závislosti modelu).
- Zkontrolujte, zda jsou serizovací pácky v poloze
„Vypnuto" - „OFF" (l).
- Odejměte mělkou sběrnou nádobu tuku.
- Zapalte zápalku a přibližte ji zespoda až k blízkosti
hořáku.
- Stiskněte a otočte nastavovací tlačítko proti směru
hodinových ručiček ( ).
- Po zapálení hořáku umístěte záchytnou desku na olej
na její místo a zatlačte ji nadoraz.
Jakmile bude hořák zapálený, existují 2 možnosti, jak
zapálit další hořák:
r 1. možnost spočívá v tom, že zopakujete operaci
zapalování tak, jak je popsána výše ;
r 2. možnost spočívá v tom, že zapálíte hořák, který se
nachází napravo či nalevo od 1. zapáleného hořáku,
poté zapálíte postupně ostatní hořáky otáčením
nastavovacího tlačítka do polohy plného průtoku ( ).
j) ZHÁŠENÍ GRILU
Otočte regulační knoflíky do polohy vypnuto (OFF) (l) a
zavřete ventil na lahvi.
k) ZAPÁLENÍ POSTRANNÍHO VAŘIČE
(u modelů vařičem vybavenych)
Vařič může být používán při vypnutém i zapnutém grilu.
Zapálení: Otevřete ventil na lahvi.
Zkontrolujte, že mezi lahví a vařičem nedochází k úniku
plynu. Zkontrolujte, že hadice spojující hořák grilu s
vařičem je v bezvadném stavu.
Pokud je poškozena nebo ve stavu, že neskytá záruku
100% funkčnosti, je třeba ji vyměnit. V takovém případě
prosím kontaktujte servisní středisko.
Otočte regulačním knoflíkem vařiče (ve směru +) a
zatlačte na tlačítko piezozapalování ( ) až uslyšíte
cvaknutí. Je-li to nezbytné opakujte postup 3 až 4 krát.
Pokud vařič nelze zapálit piezoelektrickým zapalováním
lze použít zápalku.
Velikost plamene lze přizpůsobit velikosti použité nádoby
otáčením regulačního knoflíku. Nepoužívejte nádoby s
průměrem menším než 12 cm nebo větším neš 26 cm.
l) ZHASNUTÍ POSTRANNÍHO VAŘIČE
(u modelů vařičem vybavenych)
Uzavřete přívod plynu otočením regulačního knoflíku (ve
směru -) až nadoraz. Pokud právě nepoužíváte gril
uzavřete také ventil na lahvi.
m) VÝMĚNA PLYNOVÉ LAHVE
- Vyměnu provádějte vždy v dobře větraném prostoru, v
dostatečné vzdálenosti od zdrojů vznícení (otevřeny
plamen, zdroj jisker, sálavé teplo).
- Otočte regulační knoflíky do polohy vypnuto (OFF) (l)
a uzavřete ventil na lahvi.
- Odšroubujte regulátor a přesvědčte se, že gumové
těsnění je na svém místě a v bezvadném stavu.
- Postavte lahev na její místo a znovu připojte regulátor.
Zkontrolujte, zda hadice není natažená či překroucená.
ZKONTROLUJTE TĚSNOST SPOJŮ.
n) PROVOZ
Během prvního použití nechte rožeň na barbecue nahřát
(v závislosti modelu : zavřete sklápěcí víko / nepokládejte
ochranné víko) s hořáky v poloze plného průtoku ( )
přibližně po dobu 30 minut tak, aby z nových výrobků
vyprchaly pachy nátěrů.
Pri bežném používání nechejte zahradní gril horet po dobu
15 až 20 minut, aby se litinový rošt rozpálil na správnou
grilovací teplotu. Rychlost opékání lze uzpůsobit podle
polohy nastavovacích tlačítek : mezi polohou plného
průtoku ( ) a polohou středního průtoku ( ).
Než rozložíte potraviny na grilovací rošt, potrete jej zlehka
jedlým olejem, abyste zabránili nežádoucímu pripékání
potravin.
Abyste zabránili vznícení tuku behem grilování, odstrante
z masa prebytecný tuk. Po každém grilování gril ocistete,
abyste zabránili nežádoucímu hromadení mastnot, a
snížili tak nebezpecí vznícení.
Důležitá poznámka :
Pokud se během provozování zařízení jeden či několik
hořáků vypne, ihned uveďte nastavovací tlačítka do
polohy „OFF“ (l). Vyčkejte 5 minut, aby se mohl uvolnit
nespálený plyn. K novému zapalování přikročte teprve až
po uplynutí této doby.
o) ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA
- Gril žádnym způsobem neupravujte. Případná úprava
může být nebezpečná.
- Abyste uchovali gril v perfektním stavu, doporučujeme
jej čistit periodicky po každých 4 až 5 použitích.
- Před čištěním vyčkejte až gril úplně vychladne.
- Zavřete ventil na lahvi.
Hořák je třeba vyčistit a zkontrolovat každé 3 měsíce.
Vyjměte hořák a zkontrolujte, že Venturiho trubice hořáku
není znečištěna či ucpána (např. pavučinou). Případná
nečistota může být příčinou nižšího výkonu grilu a může
dokonce způsobit vznícení plynu mimo hořák.
Hořák celý omyjte roztokem na mytí nádobí.
Je-li to nezbytné použijte namočený kovový kartáč.
Před opětovným použitím zkontrolujte, zda jsou všechny
otvory hořáku čisté a suché. Je-li to nezbytné použijte k
pročištění otvorů kovovy kartáč.
Namontujte hořák zpět na jeho místo (část MONTÁŽ
GRILU).
Vyčistěte ústí Venturiho trubice (viz níže uvedený obrázek)
nebo případně hořák.
PAMATUJTE:
časté čištění hořáku jej udržuje v dobrém stavu a snižuje
nebezpečí oxidace vyvolané působením kyselin, které
vznikají ze zbytků potravin. Nicméně přiměřená oxidace
hořáku je normální.
- VANA GRILU, OVLÁDACÍ PANEL
Čas od času omyjte tyto části grilu saponátem.
Nepoužívejte abrazivní čistící prostředky.
- Plotýnky
Před zahájením čištění musí zcela vychladnout.
Používejte čisticí prostředek Campingaz® BBQ
„Cleaner Spray“ a na rožeň barbecue použijte kartáče.
Poté, co pečicí rošty očistíte a osušíte, lehce je
promažte tukem jako ochranu proti korozi a zrezivění a
aby se na ně nelepily potraviny.
Campingaz® doporučuje použití rostlinného oleje:
pomocí absorpčního papíru rozetřete tenkou vrstvu
tuku po pečicích roštech.
Pozor: nevkládejte do myčky nádobí, nenechávejte
oschnout aniž byste rošty neotřeli.
Dírky hořáku
Otvory pro nasávání vzduchu ve Venturiho trubici
CZ
39