IKEA OV27 Recipe book

Typ
Recipe book
KULINARISK
Recepty
CZ
Obsah
Tabulky přípravy 3
Automatické programy 21
Recepty - Rozmrazování 22
Recepty - Vaření/Tavení 22
Recepty - Vepřové/Telecí 23
Recepty - Hovězí/Zvěřina/Jehněčí 25
Recepty - Drůbež 27
Recepty - Ryby 29
Recepty - Dort 31
Recepty - Pizza/Koláč/Chléb 37
Recepty - Dušená/Zapékaná Jídla 41
Recepty - Dezerty 47
Zmĕny vyhrazeny.
Tabulky přípravy
Doby přípravy
Doba přípravy záleží na druhu potravin,
jejich konzistenci a množství.
Nejprve sledujte průběh pečení a jeho
výsledek. Postupně si najděte nejlepší
nastavení (nastavení teploty, dobu pečení,
apod.) pro nádobí, recepty a množství
potravin, které s tímto spotřebičem
používáte.
Řiďte se nejprve pokyny na balení výrobku.
Nejsou-li pokyny k dispozici, řiďte se
tabulkami.
Teploty a časy pečení v
tabulkách jsou pouze orientační.
Závisí na receptu, kvalitě a
množství použitých přísad.
Rada ohledně speciálních pečicích funkcí
trouby
Uchovat Teplé
Tuto funkci používejte, když chcete pokrmy
uchovat teplé.
Teplota se automaticky udržuje na 80 °C.
Ohřev Talířů
Slouží k ohřívání talířů a dalšího nádobí.
Talíře a nádobí rozložte rovnoměrně na
tvarovaném roštu trouby. Po polovině doby
ohřívání promíchejte stohy talířů (vyměňte
spodní s horními).
Automatická teplota je nastavena na 70 °C.
Doporučená poloha roštu: 3.
Kynutí Těsta
Tuto automatickou funkci můžete použít s
kterýmkoliv receptem na kynuté těsto. Tato
funkce zajišťuje dobré podmínky pro
vykynutí. Těsto vložte do nádoby, ve které
může dostatečně vykynout, a přikryjte jej
mokrou utěrkou nebo plastovou fólií. Do
první polohy vložte tvarovaný rošt a vložte
na něj nádobu s těstem. Zavřete dvířka a
nastavte funkci: Kynutí Těsta. Nastavte
potřebný čas.
Pečení moučných jídel
Vaše trouba může péct jinak, než jak jste
byli zvyklí u staré trouby. Svá obvyklá
nastavení jako teplotu, dobu pečení a
polohu roštů byste měli proto upravit
podle doporučení uvedených v
tabulkách.
Použijte vždy nejprve nižší teplotu.
Jestliže nemůžete najít nastavení pro
konkrétní recept, snažte se vybrat
podobný.
ČESKY
3
Pokud pečete koláče na několika
polohách roštů, můžete dobu pečení
prodloužit o 10–15 minut.
Různě vysoké moučníky a pečivo mohou
nejprve nerovnoměrně zhnědnout. V
takovém případě ale hned neměňte
teplotu. Rozdíly se během pečení
vyrovnají.
Plechy v troubě se mohou během pečení
zkroutit. Po ochlazení se opět vyrovnají.
Tipy k pečení moučných jídel
Výsledek pečení Možná příčina Řešení
Spodek koláče je příliš svě-
tlý.
Nesprávná poloha roštu. Vložte koláč na nižší rošt.
Koláč klesl a je mazlavý, ne-
propečený či nerovnoměrný.
Teplota trouby je příliš vyso-
ká.
Při příštím pečení nastavte o
něco nižší teplotu trouby.
Koláč klesl a je mazlavý, ne-
propečený či nerovnoměrný.
Příliš krátká doba pečení. Prodlužte dobu pečení. Do-
bu pečení nelze zkrátit zvý-
šením teploty.
Koláč klesl a je mazlavý, ne-
propečený či nerovnoměrný.
Ve směsi je příliš mnoho te-
kutin.
Použijte méně tekutiny. Do-
držujte dobu tření těsta, ze-
jména používáte-li kuchyň-
ského robota.
Koláč je příliš suchý. Teplota trouby je příliš nízká. Při příštím pečení nastavte
vyšší teplotu trouby.
