Braun FP3020 Návod k obsluze

Kategorie
Zpracovatelé potravin
Typ
Návod k obsluze
72
Česk
Naše výrobky jsou navrženy tak, aby
splňovaly nejvyšší standardy kvality,
funkčnosti a designu. Doufáme, že
budete mít ze svého nového přístroje
Braun radost.
ed prvním použitím si prosím
pečlivě přečtěte pokyny.
Důležité
Tento přístroj nesmějí používat
děti. Držte přístroj a jeho přívodní
kabel mimo dosah dětí. Před
výměnou příslušenství nebo při
přiblížení se k součástem, které
se v provozu pohybují, vypněte
přístroj a odpojte jej od přívodu
elektřiny.
Tento přístroj smí být osobami se
sníženými fyzickými, smyslovými
nebo duševními schopnostmi
nebo osobami s nedostatkem
zkušeností a znalostí pouze pod
dohledem nebo po poučení
ohledně používání přístroje bez-
pečným způsobem a při porozu-
mění nebezpečím, která mohou
vyvstat.
Nůž je velmi ostrý!
Uchopujte nůž pouze za
knoflík. Po použití vždy nejdříve
z nádoby kuchyňského robota
vyjměte nůž a pak odeberte
zpracované potraviny.
Ujistěte se, že napětí ve vaší síti
odpovídá napětí uvedenému na
spodní straně přístroje. Připojujte
pouze ke střídavému proudu.
Držte přístroj mimo dosah dětí.
Tento přístroj je konstruován
pouze pro použití v domácnosti
ke zpracovávání uvedených
množství.
Nepoužívejte žádné části v mikro-
vlnné troubě.
Nenechte přístroj v provozu bez
dohledu.
Elektrické přístroje Braun splňují
platné bezpečnostní normy.
Opravy nebo výměny musí být
prováděny pouze autorizovaným
servisním personálem. Chybná
nebo neodborná oprava může mít
za následek značná nebezpečí
pro uživatele.
Vždy odpojte přístroj od elektric-
kého napájení, je-li ponechán bez
dohledu a před sestavováním,
rozebráním nebo čištěním.
Specifikace
Napětí/wattový výkon: Viz typový štítek
na spodní straně přístroje.
Doba provozu a max. kapacita: Viz
pokyny ke zpracování.
Popis
Kuchyňský robot Braun FX 3030 splňuje
nejvyšší nároky na hnětení, míchání,
mixování, sekání, krájení, drcení a
strouhání, vše snadno a rychle.
K dosažení nejlepších výsledků jsou k
dispozici dvě různé pracovní nádoby:
velká nádoba kuchyňského robota 7 a
malá nádoba sekáčku 0.
Takže při sekání, mixování nebo přípravě
pyré můžete zvolit mezi velkou a malou
pracovní nádobou. Navíc můžete malou
nádobu používat k přípravě potravin,
které lze dále zpracovávat ve velké
nádobě (např. sekané ořechy pro těsto
na ořechový dort). Pracovat lze v jednom
okamžiku pouze s jednou nádobou.
1 Blok motoru
2 Uložení napájecí šňůry
3 Spínač motoru (zap. = «I»,
vyp. = «O»)
4 Pulzní režim «»
5 Regulátor rychlosti (1-15)
6 Bezpečnostní zámek (zamezuje
souběžnému používání obou
pracovních nádob)
7 Nádoba kuchyňského robota
(objem 2 l)
8 Víko nádoby kuchyňského robota 7
9 Pěchovadlo do víka 8
0 Nádoba sekáčku/mixéru pro malá
množství (objem 0,75 l)
q Víko nádoby sekáčku 0
ß
11a
Těsnění víka q
w Nůž do nádoby sekáčku 0
e Ochranný kryt motorového pohonu
při odebrání nádoby
Příslušenství pro nádobu
kuchyňského robota 7
r Nůž pro nádobu kuchyňského robota
7 s ochranným krytem
t Unašeč nožů
z Nůž na jemné krájení – a
u Nůž na hrubé krájení – b
i Jemné struhadlo – c
o Hrubé struhadlo – d
p Struhadlo tvrdých potravin – e
a Hranolkovač
s Hnětací hák
d Šlehač
f Lis na citrusové plody
g Odšťavňovač / jemný strouhač
Poznámka: Před prvním použitím
kuchyňského robota vyčistěte všechny
jeho součásti podle popisu v kapitole
«Čištění».
