DO9238G
51
www.domo-elektro.be
POUŽITÍ
Termostat lze nastavovat plynule. Nižší teploty používejte pro pomalejší grilování
jemnějších potravin jako jsou například lety z ryb. Vysoké pečící teploty používejte
pro rychlé zatažení masa a grilovaní zeleniny či celých ryb.
1. Před zapnutím přístroje musí být hlavní spínač v poloze “OFF” a termostat
nastaven na minimální hodnotu “MIN”. Teprve potom zapojte zástrčku do el.
sítě.
2. 2. Nastavte termostat otáčením po směru hodinových ručiček. Pozice “L”=
nízká teplota, “M” = střední a “H” vysoká teplota. Gril zapněte hlavním spínačem
do polohy “ON”. Přístroj jste právě zapnuli a začne se nahřívat. Až se rozsvítí
světelná kontrolka, tak je gril připraven a nahřátý na požadovanou teplotu.
3. Do grilu nebo na pečící desku položte suroviny
4. Přístroj lze použít jako paninni gril a suroviny sevřít mezi horní desku a nebo
přístroj lze použít jako rozložený stolní gril s jednoduchou grilovací plochou. V
obou případech můžete používat ještě grilovací hladkou plochu Teppanyaki.
5. Po skončení grilování vraťte termostat do polohy «MIN», vypněte hlavní spínač a
vypojte přístroj z el. sítě.
TIP
• Zmrzlé potraviny nechte před grilováním rozmrazit.
• Před grilováním masa nechte desku řádně rozpálit na nejvyšší stupeň a až pak
položte maso.
• Pro běžné použití doporučujeme používat střední nastavení teploty.
POZNÁMKY
• Vždy nechte gril před grilováním dobře nahřát.
• Dřevěné napichovací špejle namočte do vody, abyste předešli jejich případnému
vznícení.
• Kovové napichovací jehly potřete oleje, aby se Vám nepřipekly ke grilované
potravině.
• Z marinovaného jídla odstraňte přebytečnou marinádu a jídlo osušte papírovými
ubrousky. Některé marinády obsahující větší množství cukru se mohou na grilu
připálit.
• Abyste předešli vznícení, nebo spálení marinády, které obsahuje příliš mnoho
cukru, nebo medu, musíte grilovat na střední nastavení teploty.
• Maso vždy pokládejte na dostatečně předehřátý gril na nejvyšší teplotu, aby si
maso zachovalo šťavnatost. Potom můžete vrátit nastavení teploty zpět na střední
teplotu a grilovat maso pomalu.
• Ujistěte se, že jídlo negrilujete příliš dlouho. Některé jídlo je chutnější, když je
růžovější a šťavnatější.
• Během grilování nepíchejte do masa vidličkou ani nožem, jinak může ztratit svoje
šťávy a být pak vysušené. Používejte kleště, nebo dřevěné obracečky.