Koláč je příliš suchý. Příliš dlouhá doba pečení. Při příštím pečení nastavte
kratší dobu pečení.
Koláč hnědne nerovnoměr-
ně.
Teplota trouby je příliš vyso-
ká a doba pečení je příliš
krátká.
Nastavte nižší teplotu pečení
a prodlužte dobu pečení.
Koláč hnědne nerovnoměr-
ně.
Směs je nerovnoměrně roz-
ložena.
Směs rovnoměrně rozložte
na plech na pečení.
Koláč není při dané délce
pečení hotový.
Teplota trouby je příliš nízká. Při příštím pečení nastavte
trochu vyšší teplotu trouby.
ČESKY 4
Pečení na jedné úrovni
Pečení ve formě
Jídlo Funkce Teplota
(°C)
Čas (min) Poloha roštu
Kulatý koláč nebo brioš-
ky
Pravý Horký
Vzduch
150 - 160 50 - 70 1
Linecký koláč / ovocné
koláče
Pravý Horký
Vzduch
140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / Piškotový
koláč
Pravý Horký
Vzduch
140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / Piškotový
koláč
Horní/spodní
ohřev
160 35 - 50 2
Dortový korpus - křehké
těsto
1)
Pravý Horký
Vzduch
170 - 180 10 - 25 1
Dortový korpus - piško-
tové těsto
Pravý Horký
Vzduch
150 - 170 20 - 25 1
Apple pie / Jablečný
koláč (2 formy, Ø 20 cm,
položené úhlopříčně)
Pravý Horký
Vzduch
160 70 - 90 1
Apple pie / Jablečný
koláč (2 formy, Ø 20 cm,
položené úhlopříčně)
Horní/spodní
ohřev
180 70 - 90 1
Tvarohový koláč, plech
2)
Horní/spodní
ohřev
160 - 170 60 - 90 1
1)
Předehřejte troubu.
2)
Použijte hluboký pekáč / plech.
Koláče / sladké pečivo / chléb na plechu na pečení
Jídlo Funkce Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Kynutá pletýnka / věnec Horní/spodní
ohřev
170 - 190 30 - 40 2
Vánoční štola
1)
Horní/spodní
ohřev
160 - 180 50 - 70 2
Chléb (žitný chléb)
1)
Horní/spodní
ohřev
2
ČESKY 5
Jídlo Funkce Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
nejprve 230 20
potom 160 - 180 30 - 60
Zákusky z listového tě-
sta s krémem / banán-
ky
1)
Horní/spodní
ohřev
190 - 210 20 - 35 2
Piškotová roláda
1)
Horní/spodní
ohřev
180 - 200 10 - 20 2
Drobenkový koláč (su-
chý)
Pravý Horký
Vzduch
150 - 160 20 - 40 1
Máslový mandlový ko-
láč / cukrové koláčky
1)
Horní/spodní
ohřev
190 - 210 20 - 30 2
Ovocné koláče (kynuté
těsto / piškotové těsto)
2)
Pravý Horký
Vzduch
150 - 160 35 - 55 1
Ovocné koláče (kynuté
těsto / piškotové těsto)
2)
Horní/spodní
ohřev
170 35 - 55 1
Ovocné koláče z
křehkého těsta
Pravý Horký
Vzduch
160 - 170 40 - 80 1
Kynutý koláč s jemnou
náplní (např. tvaroh,
smetana, pudink)
1)
Horní/spodní
ohřev
160 - 180 40 - 80 2
1)
Předehřejte troubu.
2)
Použijte hluboký pekáč / plech.
Sušenky
Jídlo Funkce Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Sušenky z křehkého tě-
sta
Pravý Horký
Vzduch
150 - 160 10 - 20 1
Short bread / Máslové
sušenky / Proužky těsta
Pravý Horký
Vzduch
140 20 - 35 1
Short bread / Máslové
sušenky / Proužky tě-
sta
1)
Horní/spodní
ohřev
160 20 - 30 2
ČESKY 6
Jídlo Funkce Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Sušenky z piškotového
těsta
Pravý Horký
Vzduch
150 - 160 15 - 20 1
Sněhové pusinky Pravý Horký
Vzduch
80 - 100 120 - 150 1
Makronky Pravý Horký
Vzduch
100 - 120 30 - 50 1
Sušenky z kynutého tě-
sta
Pravý Horký
Vzduch
150 - 160 20 - 40 1
Malé listové pečivo
1)
Pravý Horký
Vzduch
170 - 180 20 - 30 1
Pečivo
1)
Horní/spodní
ohřev
190 - 210 10 - 25 2
Small cakes / Malé ko-
láčky
1)
Pravý Horký
Vzduch
160 20 - 35 3
Small cakes / Malé ko-
láčky
1)
Horní/spodní
ohřev
170 20 - 35 2
1)
Předehřejte troubu.
