lis na ovoce
sestavení lisu na ovoce
1 Vložte šroub do přístroje.
2 Nasaďte filtr na přístroj – zarovnejte
polohovací výstupek se zářezem
na přístroji.
3 Zajistěte kryt filtru v poloze
přidržením zajišťovacího kroužku 햻
a otáčením proti směru hodin,
dokud se polohovací čárka
nenachází přímo pod čárkou na
přístroji .
4 Nasaďte stavěcí trysku dřeně.
příprava potravin
●
Odstraňte pecky (švestky, broskve,
třešně atd.).
●
Odstraňte tuhé slupky (melouny,
ananasy, okurky atd.).
●
Ovoce s měkkou slupkou a ostatní
potraviny stačí omýt (jablka, hrušky,
špenát, hrozny, jahody atd.).
používání lisu na ovoce
1 Stiskněte horní část krytu výstupu a
sejměte .
2 Vyhledejte výstup s lisem na ovoce
v poloze na obrázku . Otočte lis
na ovoce tak, aby podávací trubice
směřovala nahoru.
3 Nasaďte násypku.
4 Pod odtok šťávy umístěte vhodnou
sběrnou nádobu na šťávu a pod
stavěcí trysku dřeně umístěte
vhodnou sběrnou nádobu na dřeň.
5 Nakrájejte potraviny na malé
kousky, které se vejdou do
podávací trubice.
6 Zapněte na rychlost 2 a pomocí
tlačky lehce stlačujte potraviny
rovnoměrně do trubice.
●
Když je podávací trubice přeplněná
nebo když jsou potraviny
stlačovány příliš silně, dojde k
ucpání.
●
Poznámka: dřeň nezačne
vystupovat ze stavěcí trysky dřeně
ihned, ale až po chvíli – to je
normální.
●
Během lisování šťávy lze
otáčením stavěcí trysky dřeně
nastavovat rychlost výstupu
dřeně – otočením proti směru
hodin se proud zvýší a otočením
po směru hodin se proud sníží.
●
Tvrdé potraviny a potraviny s
větším množstvím vlákniny
obvykle vyžadují, aby byla
stavěcí tryska v otevřené poloze
a měkké potraviny vyžadují
zavřenou polohu.
7 Po vložení posledního kousku
nechte adaptér běžet, dokud z
odtoku nepřestane kapat šťáva.
pro nejlepší výsledky
●
Při odšťavování použijte stavěcí
trysku dřeně k řízení toku šťávy.
●
Vždy používejte čerstvé pevné
ovoce a zeleninu. Lisování
přezrálého ovoce a zeleniny je
obtížnější a šťáva z tohoto ovoce je
méně zdravá.
●
Abyste získali co nejvíce šťávy,
vkládejte potraviny pomalu.
●
Nezpracovávejte více než 500 g
materiálu najednou a během
lisování pravidelně čistěte filtr, aby
se udržoval optimální výkon a aby
se zabránilo ucpání filtru.
●
Příliš šťavnatou vylisovanou dřeň
lze vylisovat znovu – použijte
maximální rychlost a nastavte
stavěcí trysku dřeně podle potřeby.
Lisování ukončete, jakmile začne z
adaptéru vystupovat suchá dřeň,
když se začne ucpávat filtr nebo
když šťáva přestane z odtoku
vytékat a začne pouze kapat.
Zabraňte, aby se dřeň příliš
vysušila, protože by to mohlo
způsobit ucpání šroubu a filtru
dohromady a obtížnou demontáž.
●
Pokud z odtoku nevytéká žádná
šťáva nebo pokud se filtr začne
ucpávat, zvyšte rychlost a otevřete
stavěcí trysku dřeně.
70