Ochrana proti přetížení
Pro zabránění poškozením způsobeným
etížením je tento přístroj vybaven auto-
matickým bezpečnostním vypínačem,
který v případě potřeby vypne elektrické
napájení. V takovém případě otočte
spínač motoru 3 zpět na «O» a vyčkejte
ed opětovným zapnutím přístroje přibl.
15 minut, než motor vychladne.
Pulsní režim «»
Pulsní režim je například užitečný pro
následující použití:
Sekání jemných a měkkých potravin,
např. vajec, cibule nebo petržele.
Opatrné vmísení mouky do pasty nebo
těsta pro zachování krémovosti.
Přidávání šlehaných vajec nebo
smetany k tužším potravinám.
Pulsní režim «» se aktivuje
otočením spínače motoru doleva.
Spínač v této poloze nedrží. Držte
spínač v pulsní poloze nebo jej do
pulsní polohy otočte opakovaně.
Před aktivací pulsního režimu nastavte
požadovanou rychlost regulátorem
rychlosti 5. Při uvolnění pulzního režimu
se přístroj vypne.
Doporučené rozsahy
rychlosti pro jednotlivá
příslušenst
Nastavte rozsah rychlosti regulátorem
rychlosti 5. Doporučuje se nejdříve zvolit
rychlost a poté zapnout přístroj, aby se s
požadovanou rychlostí pracovalo hned
od začátku.
Příslušenst Rozsah rychlosti
Hnětací hák 7
Nůž 6 - 15
Šlehač:
– vaječné bílky 4 - 5
– smetana 2
Krájecí, strouhací a
drticí nástavce 1 - 8
Hranolkovač 1 - 2
(viz také potisk na výrobku)
Práce se systémem pro dvě
nádoby
Pracovat lze v jednom okamžiku
pouze s jednou pracovní nádobou.
Pracovní nádoba, která se nepoužívá,
musí být v horní poloze nebo navíc může
být otočena ve směru «click», kde bude
zajištěna ve správné poloze. Nádobu lze
vyjmout, když jsou značky šipek proti
sobě. Z bezpečnostních důvodů vždy
položte na volný hřídel pohonu po
odebrání nádoby ochranný kryt e.
Funkce dvojí bezpečnosti
Přístroj lze zapnout jedině tehdy, když je
pracovní nádoba řádně usazená s víkem.
Jestliže se během provozu víko otevře,
motor se automaticky vypne. Jelikož je v
tomto případě spínač motoru 3 stále v
zapnuté poloze «I», otočte jím zpět do
polohy «O», aby nedošlo k nechtěnému
spuštění motor.
Nasazení pracovních nádob
Nádoba kuchyňského robota 7 se
umísťuje na větší výstup pohonu na
bloku motoru 1. Nádoba sekáčku 0 se
umísťuje na menší výstup pohonu.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 72 05.02.14 09:14
73
1. S vypnutým motorem umístěte
nádobu kuchyňského robota na výstup
pohonu bloku motoru 1 tak, aby se
šipka na nádobě kryla s šipkou bloku
motoru (A).
1
2
A
1
2
Pak otáčejte nádobou ve směru
«function», dokud se nedosáhne dolní
pevné zarážky. Nádoba v druhém
výstupu pohonu musí být ve zvednuté
poloze. Jestliže je druhý výstup pohonu
volný, nasaďte na něj ochranný kryt e.
2. Nasaďte potřebné příslušenství (viz
pokyny pro každé z příslušenství) na
hnací hřídel nádoby a zatlačte je co
nejvíce dolů (B).
click
B
Při vkládání nože w do nádoby sekáčku
0 tlačte nůž dolů, dokud slyšitelně
nezapadne na místo.
3. Položte víko na nádobu tak, aby se
šipka na víku kryla s šipkou na nádobě.
pulse
off/0
click
1
1
C
2
Poté otáčením ve směru hodinových
ručiček zaveďte hranu výstupku do
bezpečnostního zajišťovacího otvoru 1
tak, aby hlasitě zaklapl na místě (C).
Poznámka
Když nasazujete víko q nádoby sekáčku
0, musí být opatřeno těsněním
ß
11a
.
