22
střední teplota, nepřímý plamen
1 celé kuře, asi 1,8 kg
2 lžičky extra panenského olivového oleje
1 plechovka (0,33 l) piva nebo ovocného džusu
s pokojovou teplotou
2 lžičky koření podle vlastní chuti
Předehřejte gril 15 minut.
Odstraňte z kuřete krk, drůbky a veškerý přebytečný
tuk. Omyjte kuře a osušte je papírovou kuchyňskou
utěrkou. Celé kuře zlehka potřete olejem. Potřete
kořením na vnitřní a vnější straně (cca 1 lžička).
Vytočte konce křídel za krk kuřete.
Opláchněte plechovku, otevřete ji a odlijte zhruba
polovinu jejího obsahu. Nasypte do plechovky
1 lžičku koření. Vložte plechovku do středu stojanu
na drůbež a kuře nasuňte na plechovku. Nohy kuřete
by měly spočívat mezi dvěma kovovými vodítky
vpředu, aby byla zajištěna jeho stabilita.
Položte stojan na drůbež na plech nebo větší
záchytnou vaničku a přeneste na gril. Použijte dvě
ochranné grilovací rukavice a umístěte kuře do
středu grilu a přiklopte poklop. Grilujte nad nepřímým
středním plamenem, dokud z masa nezačne vytékat
šťáva a teplota nedosáhne 77 °C v prsou, příp. 82 °C
v nejsilnější části stehen. Trvá to cca 1,25-1,5 hodiny.
Použijte dvě ochranné grilovací rukavice a vyjměte
stojan na drůbež z grilu. Doporučujeme umístit jej
na plech nebo na velkou záchytnou vaničku, aby
jej bylo snadné přemístit. Nechte kuře asi 10 minut
odpočinout, poté je stáhněte z plechovky a naporcujte.
Podávejte teplé.
4 porce
• Grilujte připravenou drůbež nad nepřímým
plamenem a při střední teplotě asi 177 ˚C,
dokud nezačne z masa vytékat šťáva a
teplota v nejsilnější části stehna drůbeže
nedosáhne 82 °C.
• Používáte-li kotlový gril na dřevěné uhlí o
průměru 22,5” (57 cm): pro nepřímé grilování
použijte 58 briket dřevěného uhlí.
• Přeneste stojan na drůbež na pracovní
plochu. Použijte přitom rukavice, držáky na
horké hrnce nebo kleště.
• Nechte 5 až 10 minut odpočinout.
m
ZáRukA
Společnost Weber-Stephen Products Co. (Weber
®
) tímto
zaručuje PRVNÍMU KUPCI výrobku, že tento výrobek nebude
vykazovat žádné vady materiálu a provedení a to po dobu
dvou let od data zakoupení. Tato dvouletá záruka platí v
případě, že bude výrobek sestaven a provozován v souladu s
tištěnými pokyny, které se k němu dodávají.
Společnost Weber může požadovat přiměřený důkaz o datu
zakoupení. PROTO BYSTE SI MĚLI ÚČTENKU ČI FAKTURU
USCHOVAT A IHNED POSLAT ZPĚT REGISTRAČNÍ KARTU
OMEZENÉ ZÁRUKY SPOLEČNOSTI WEBER.
Tato omezená záruka se vztahuje pouze na opravu či výměnu
součástí, u kterých se objeví vady při běžném použití a
údržbě, a které se na základě testů společnosti Weber
prokáží jako vadné. Pokud společnost Weber závadu potvrdí
a reklamační nárok schválí, pak dle svého rozhodnutí takové
součásti bez poplatku opraví nebo vymění. Pokud musíte
vadné součásti vrátit, je třeba předem zaplatit nutné přepravní
náklady. Společnost Weber vrátí součásti kupci a rovněž
předem zaplatí nutné přepravné či poštovné.
Tato omezená záruka se nevztahuje na žádné vady či provozní
nedostatky vzniklé na základě nehody, zneužití, nesprávného
použití, úprav, nesprávného zacházení, vandalismu,
nesprávné instalace či údržby a péče, jakož i na základě
nedodržení standardní a pravidelné údržby. Tato omezená
záruka se nevztahuje na opotřebení či poškození způsobené
výjimečnými klimatickými podmínkami, jako jsou krupobití,
hurikány, zemětřesení či tornáda, a dále se nevztahuje
na ztrátu zabarvení v důsledku přímého či nepřímého (v
atmosféře) působení chemických látek. Společnost Weber
není v rámci této záruky nebo jakékoliv implikované záruky
odpovědná za náhodné či následné škody. Tato záruka vám
poskytuje určitá zákonná práva. Zároveň se na vás mohou
vztahovat i další práva, která se liší dle jednotlivých států.
• Než začnete stojan na drůbež čistit,
zkontrolujte, zda již dostatečně vychladl.
• Vhodné do myčky nádobí.
• K čištění použijte teplý mýdlový roztok, poté
opláchněte čistou teplou vodou.
• Jestliže stojan nepoužíváte, vyjměte jej z grilu.