Nákypy a zapékaná jídla
Jídlo Funkce Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Zapečené těsto-
viny
Horní/spodní
ohřev
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Horní/spodní
ohřev
180 - 200 25 - 40 1
Zapékaná zele-
nina
1)
Turbo Gril 210 - 230 10 - 20 1
Bagety zapeče-
né s roztaveným
sýrem
Pravý Horký
Vzduch
160 - 170 15 - 30 1
Sladké nákypy Horní/spodní
ohřev
180 - 200 40 - 60 1
ČESKY 7
Jídlo Funkce Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Rybí nákypy Horní/spodní
ohřev
180 - 200 30 - 60 1
Plněná zelenina Pravý Horký
Vzduch
160 - 170 30 - 60 1
1)
Předehřejte troubu.
Pečení na více úrovních
Použití funkce: Pravý Horký Vzduch.
Koláče / sladké pečivo / chléb na plechu na pečení
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Zákusky z listového tě-
sta s krémem / banán-
ky
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 3
Koláč s drobenkou, su-
chý
150 - 160 30 - 45 1 / 3
1)
Předehřejte troubu.
Sušenky / malé koláčky / sladké pečivo / slané pečivo
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Sušenky z křehkého tě-
sta
150 - 160 20 - 40 1 / 3
Short bread / Máslové
sušenky / Proužky těsta
140 25 - 45 1 / 3
Sušenky z piškotového
těsta
160 - 170 25 - 40 1 / 3
Sněhové pusinky 80 - 100 130 - 170 1 / 3
Makronky 100 - 120 40 - 80 1 / 3
Sušenky z kynutého tě-
sta
160 - 170 30 - 60 1 / 3
Nízkoteplotní Pečení
Tuto funkci použijte k přípravě libových,
měkkých kousků masa a ryb. Tato funkce
není vhodná pro dušení masa nebo pro
pečení tučného vepřového masa.
VAROVÁNÍ! Viz část „Tipy a
rady“.
Během prvních 10 minut můžete nastavit
teplotu trouby mezi 80 °C a 150 °C.
Výchozí teplota je 90 °C. Poté, co nastavíte
ČESKY 8
teplotu, trouba pokračuje v pečení při 80
°C. Tuto funkci nepoužívejte pro přípravu
drůbeže.
Při použití této funkce vždy vařte
bez pokličky nebo víka.
1. Na obou stranách maso osmahněte na
pánvi na varné desce při velmi vysoké
teplotě po dobu 1 - 2 minut.
2. Maso vložte spolu s horkým pekáčem
do trouby na tvarovaný rošt.
3. Zvolte funkci: Nízkoteplotní Pečení.
Jídlo Množství (kg) Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Hovězí pečeně 1 - 1,5 150 120 - 150 1
Hovězí plátek 1 - 1,5 150 90 - 110 1
Telecí pečeně 1 - 1,5 150 120 - 150 1
Steak 0,2 - 0,3 120 20 - 40 1
Příprava Pizzy
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Pizza (tenká)
1)
200 - 230 15 - 20 3
Pizza (s velkou náplní)
2)
180 - 200 20 - 30 3
Ovocné koláčky 180 - 200 40 - 55 3
Špenátový koláč 160 - 180 45 - 60 3
Slaný lotrinský koláč (Pi-
kantní koláč)
170 - 190 45 - 55 3
Švýcarský koláč 170 - 190 45 - 55 3
Tvarohový dort 140 - 160 60 - 90 3
Jablečný koláč, s horní
vrstvou
150 - 170 50 - 60 3
Zeleninový koláč 160 - 180 50 - 60 3
Nekvašený chléb
1)
230 10 - 20 3
Listové těsto s náplní
1)
160 - 180 45 - 55 3
ČESKY 9
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Flammekuchen (alsaské
jídlo podobné pizze)
1)
230 12 - 20 3
Pirohy (ruské pirohy s
náplní)
1)
180 - 200 15 - 25 3
1)
Předehřejte troubu.