Vyjmutí pracovních nádob
Vypněte přístroj. Otočte víkem proti
směru hodinových ručiček a odklopte
ke. Pak otáčejte nádobou ve směru
«click», dokud nebude šipka na nádobě
proti šipce na bloku motoru, a nádobu
zdvihněte.
Při vyjímání nože z nádoby jej uchopte za
knoflík a vytáhněte jej.
Upozornění: Nůž je velmi ostrý!
Nůž r se dodává s ochranným krytem. Pokud
nůž nepoužíváte, uložte jej do ochranného
krytu.
Poznámka: Jestliže otočíte nádobou
kuchyňského robota ve směru «click» až
na doraz, ještě za polohu stop, zamkne
se tím nádoba na bloku motoru. V této
poloze však nejde motor spustit.
Čištění
Nejprve vždy vypněte motor a odpojte
přístroj. Čistěte blok motoru 1 pouze
vlhkou tkaninou.
Všechny díly lze mít v myčce na nádobí.
V případě potřeby před oplachováním
důkladně očistěte všechny díly stěrkou
nebo kartáčem.
Potraviny s intenzivní barvou (např.
mrkev) mohou na plastových dílech
nechávat skvrny, otřete je před čištěním
vodou kuchyňským olejem.
Při čištění víka q nejprve odstraňte
těsnění
ß
11a
. Po vyčištění vraťte těsnění na
místo. Těsnění lze používat z obou stran.
K čištění nepoužívejte ostré předměty.
Čistěte nože a nástavce velmi
opatrně – jsou velmi ostré!
Používání nádoby
kuchyňského robota
7
Při používání nádoby kuchyňského
robota vždy vložte požadované
příslušenství ještě před vložením
ingrediencí.
1. Hnětení
Pro hnětení můžete použít hnětací hák s
nebo nůž r. Pro dosažení co nejlepších
výsledků doporučujeme používat hnětací
hák, který je speciálně konstruovaný k
vytvoření kynutého těsta, nudlí a pečiva.
Kynuté těsto (chléb/koláč)
Max. 500 g mouky plus ostatní přísady
Rychlost 7, 1 ½ min
Nasypte mouku do nádoby kuchyňského
robota a poté přidejte ostatní přísady
– kromě tekutin.
Položte víko 8 a zajistěte je.
Poté zvolte rychlost 7 a zapněte přístroj.
Přilévejte tekutiny skrz plnicí trubici víka
za chodu motoru.
Při hnětení nožem r nepřidávejte
přísady jako rozinky, kandovanou kůru,
mandle atd., které se nemají rozkrájet.
Tyto se musí přidat ručně po vyjmutí
uhněteného těsta z nádoby
kuchyňského robota.
Nudlové těsto
Max. 500 g mouky plus ostatní přísady
Rychlost 7, 1 ½ min
Nasypte mouku do nádoby kuchyňského
robota a poté přidejte ostatní přísady
– kromě tekutin.
Nalijte požadované množství tekutiny
skrz plnicí trubici ve víku za běhu
motoru.
Nepřidávejte žádné tekutiny poté,
co se těsto vytvarovalo do koule, neboť
pak již nebude tekutina rovnoměrně
absorbována.
Pečivo
Max. 500 g mouky plus ostatní přísady
Rychlost 7, přibl. 1 min
Nasypte mouku do nádoby kuchyňského
robota a poté přidejte ostatní přísady.
Pro dosažení co nejlepších výsledků
nesmí být použité máslo příliš tvrdé ani
příliš měkké.
Položte víko
8 a zajistěte je. Zvolte
rychlost 7 a zapněte přístroj.
Ustaňte v hnětení krátce poté, co se
těsto vytvaruje do koule. Jinak bude
pečivové těsto příliš měkké.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 73 05.02.14 09:14
74
2. Míchání
Pro míchání dortového těsta nebo
piškotového těsta použijte nůž r.
Hnětací hák s není vhodný k míchání
dortového nebo piškotového těsta.
Max. 500 g mouky plus ostatní přísady
Směs na dort
(2 metody) Rychlost / čas
a) Krémové máslo s
cukrem a vejci 6 / cca 1 min
vlijte mléko 6 / cca 15 s
a pečlivě vmíchejte
mouku s 15 / cca 10-15 x
pulsním režimem. «»
b) Přidejte všechny
přísady kromě
kapalin do nádoby
kuchyňského robota. 15 / cca 1 min
Přilévejte potřebné tekutiny skrz plnicí
trubici víka za chodu motoru.
