68
4 Strojek spustíte tak, ¥e ovládací
tlaïítko budete dr¥et stále
stisknuté; stisknutím tlaïítka do
poloviny dosáhnete rychlosti 1,
úplnƒm stisknutím rychlosti 2.
Kromê toho je mo¥né pou¥ít
pulzování, kdy motor bê¥í jen
tak dlouho, dokud dr¥íte tlaïítko
stisknuté.
5 Víko, sekací nº¥ a misku
odmontujte opaïnƒm postupem
podle krokº 3, 2, 1.
rady
l
DªLE¥ITÉ: P¡i p¡ípravê jídel
pro kojence a malé dêti v¥dy
p¡ekontrolujte, zda jsou v•echny
p¡ímêsi ¡ádnê rozmixovány.
l
P¡i mixování tekutƒch p¡ímêsí
naplñujte misku maximálnê do
poloviny.
l
P¡i zpracování masivních
komponent nenechávejte motor
bez odpoïinku nep¡etr¥itê v
chodu déle ne¥ 10 sekund.
l
Dávejte pozor, abyste nêkteré
p¡ímêsi nezpracovali a¥ p¡íli•.
Strojek zastavte a pravidelnê
kontrolujte stav smêsi.
l
Některá koření např. hřebíček,
kmín mohou poškodit plast, z
něhož je minisekáček vyroben.
Proto nejsou vhodné ke
zpracovávání ve strojku.
l
Rovnomêrného zpracování
smêsi dosáhnete tak, ¥e strojek
zastavíte a smês se•krábnete
plastovou stêrkou ze stên misky.
l
Nejlep•ích vƒsledkº dosáhnete,
kdy¥ budete zpracovávat
postupnê malé dávky.
l
Potraviny rozkrájejte na malé
kousky. P¡íli• velká naplñ nebo
velké kusy mohou zpºsobit,
¥e smês nebude rovnomêrnê
zpracována.
l
P¡ed sekáním o¡echº ïi p¡ípravou
strouhanky apod. p¡ekontrolujte,
zda jsou v•echny potraviny a také
sekací nº¥, miska a víko naprosto
suché.
receptá¡
Francouzská zálivka na salát
(dressing)
1
/4 l¥iïky soli
trochu pep¡e
1
/4 l¥iïky su•ené ho¡ïice
1
/4 l¥iïky cukru
1 l¥íce octa
2 l¥íce olivového oleje
V•echny ingredience vlo¥íme do
mini-sekáïku a zpracováváme
tak dlouho, a¥ jsou ¡ádnê
promixovány. Pou¥ijeme dle
pot¡eby. Upozornêní: necháte-li
zálivku del•í dobu stát, olej se z
ní oddêlí. Zálivku je proto pot¡eba
têsnê p¡ed pou¥itím znovu
promixovat.
Pa•tika z uzené makrely
50 g uzené makrely
25 g sƒra typu “Luïina”
(podle chuti) sºl, pep¡ a citrónová
•fláva
Makrelu ¡ádnê rozsekáme.
Set¡eme ze stên misky, p¡idáme
sƒr a podle chuti oko¡eníme.
Mixujeme, a¥ je smês hladká.
Avokádovƒ krém
1
/2 zralého avokáda (nakrájená na
malé kostky)
1
/2 strou¥ku ïesneku
50 g p¡írodního bílého jogurtu
1-2 snítky kopru nasekané
nahrubo
V•echny p¡ímêsi vlo¥íme do
misky a mixujeme, dokud smês
není hladká.
Majonéza
125 ml olivového oleje
1 vejce
2 kapky citrónové šťávy
sůl a pepř
Do mísy dejte vejce, citronovou
šťávu a sůl s pepřem. Nasaďte
víko. Přepněte na rychlost 2 a
do dávkovače oleje postupně
přidávejte olej tak, aby byl podle
potřeby plný a zaručil plynulý
proud oleje. Po přidání oleje
vypněte.