2)
Použijte hluboký pekáč / plech.
Pečení masa
K pečení masa používejte žáruvzdorné
nádoby. Řiďte se pokyny výrobce.
Všechny druhy masa, které by měly
zhnědnout, nebo mít po upečení
kůrčičku, můžete péct v pekáči bez
pokličky.
Podle potřeby otočte pečeni (za 1/2 -
2/3 doby pečení).
K uchování šťavnatějšího masa:
libové maso pečte v pekáči s poklicí
nebo použijte sáček na pečení masa.
velké kusy pečeně nebo drůbeže
několikrát v průběhu pečení potřete
vlastní šťávou.
Tabulka pro pečení masa
Hovězí
Jídlo Funkce Množství (kg) Výkon
(Watty)
Teplota (°C) Čas (min) Poloha ro-
štu
Dušené
maso
Horní/
spodní
ohřev
1 - 1,5 200 230 60 - 80 1
Vepřové
Jídlo Funkce Množství
(kg)
Výkon
(Watty)
Teplota (°C) Čas (min) Poloha ro-
štu
Plec, krko-
vice, kýta v
celku
Turbo
Gril
1 - 1,5 200 160 - 180 50 - 70 1
Sekaná Turbo
Gril
0.75 - 1 200 160 - 170 35 - 50 1
Vepřové
koleno
(předvaře
né)
Turbo
Gril
0.75 - 1 200 150 - 170 60 - 75 1
ČESKY 10
Telecí
Jídlo Funkce Množství
(kg)
Výkon
(Watty)
Teplota (°C) Čas (min) Poloha ro-
štu
Telecí pe-
čeně
Turbo
Gril
1 200 160 - 180 50 - 70 1
Telecí ko-
leno
Turbo
Gril
1,5 - 2 200 160 - 180 75 - 100 1
Jehněčí
Jídlo Funkce Množství
(kg)
Výkon
(Watty)
Teplota (°C) Čas (min) Poloha ro-
štu
Jehněčí ký-
ta, jehněčí
pečeně
Turbo
Gril
1 - 1,5 200 150 - 170 50 - 70 1
Drůbež
Jídlo Funkce Množství
(kg)
Výkon
(Watty)
Teplota (°C) Čas (min) Poloha ro-
štu
Kusy drů-
beže
Turbo
Gril
0,2 - 0,25
každý
200 200 - 220 20 - 35 1
Půlka
kuřete
Turbo
Gril
0,4 - 0,5
každá
200 190 - 210 25 - 40 1
Kuře, broj-
ler
Turbo
Gril
1 - 1,5 200 190 - 210 30 - 45 1
Kachna Turbo
Gril
1,5 - 2 200 180 - 200 45 - 65 1
Ryby (dušené)
Jídlo Funkce Množství
(kg)
Výkon
(Watty)
Teplota (°C) Čas (min) Poloha ro-
štu
Celá ryba Horní/
spodní
ohřev
1 - 1,5 200 210 - 220 30 - 45 1
ČESKY 11
Pokrmy
Jídlo Funkce Množství
(kg)
Výkon
(Watty)
Teplota (°C) Čas (min) Poloha ro-
štu
Sladké po-
krmy
Pravý
Horký
Vzduch
- 200 160 - 180 20 - 35 1
Pikantní
pokrmy s
vařenými
přísadami
(nudle, ze-
lenina)
Pravý
Horký
Vzduch
- 400 -
600
160 - 180 20 - 45 1
Pikantní
pokrmy se
syrovými
přísadami
(brambor,
zelenina)
Pravý
Horký
Vzduch
- 400 -
600
160 - 180 30 - 45 2
Gril
Vždy grilujte při maximální nastavené
teplotě.
Rošt zasuňte do polohy uvedené v
tabulce pro grilování.
Do první polohy roštu vždy zasuňte plech
na zachycení šťávy.
Grilujte pouze ploché kousky masa nebo
ryb.
Prázdnou troubu vždy předehřejte po
dobu pěti minut pomocí grilovací funkce.
POZOR! Vždy grilujte se
zavřenými dvířky trouby.