Nakonec ručně přidejte přísady jako
rozinky.
Piškotové těsto Rychlost / čas
Smetana, vejce
a voda (je-li třeba) 15 / cca 2 min
a cukru 15 / cca 4 min
vmíchejte pulsním
režimem mouku 8 / 5 x «»
a kakaový prášek 8 / 3 x «»
3. Mixování
Požijte nůž r k mixování polévek,
koktejlů atd.
Maximální kapacita 2 l
Rychlost 10
(jinak může nádoba přetéct)
Pro mléčné koktejly přidejte hrubě
nasekané ovoce do nádoby kuchyňs-
kého robota.
Položte víko 8 a zajistěte je.
Rychlostí 15 rozmixujte nejprve ovoce,
poté přidejte tekutinu při rychlosti 10 a
dokončete mixování.
Při mixování mléka mějte na paměti, že
se napění. Použijte menší množství.
4. Sekání
Sekání v nádobě kuchyňského robota
s nožem r
Poznámka: Nádobu kuchyňského robota
7 s nožem r používejte ke zpracování
většího množství potravin. Ke zpracování
menšího množství potravin doporučuje-
me použít nádobu sekáčku 0 s nožem w.
5. Krájení, drcení, strouhání
Umístěte nástavec, který chcete
použít, do unašeče nástavce t podle
vyobrazení na (D) a zaklapněte jej do
polohy. Pro vyjmutí nástavce vytlačte
konec nástavce, který vyčnívá na
spodní straně unašeče nástavce.
D
a
Nasaďte sestavený kráječ/drtič na
hnací hřídel nádoby kuchyňského
robota (E).
Položte víko 8 a zajistěte je. Nastavte
rychlost a naplňte potraviny, které
se mají zpracovat, do plnicí trubice,
zatímco je motor vypnutý. Doplňování
by se mělo provádět s vypnutým
motorem.
E
Nikdy nesahejte do plnicí trubice, když
je motor v chodu. Vždy použijte pěcho-
vadlo 9 (F).
Poznámka: Při zpracovávání šťavnatých
nebo měkkých potravin získáte lepší
výsledky při nižší rychlosti. Tvr
potraviny by se měly zpracovávat při
vyšší rychlosti. Nepřetěžujte nádobu
kuchyňského robota.
Nůž na jemné krájení – a z
Rychlost 1 - 2
Příklady zpracovávání: okurky, zelí,
syrové brambory, mrkev, cibule,
ředkvičky.
Příklady použití
Doby zpracování jsou přibližné a závisí na kvalitě a množství zpracovávaných potravin
a na požadovaném stupni jemnosti.
Produkt Max.
množství
Příprava Rychlost Režim Doba / Pulzy
Tvrdé veky 4 na kousky 15 I 45 s
Kostky ledu 28 vcelku 15 I 1 min (sníh)
Jablka 700 g na kousky 8 I 15 s
Čokoláda 400 g rozlámaná 15 I nahrubo 15 s
Chlazený na jemno 30 s
Vejce 8 vcelku 6
8 x
Sýr (měkký) 400 g 3 cm kostky 15 I 20 s
Sýr (tvrdý) 700 g 3 cm kostky 15 I 60-70 s
Maso 700 g v kostkách 15 I 40 s
Mrkev 700 g v kusech 15 I 10 s
Cibule 700 g na kousky 15
10 - 13 x
F
1
2
5722010074_FX3030_S06-140.indd 74 05.02.14 09:14
75
Při vypnutém motoru vložte nůž w do
nádoby sekáčku 0, pak přidejte
ingredience.
Tekutiny lze přilévat otvorem ve víku q za
běhu motoru.
Na nádobu sekáčku nasaďte víko q s
těsněním a uzavřete jej, jak bylo
popsáno výše. Po použití vždy nejdříve z
nádoby sekáčku vyjměte nůž a pak
odeberte zpracované potraviny. Při
mixování mléka mějte na paměti, že se
napění. Použijte menší množství.
Používání nádoby sekáčku 0
Nůž w může být použit k sekání,
mixování, přípravě pyré a míchání
malého množství potravin. Nádoba
sekáčku je dokonale vhodná pro
přípravu pěny, pomazánek a omáček.
