72
#1 NÁSTROJE
21 Nástavce nasazujte a snímejte, když je přístroj vypnutý a vypojený ze sítě, a rameno když je
dole.
22 Sejměte přední kryt pohonu z ramene.
23 Srovnejte zadní část těla s otvorem v předním pohonu, zasuňte nástroj do pohonu a otočte
jím ve směru hodinových ručiček a na místě jej uzamkněte.
24 Nástroj sejmete tak, že jím otočíte proti směru hodinových ručiček a z ramena jej vytáhnete.
25 Nikdy nestlačujte potraviny v trubici prsty nebo příborem – používejte pouze tlačný díl.
26 Vytáhněte tlačný díl a do trubice nasypte ingredience.
27 Tlačný díl dejte zpět a na ingredience jím jemně tlačte, aby mohly trubicí projít.
28 Loupač/odšťavňovač rajčat a mlýnek na maso lze nasadit s násypkou, aby se proces urychlil.
, Motor nesmí soustavně běžet déle než 3 minut, mohl by se přehřát. Po dvou minutách
provozu přístroj alespoň na 3 minut vypněte, aby si odpočinul.
#2 LOUPAČ/ODŠŤAVŇOVAČ RAJČAT
29 Tento nástroj lze používat k loupání/odšťavňování ovoce, jako jsou švestky a hrozny, čili
ovoce, které má velmi tenkou slupku a uvnitř měkkou dužinu.
30 Používejte ovoce bez semen/pecek, anebo semena/pecky ručně vyjměte.
31 Větší ovoce, jako jsou rajčata nebo švestky, by se mělo nakrájet na čtvrtky.
32 Hřídel zasuňte do těla mlýnku.
33 Srovnejte sítko s tělem a zasuňte jej do těla.
•S použitím hrubého sítka se do džusu dostanou větší kousky dužiny.
•Jemné sítko tyto větší kousky rozmělní.
34 Srovnejte upínač sítka s tělem, přitlačte jej k tělu a otočte jím proti směru hodinových ručiček
a na místě jej uzamkněte.
35 Srovnejte zadní část hubice s přední částí upínače sítka a natočte ji tak, aby ukazatel směřoval
k polohám 1, 2 nebo 3, podle požadované tloušťky slupky.
36 S nastavením budete muset experimentovat, ale navrhujeme používat 1 (tlustá slupka) u
rajčat, 2 (středně tlustá) u švestek a 3 (tenká) u hroznového vína.
37 Džus/dužina V vyteče ze spodní části nástroje. Slupky T vyjdou z hubice ven.
38 Pokud chcete nástroj rozdělat, přístroj vypněte a vypojte ze sítě, potom sejměte nástroj z
ramena.
39 Hubicí otočte na 0 a vytáhněte ji.
40 Upínačem sítka otočte ve směru hodinových ručiček.
41 Vytáhněte sítko z těla.
42 Vytáhněte hřídel z těla.
#3 MLÝNEK NA MASO
43 Tento nástroj lze používat k mletí masa, výrobě párků či výrobě kibbeh.
44 Hřídel zasuňte do těla mlýnku.
45 Nůž upevněte na přední část hřídele.
20 Menší množství, řidší směsi a více tekutého podílu vůči tuhým látkám vyžaduje kratší časy a
vyšší rychlosti.
C JAKOU ZVOLIT RYCHLOST?
nástavec rychlost použití
metla 4-8 šlehání/kypření krému, bílků, těstíčka,
jemných směsí
šlehač 4-6 vyšlehání másla a cukru, středně hustých
směsí na buchty
hák 1-3 husté směsy, chléb, pečivo