Gril
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
1. strana 2. strana
Hovězí pečeně,
středně prope-
čená
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Hovězí filet,
středně prope-
čený
230 20 - 30 20 - 30 1
Vepřové kotlety 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Telecí kotlety 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Jehněčí kotlety 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
ČESKY 12
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
1. strana 2. strana
Celá ryba, 500 -
1 000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
Velkoplošný Gril
Jídlo Čas (min) Poloha roštu
1. strana 2. strana
Burgers / Karbanát-
ky
9 - 13 8 - 10 3
Vepřový plátek 10 - 12 6 - 10 2
Klobásy 10 - 12 6 - 8 3
Hovězí steaky / tele-
cí steaky
7 - 10 6 - 8 3
Toast / Topinky 1 - 3 1 - 3 3
Topinky s oblohou 6 - 8 - 2
Mražené potraviny
Potraviny rozbalte nebo zbavte obalů.
Potraviny položte na talíř.
Nezakrývejte je talířem ani miskou.
Mohlo by tak dojít k prodloužení doby
rozmrazování.
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Mražená pizza 200 - 220 15 - 25 3
Americká mražená
pizza
190 - 210 20 - 25 3
Chlazená pizza 210 - 230 13 - 25 3
Mražená pizza snack 180 - 200 15 - 30 3
Hranolky, tenké
1)
210 - 230 20 - 30 3
Hranolky, silné
1)
210 - 230 25 - 35 3
Amer. brambory, kro-
kety
1)
210 - 230 20 - 35 3
Opečená bramborová
kaše
210 - 230 20 - 30 3
ČESKY 13
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Lasagne / Cannelloni,
čerstvé
170 - 190 35 - 45 2
Mražené lasagne/
cannelloni
160 - 180 40 - 60 2
Kuřecí křídla 190 - 210 20 - 30 3
1)
Při pečení dvakrát až třikrát obraťte.
Tabulka pro mražená hotová jídla
Jídlo Funkce Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Mražená pizza
1)
Horní/spodní
ohřev
podle po-
kynů výrob-
ce
podle pokynů vý-
robce
2
Hranolky
2)
(300
- 600 g)
Horní/spodní
ohřev nebo Turbo
Gril
200 - 220 podle pokynů vý-
robce
2
Bagety
3)
Horní/spodní
ohřev
podle po-
kynů výrob-
ce
podle pokynů vý-
robce
2
Ovocný koláč Horní/spodní
ohřev
podle po-
kynů výrob-
ce
podle pokynů vý-
robce
2
1)
Předehřejte troubu.
2)
Při pečení dvakrát až třikrát obraťte.
3)
Předehřejte troubu.
Rozmrazování
Odstraňte obal z potravin a potraviny
poté položte na talíř.
Používejte první úroveň roštu zdola.
Nezakrývejte potraviny mísou či talířem,
poněvadž by to mohlo prodloužit dobu
rozmrazování.
Jídlo Množství Doba roz-
mrazování
(min)
Další čas roz-
mrazování
(min)
Poznámky
Kuře 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kuře položte na obrácený podšá-
lek na velký talíř. V polovině doby
obraťte.
ČESKY 14
Jídlo Množství Doba roz-
mrazování
(min)
Další čas roz-
mrazování
(min)
Poznámky
Maso 1 kg 100 - 140 20 - 30 V polovině doby obraťte.
Maso 500 g 90 - 120 20 - 30 V polovině doby obraťte.
Pstruh 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Jahody 300 g 30 - 40 10 - 20 -
Máslo 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Smetana 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Smetanu našlehejte, když je stále
ještě místy lehce zmražená.
Zdobený
dort
1,4 kg 60 60 -
Zavařování
Pro zavařování používejte pouze
zavařovací sklenice, které jsou na trhu
dostupné ve stejné velikosti.
Sklenice se šroubovacím uzávěrem nebo
bajonetovým uzávěrem nejsou vhodné.
Pro tuto funkci používejte první polohu
roštu odspodu.
Na plech na pečení nedávejte více než
šest litrových zavařovacích sklenic.
Sklenice naplňte rovnoměrně a uzavřete
je.
Sklenice se nesmí navzájem dotýkat.
Do plechu na pečení nalijte 1/2 litru
vody, aby v troubě bylo dostatečné
vlhko.
Jakmile začne tekutina v prvních
sklenicích perlit (u litrových sklenic asi za
35–60 minut), troubu vypněte nebo
snižte teplotu na 100 °C (viz tabulka).