Maximální kapacita: 750 ml tekutiny.
Upozornění:
Nůž w je velmi ostrý!
Důležité: Maximální doba zpracování v
nádobě sekáčku je 1 minuta. Kapaliny
lze zpracovávat déle.
Nelze sekat čokoládu, tvrdé koření a
kávová zrna.
Nůž na hrubé krájení – b u
Rychlost 1 - 2
Příklady zpracovávání: okurky, kedlubny,
syrové brambory, cibule, banány,
rajčata, houby, celer.
Jemné struhadlo – c i
Rychlost 3 - 6
Příklady zpracovávání: sýr (měkký až
středně tvrdý), okurky, mrkev, syrové
brambory, jablka.
Hrubé struhadlo – d o
Rychlost 3 - 6
Příklady zpracovávání: sýr (měkký až
středně tvrdý), okurky, kedlubny, řepa,
mrkev, syrové brambory, jablka, zelí.
Struhadlo tvrdých potravin – e p
Rychlost 8 - 15
Příklady zpracovávání: syrové brambory
(např. pro bramborové placky), křen,
parmezánový sýr (tvrdý).
Hranolkovač a
Hranolkovač umístěte na hřídel pohonu,
nasaďte víko 8 a zajistěte na místě.
K dosažení nejlepších výsledků umístěte
3 - 4 brambory (podle velikosti) do plnicí
trubice víka 8 ještě v době, kdy je motor
vypnutý.
Nastavte rychlost na 1 - 2 a zapněte
motor. Před naplněním nové dávky
motor vypněte. Pomocí pěchovadla 9
míně tlačte na brambory v plnicí trubici.
6. Šlehání šlehačem d
Rychlost / čas
Šlehání piškotového
těsta
Max. 280-300 g mouky
plus ostatní přísady
Smetana, vejce a voda
(je-li třeba) 5 / cca 2 min
přidat cukr 5 / cca 2 min
vmísit mouku 1 / cca 30 s
Šlehání vaječných
bílků
Min.: 2 vaječné bílky 4 - 5 / cca 4 min
Max.: 6 vaječné bílky 4 - 5 / cca 6 min
Šlehačka
Min.: 0,15-0,2 l 2 / cca 1-2 min
Max.: 0,4 l 2 / cca 3,5-4 min
Před šleháním sterilizované smetany
uchovávejte smetanu v chladu několik
hodin (při přibl. 4° C).
Příklady použití
Doby zpracování jsou přibližné a závisí na kvalitě a množství zpracovávaných potravin
a na stupni požadované jemnosti.
Sekání
Produkt Max.
množství
Příprava Rychlost Poloha
spínače
Doba / Pulzy
Mrkev 150 g v kusech 6
7 x
Cibule 100 g / 1 ½
cibule
na kousky 6
6-8 x
Petržel 30 g / ½
svazku
bez natě 15 l 5-10 sekund
Česnek 1 stroužek vcelku 15 I 5 sekund
Maso (libové) 250 g na kousky 15 l 15 sekund
Mixování
Produkt Příprava Rychlost Poloha
spínače
Doba / Pulzy
Míchané
nápoje
Ovoce na kousky.
Přidat mléko. 15 l
asi
30 sekund
Kojenecká
strava (např.
ovoce,
zelenina)
Nasekané 15
l
10 x
10 sekund
Majonéza Smíchejte 1 vejce,
koření, hořčici a ocet.
Pomalu přilévejte do
oleje skrz otvor ve víku.
15 l 30-45 sekund
Tatarská
omáčka
Smíchejte 1 vejce,
koření, hořčici a ocet.
Pomalu přilévejte do
oleje skrz otvor ve víku.
Přidejte nakrájené vejce
a ocet.
15
6
I
30-45 sekund
3-5 x
Avokádo Nasekejte 1 stroužek
česneku, přidejte
2 zralá avokáda
(rozčtvrcené, bez
pecky),
1 lžíci citrónové šťávy,
1 lžíci olivového oleje,
150 ml jogurtu,
½ lžičky cukru, sůl,
pepř.
15
15
I
I
5 sekund
cca. 45 sekund
5722010074_FX3030_S06-140.indd 75 05.02.14 09:14
76
Strouhání
Jemný strouhač je určen pro velmi
jemné strouhání potravin, jako je tvr
sýr (např. italský parmezán nebo švýcar-
ský sýr na strouhání), křen (např. na kře-
novou pomazánku), jablka a mrkev
(např. na kojeneckou stavu).
