošlo k ohrožení zdraví a životního prostředí vlivem nebezpečných látek obsažených v
elektrických a elektronických produktech, spotřebiče označené tímto symbolem nesmějí
t vhazovány do směsného odpadu, ale je nutno je obnovit, znovu použít nebo
recyklovat.
nákresy
1 režim gril/panini
2 režim lívanečníku/barbecue
3 držadlo
4 grilovací plochy
5 kontrolka připojení k síti (červená)
6 kontrolka termostatu (zelená)
7 odkapávací tác
8 tlačítko pro uvolně
9 stabilizátory
10 noha
11 přepady
pozor
horký povrch
52
recepty
h = hrst
T = polévková lžíce (15 ml)
t = čajová lžička (5 ml)
g = gramy
m = mililitry
panini s uzenou makrelou (pro 1 osobu)
2 vařené uzené filety z makrely
3 krajíce celozrnného chleba
4 rajčata cherry nakrájená na poloviny
1 h řeřicha
dressing:
2 T crème fraiche
½ t citrónová kůra nastrouhaná
½ t citrónová šťáva
1 t černý pepř
Dressing promíchejte v míse. Dejte na 2 hodiny vychladit do lednice. Kousky makrely dejte na
krajíc chleba, nahoru dejte rajčata a řeřichu, pak přiklopte druhým krajícem. Grilujte 2-3 minuty.
Na připravené jídlo naneste dressing.
recepty naleznete na našich internetových stránkách:
http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
53
časy přípravy a bezpečnost potravin
Uvedené časy používejte jen jako vodítko. Jsou určeny pro čerstvé nebo zcela rozmraže
potraviny s tím, že teplota je nastavena na střední hodnotě. Při přípravě mražených potravin
přidejte u plodů moře 2-3 minuty, u masa a drůbeže 3-6 minut, a to v závislosti na tloušťce a
hutnosti daných potravin.
Při přípravě balených potravin následujte pokyny uvedené na obalu či etiketě.
plody moře min
filet z lososa 3-4
filet z vlkouše 3-5
steak z platýze, 12-25 mm 6-8
steak z lososa, 12-25 mm 6-8
steak z mečouna, 12-25 mm 6-9
steak z tuňáka, 12-25 mm 6-8
kebab, 25 mm kostka 4-6
krevety 1-2
mušle 4-6
hovězí
let 5-7
steak z roštěnce 7-8
burger, 100 g 7-8
kebab, 25 mm kostka 7-8
steak z kýty 5-7
klobásy 6-8
svíčková 7-9
T-bone steak (bederní část vysokého
roštěnce s kostí ve tvaru T) 8-9
jehněčí
kebab, 25 mm kostka 7-8
plátky roštěnce 4-6
kuřecí/krůtí
kousky kuřecích prs 5-7
(kuřecí) stehna 5-7
krůtí prsa na plátky 3-4
vepřové min
plátky, 12 mm 5-6
šunkový steak 5-6
kebab, 25 mm kostka 7-8
klobásy 6-8
kotleta, 12 mm 4-6
sendviče
sýr 2-3
šunka (vařená) 5-6
svačina
calzone 8-9
hot dog 2-3
ovoce
jablko, na poloviny/plátky 6-8
banány rozkrojené podélně 3-4
nektarinky, na poloviny/plátky 3-5
broskve, na poloviny/plátky 3-5
ananas, plátky 3-7
zelenina
chřest 3-4
lilek, na plátky/kostky 8-9
cibule, tenké plátky 5-6
paprika, tenké plátky 6-8
paprika, ogrilovat slupku 2-3
celé papriky potřené olejem 8
brambory, na plátky/kostky 7-9
1 / 1

Russell Hobbs 17888-56 Uživatelský manuál

Kategorie
Grilování
Typ
Uživatelský manuál
Tato příručka je také vhodná pro