Měkké ovoce
Jídlo Teplota (°C) Doba zavařování do
začátku perlení (min)
Další vaření při 100
°C (min)
Jahody / Borůvky /
Maliny / Zralý an-
grešt
160 - 170 35 - 45 -
Peckoviny
Jídlo Teplota (°C) Doba zavařování do
začátku perlení (min)
Další vaření při 100
°C (min)
Hrušky / Kdoule /
Švestky
160 - 170 35 - 45 10 - 15
ČESKY 15
Zelenina
Jídlo Teplota (°C) Doba zavařování do
začátku perlení (min)
Další vaření při 100
°C (min)
Mrkev
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Okurky 160 - 170 50 - 60 -
Smíšená nakládaná
zelenina
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Kedlubny / Hrášek /
Chřest
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Po vypnutí spotřebiče nechte stát v troubě.
Sušení
Jídlo Teplota (°C) Čas (hod) Poloha roštu
Fazole 60 - 70 6 - 8 3
Papriky 60 - 70 5 - 6 3
Polévková zelenina 60 - 70 5 - 6 3
Houby 50 - 60 6 - 8 3
Byliny 40 - 50 2 - 3 3
Švestky 60 - 70 8 - 10 3
Meruňky 60 - 70 8 - 10 3
Jablečné plátky 60 - 70 6 - 8 3
Hrušky 60 - 70 6 - 9 3
Pečení Chleba
Předehřátí se nedoporučuje.
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Bílý Chléb 180 - 200 40 - 60 2
Bageta 200 - 220 35 - 45 2
Briošky 160 - 180 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
ČESKY 16
Jídlo Teplota (°C) Čas (min) Poloha roštu
Žitný Chléb 180 - 200 50 - 70 2
Tmavý chléb 180 - 200 50 - 70 2
Celozrnný chléb 170 - 190 60 - 90 2
Vaření pomocí mikrovln
Vložte plech s jídlem na dno vnitřku trouby
a v polovině přípravy ho otočte.
V polovině přípravy nebo rozmrazování
jídlo zamíchejte.
K lepší distribuci tepla při ohřevu nápojů
vložte do lahve nebo sklenice lžíci.
Nemůžete-li nalézt požadovaný recept,
vyhledejte si v tabulkách podobný typ
pokrmu.
Jídlo při vaření i opakovaném ohřevu
zakrývejte.
Tipy pro mikrovlnou troubu
Výsledek vaření/
rozmrazování
Možná příčina Řešení
Pokrm je příliš suchý. Výkon byl příliš vysoký.
Čas přípravy byl příliš dlou-
hý.
Pokrm nebyl zakrytý.
Příště zvolte nižší výkon a delší čas.
Pokrm stále není roz-
mrazený, horký nebo
uvařený ani po uply-
nutí nastaveného ča-
su.
Čas přípravy byl příliš krát-
ký.
Nastavte delší čas přípravy. Nezvy-
šujte mikrovlnný výkon.
Pokrm je přehřátý na
okrajích, ale
uprostřed není hoto-
vý.
Výkon byl příliš vysoký.
V průběhu přípravy jste
pokrm neotočili.
Příště zvolte nižší výkon a delší čas.
