46
Přečtěte si pokyny a uschovejte je. Pokud zařízení předáte dál, předejte ho i s návodem.
Před použitím odstraňte všechny obaly.
A DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
1 Tento spotřebič smí používat jen odpovědná dospělá osoba nebo musí být používán pod
jejím dozorem. Spotřebič používejte a uskladněte mimo dosah dětí.
2 Neumisťujte spotřebič do kapaliny, nepoužívejte jej v koupelně, u vody ani venku.
3 Nedotýkejte se horkých ploch. Používejte držadlo a tlačítko na víku.
4 Než dáte sušené fazole (např. červené fazole) do pomalého vařiče, musíte je nechat alespoň
10 minut povařit. Za syrova či nedovařené jsou jedovaté.
5 Kolem přístroje mějte volný prostor alespoň 50 mm do všech stran.
6 Nezakrývejte spotřebič a nic na něj nestavte.
7 Horkou nádobu na vaření nepokládejte na studený povrch či do studené vody – mohla by
prasknout.
8 Nádobu na vaření nepoužívejte s žádným jiným přístrojem.
9 Tento spotřebič nesmí být ovládán externím časovačem nebo systémem dálkového ovládání.
10 Když spotřebič nepoužíváte, před přesunem a čištěním jej odpojte.
11 Nepoužívejte příslušenství nebo přídavné prvky mimo těch, které dodáváme my.
12 Tento spotřebič nesmí být ovládán externím časovačem nebo systémem dálkového ovládání.
13 Nepoužívejte spotřebič, je-li poškozen nebo se objevují poruchy.
14 Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servisní zástupce nebo osoba
podobně kvalifikovaná, aby nedošlo k riziku.
jen pro domácí použití
C VÝHODY POMALÉHO VAŘENÍ
zdraví Jemný způsob vaření neničí tolik vitamíny a zachovává více živin a chutí.
úspora Při dlouhém pomalém vařením změknou i levnější tužší plátky masa a je
zapotřební jen čtvrtina energie malé plotýnky běžného sporáku.
pohodlí Ingredience si připravte už večer před vařením. Před odchodem je dejte do
pomalého vařiče a až se vrátíte domů, bude na vás čekat lahodné jídlo.
C REGULÁTOR TEPLOTY
0 vypnuto
1 Pro tradiční pomalé vaření.
2 Pro “rychlé vaření” – přístroj je použit jako elektrický hrnec na dušení.
O Aby uvařené jídlo nevychladlo.
C OBECNÉ
1 Napřed zmražené potraviny úplně rozmrazte a teprve potom je dejte do nádoby na vaření.
2 Ingredience, které si připravíte předem (např. večer před vařením), mějte v nádobkách v
lednici. Pomalý vařič ani nádobu na vaření nedávejte do lednice.
maso
3 Při pečení masa šťáva neprská ani se neodpaří, čili chuť a nutriční hodnota masa je zachována.
Rozměr a tvar pečeně, její kvalita a podíl libového masa, tuku a kostí ovlivňuje dobu vaření.
Brzy získáte zkušenost a budete vědět, jak si s tím poradit.
4 Snažte se nepoužívat maso, které má velký podíl tuku, anebo přebytečný tuk odřízněte.
drůbež
5 Drůbež omyjte, osušte a okořeňte zevnitř i zvenku.
6 Kůži pečte dozlatova ve vlastní šťávě nebo na troše oleje. Použijte velkou pánev.