může dojít k poškození nádob. Při použití
tohoto nastavení teplo přichází z horního i
dolního topného prvku. Toto nastavení
umožňuje pečení na jedné úrovni. Je zvlášť
vhodné pro jídla, která vyžadují velmi výra-
zné zhnědnutí spodku jako slané koláče
quiches a korpusy.
Zapékaná jídla, lasagne a dušená masa se
zeleninou, která vyžadují velmi výrazné
zhnědnutí povrchu se v klasické troubě upe-
čou také dobře.
Jak používat klasickou troubu
1. Zapněte troubu.
2. Zvolte funkci horního a dolního topného
článku; postupujte takto, stiskněte tlačít-
ko funkcí pečení
, až se na displeji ob-
jeví symbol
.
3. Podle potřeby nastavte teplotu pomocí
tlačítek "
" nebo " ".
Dolní topný článek
Tato funkce je velmi vhodná k pečení spodku
koláče a moučníků, nebo k dopečení slaných
koláčů quiches nebo korpusů, potřebujete-li,
aby se spodky dobře propekly.
Grilování
–Většina jídel musí být na roštu v grilovací
pánvi, která dovoluje maximální cirkulaci
vzduchu, a jídlo neleží v tuku nebo šťávě.
Masa jako ryby, játra a ledvinky můžete
položit i přímo do grilovací pánve.
–Před grilováním musí být potraviny důklad-
ně osušené, aby se co nejvíce omezilo
stříkání tuku. Libová masa a ryby potřete
trochou oleje nebo rozpuštěného másla,
aby zůstaly při pečení vlhké.
–Při grilování masa můžete pod rošt položit
přílohy jako rajčata a houby.
– K opékání chleba doporučujeme použít
horní polohu drážek.
–Potraviny během grilování podle potřeby
obracejte.
Jak používat gril
Gril rychle ohřívá přímo střed grilovací pánve.
Při použití topného článku vnitřního grilu k
peč
ení malých množství můžete dosáhnout
úspory energie.
1. Zapněte troubu.
2. Zvolte funkci gril; postupujte takto - stis-
kněte tlačítko funkcí pečení
, až se na
displeji objeví symbol
.
3. Podle potřeby nastavte teplotu pomocí
tlačítek "
" nebo " ".
4. Zvolte polohu drážek pro rošt a grilovací
pánev podle různé tloušťky potravin. Pak
postupujte podle návodu ke grilování.
Gril s ventilátorem
Gril s ventilátorem nabízí jiný způsob přípravy
jídel, pro která se obvykle používá klasické
grilování. Současně funguje topný článek gri-
lu a ventilátor trouby, který rozhání horký
vzduch okolo jídla.
Jídlo není nutné tolik sledovat a obracet.
Gril s ventilátorem pomáhá omezit pachy z
pečení v kuchyni.
S výjimkou toastů a nepropečených stejků
můžete pomocí grilu s ventilátorem normálně
grilovat všechna jídla, která byste jinak
připravovali s běžným grilem.
Grilování je šetrnější; proto je příprava jídla s
grilem a ventilátorem v porovnání s klasickým
grilováním trochu delší.
Výhodou je, že v troubě můžete péct sou-
časně velká množství jídla.
1. Zapněte troubu.
2. Zvolte funkci grilu s ventilátorem; postu-
pujte takto - stiskněte tlačítko funkcí pe-
čení
, až se na displeji objeví symbol
.
3.
Podle potřeby stiskněte tlačítka "
" ne-
bo "
" a seřiďte nastavení teploty.
Nejvyšší teplota: 200 °C.
4. Zvolte polohu drážek pro rošt a grilovací
pánev podle různé tloušťky potravin. Pak
postupujte podle návodu ke grilování.
Rozmrazování
Ventilátor trouby netopí, pouze rozhání
vzduch pokojové teploty uvnitř trouby.
Tak se rozmrazení urychlí.
Uvědomte si však, že doba rozmrazení závisí
na teplotě kuchyně.
Tato funkce je zvláště vhodná pro rozmrazo-
vání choulostivých potravin, které by mohlo
horko poškodit, např. dortů se šlehačkou,
mražených koláčů a dortů, chleba a jiných
kynutých výrobků.
Jak používat rozmrazování
1. Zapněte troubu.
2. Zvolte funkci rozmrazování; postupujte
takto - stiskněte tlačítko funkcí trouby
, až se na displeji objeví symbol .
3. Na displeji se objeví ukazatel def ".
progress 9