Rozmrazování masa
Jídlo Výkon (Watty) Čas (min) Čas do konce (min)
Steak (0,2 kg) 100 5 - 7 5 - 10
Mleté maso (0,5 kg) 100 10 - 15 5 - 10
ČESKY 17
Rozmrazování drůbeže
Jídlo Výkon (Watty) Čas (min) Čas do konce (min)
Kuře (1 kg) 100 25 - 30 10 - 20
Kuřecí prsa (0,15 kg) 100 3 - 5 10 - 15
Kuřecí stehna (0,15 kg) 100 3 - 5 10 - 15
Rozmrazování ryb
Jídlo Výkon (Watty) Čas (min) Čas do konce
(min)
Celá ryba (0,5 kg) 100 10 - 15 5 - 10
Rybí filé (0,5 kg) 100 12 - 15 5 - 10
Rozmrazování mléčných výrobků
Jídlo Výkon (Watty) Čas (min) Čas do konce (min)
Máslo (0,25 kg) 100 3 - 4 5 - 10
Strouhaný sýr (0,2 kg) 100 2 - 3 10 - 15
Rozmrazování koláčů/pečiva
Jídlo Výkon (Watty) Čas (min) Čas do konce (min)
Kynutý koláč (1 kus) 200 2 - 3 15 - 20
Tvarohový koláč (1 kus) 100 2 - 4 15 - 20
Suchý koláč (např. piškotová
buchta) (1 kus)
200 2 - 4 15 - 20
Chléb (1 kg) 200 15 - 20 5 - 10
Krájený chléb (0,2 kg) 200 3 - 5 5 - 10
Bagety/kaiserky (4 kusy) 200 2 - 4 2 - 5
Rozmrazování ovoce
Jídlo Výkon (Watty) Čas (min) Čas do konce (min)
Ovoce (0,25 kg) 100 5 - 10 10 - 15
Opakovaný Ohřev
Jídlo Výkon (Watty) Čas (min) Čas do konce (min)
Dětská výživa ve sklenicích
(0,2 kg)
300 1 - 2 -
ČESKY 18
Jídlo Výkon (Watty) Čas (min) Čas do konce (min)
Dětské mléko (180 ml); vlož-
te lžíci do lahve
600 0:20 - 0:40 -
Polotovary (0,5 kg) 600 6 - 9 2 - 5
Mražená hotová jídla (0,5
kg)
400 10 - 15 2 - 5
Mléko (200 ml) 1000 1 - 1:30 -
Voda (200 ml) 1000 1:30 - 2 -
Omáčka (200 ml) 600 1 - 3 -
Polévka (300 ml) 600 3 - 5 -
Tavení a rozpouštění
Jídlo Výkon (Watty) Čas (min) Čas do konce (min)
Čokoláda / čokoládová po-
leva (0,15 kg)
300 2 - 4 -
Máslo (0,1 kg) 400 0:30-1:30 -
Vaření
Jídlo Výkon (Watty) Čas (min) Čas do konce (min)
Celá ryba (0,5 kg) 500 8 - 10 2 - 5
Rybí filé (0,5 kg) 400 4 - 7 2 - 5
Čerstvá zelenina (0,5 kg +
50 ml vody)
600 5 - 15 -
Mražená zelenina (0,5 kg +
50 ml vody)
600 10 - 20 -
Brambory ve slupce (0,5 kg) 600 7 - 10 -
Rýže (0,2 kg + 400 ml vody) 600 15 - 18 -
Pražená kukuřice 1000 1:30 - 3 -
Kombinovaná mikrovlnná funkce
Používá se k vaření pokrmů s kratší dobou
přípravy a současnému opékání.
Zkombinujte funkce: Gril a Microwave.
ČESKY 19
Jídlo Nádoby Výkon
(Watty)
Teplota
(°C)
Čas
(min)
Poloha
roštu
Čas do konce
(min)
2 kuřecí půlky
(2 x 0,55 kg)
Kulatá skleněná nád-
oba, Ø 26 cm
300 220 40 2 5
Zapečené
brambory (1
kg)
Zapékané jídlo 300 200 40 2 10
Vepřová pe-
čeně z krkovi-
ce (1,1 kg)
Skleněná mísa se sít-
kem
300 200 70 1 10
Informace pro zkušebny
Mikrovlnná funkce
Testy podle normy IEC 60705.
Jídlo Výkon
(Watty)
Množství
(kg)
Poloha ro-
štu
1)
Čas (min) Poznámky
Piškotový
dort
600 0.475 Spodní 7 - 9 V polovině přípravy ot-
očte nádobu o 1/4.
Sekaná 400 0.9 2 25 - 32 V polovině přípravy ot-
očte nádobu o 1/4.
Vaječný
krém
300 1 Spodní 18 -
Rozmrazo-
vání masa
100 0.5 Spodní 7 - 8 V polovině přípravy
maso obraťte.
1)
Použijte tvarovaný rošt, není-li uvedeno jinak.
Kombinovaná mikrovlnná funkce
Testy podle normy IEC 60705.
Jídlo Funkce Výkon
(Watty)
Množ-
ství
(kg)
Teplota
(°C)
Poloha
roštu
1)
Čas (min) Poznámky
Dort True Fan
Cooking +
MW
100 0.7 180 2 29 - 31 V polovině
přípravy otočte
nádobu o 1/4.
ČESKY 20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

IKEA OV27 Recipe book

Typ
Recipe book

v jiných jazycích