Obsah
Tabulky přípravy 3
Automatické programy 21
Recepty - Rozmrazování 22
Recepty - Vaření/Tavení 22
Recepty - Vepřové/Telecí 23
Recepty - Hovězí/Zvěřina/Jehněčí 25
Recepty - Drůbež 27
Recepty - Ryby 29
Recepty - Dort 31
Recepty - Pizza/Koláč/Chléb 37
Recepty - Dušená/Zapékaná Jídla 41
Recepty - Dezerty 47
Zmĕny vyhrazeny.
Tabulky přípravy
Doby přípravy
Doba přípravy záleží na druhu potravin,
jejich konzistenci a množství.
Nejprve sledujte průběh pečení a jeho
výsledek. Postupně si najděte nejlepší
nastavení (nastavení teploty, dobu pečení,
apod.) pro nádobí, recepty a množství
potravin, které s tímto spotřebičem
používáte.
Řiďte se nejprve pokyny na balení výrobku.
Nejsou-li pokyny k dispozici, řiďte se
tabulkami.
Teploty a časy pečení v
tabulkách jsou pouze orientační.
Závisí na receptu, kvalitě a
množství použitých přísad.
Rada ohledně speciálních pečicích funkcí
trouby
Uchovat Teplé
Tuto funkci používejte, když chcete pokrmy
uchovat teplé.
Teplota se automaticky udržuje na 80 °C.
Ohřev Talířů
Slouží k ohřívání talířů a dalšího nádobí.
Talíře a nádobí rozložte rovnoměrně na
tvarovaném roštu trouby. Po polovině doby
ohřívání promíchejte stohy talířů (vyměňte
spodní s horními).
Automatická teplota je nastavena na 70 °C.
Doporučená poloha roštu: 3.
Kynutí Těsta
Tuto automatickou funkci můžete použít s
kterýmkoliv receptem na kynuté těsto. Tato
funkce zajišťuje dobré podmínky pro
vykynutí. Těsto vložte do nádoby, ve které
může dostatečně vykynout, a přikryjte jej
mokrou utěrkou nebo plastovou fólií. Do
první polohy vložte tvarovaný rošt a vložte
na něj nádobu s těstem. Zavřete dvířka a
nastavte funkci: Kynutí Těsta. Nastavte
potřebný čas.
Pečení moučných jídel
• Vaše trouba může péct jinak, než jak jste
byli zvyklí u staré trouby. Svá obvyklá
nastavení jako teplotu, dobu pečení a
polohu roštů byste měli proto upravit
podle doporučení uvedených v
tabulkách.
• Použijte vždy nejprve nižší teplotu.
• Jestliže nemůžete najít nastavení pro
konkrétní recept, snažte se vybrat
podobný.
ČESKY
3