Důležité: Kotouč jemného strouhače
není vhodný ke strouhání čokolády.
Příprava potravin ke strouhání:
Ovoce a zeleninu je třeba nejprve umýt
nebo oloupat. Jádra a ohryzky by se
měly odstranit. Odřízněte kůru ze sýra.
Potraviny je třeba nakrájet na kousky o
velikosti vhodné do plnicí trubice 5.
Volba rychlosti:
Nastavte na 7-15.
Poznámka: Tvrdé potraviny je třeba
strouhat při vyšší rychlosti.
Strouhání:
Zapněte motor. Naplňte připravenými
potravinami plnicí trubici 5 a tlačte je
dolů pěchovadlem 6 (h).
Upozornění: Vždy používejte pěcho-
vadlo. Nikdy nesahejte do plnicí tru-
bice, když je motor v chodu!
Rozebírání:
Vypněte motor. Otočte víko 4 proti
směru hodinových ručiček a sejměte
je z nádoby kuchyňského robota. Pak
vyjměte kotouč jemného strouhače 2
z nádoby kuchyňského robota.
Čištění
Všechny díly lze mýt v myčce při teplotě
do 65 °C. Dřeň a ostatní zbytky by
neměly před zahájením čištění přístroje
zaschnout. Přístroj se může zabarvit při
zpracování potravin s intenzivním zabar-
vením (např. mrkev); k vyčištění použijte
rostlinný olej, který aplikujete před
mytím v saponátu nebo v myčce.
Nezahazujte výrobek na konci jeho
životnosti do domovního odpadu.
Likvidaci může provést servisní
středisko Braun nebo příslušné
sběrny ve vaší zemi.
Předmět změny bez poznámky.
Vložte sítový koš 3 do bubnu odšťav-
ňovače 1 ujistěte se, že oba výstupky
zapadly do zářezů v bubnu (f).
Pro přípravu šťávy nasaďte sestavený
odšťavňovač na hnací hřídel nádoby
kuchyňského robota. Chcete-li strou-
hat, nasaďte na hnací hřídel nádoby
kuchyňského robota pouze kotouč
jemného strouhače 2
Nasaďte na nádobu kuchyňského
robota víko 4 tak, aby se šipka na víku
kryla se šipkou na nádobě kuchyň-
ského robota. Pak otáčejte víkem ve
směru hodinových ručiček, dokud
nebude hubice na víku bezpečně
zajištěná na bloku motoru a slyšitelně
nezapadne na místo (g). Víko uvolníte
otáčením proti směru hodinových ruči-
ček.
Příprava šťávy
Maximální kapacita: 500 g nebo do napl-
nění prostoru na dřeň. Šťávu můžete
extrahovat z ovoce i ze zeleniny.
Příprava ovoce nebo zeleniny:
Potraviny nejdříve omyjte nebo olou-
pejte. Ovoce s peckami je nutné nej-
dříve vždy odpeckovat. Citrusové
plody a také ovoce a zeleninu se slup-
kou (např. červená řepa, kiwi) je třeba
pečlivě oloupat. Ovoce s jádry (např.
jablka) lze zpracovávat se slupkou i s
ohryzkem.
Volba rychlosti:
Nastavte na 7–8.
Odšťavňování:
Zapněte motor. Naplňte připraveným
ovocem nebo zeleninou plnicí trubici 5
a tlačte je dolů pěchovadlem 6 (h).
Upozornění: Vždy používejte pěcho-
vadlo. Nikdy nesahejte do plnicí tru-
bice, když je motor v chodu!
Přístroj nepřeplňujte.
Rozebírání:
Vypněte motor. Otočte víko 4 proti
směru hodinových ručiček a sejměte
je z nádoby kuchyňského robota. Pak
pokračujte podle popisu v části «Před
prvním použitím». Z nádoby kuchyň-
ského robota vyjměte všechny sou-
části. Je-li ovocná dřeň příliš tuhá,
vytáhněte uvolněný sítový koš 3 ven z
bubnu odšťavňovače 1 pomocí taž-
ných úchytů (f).
Medová poleva se sušenými švestkami
(na lívance i jako náplň) (použijte nádobu
sekáčku 0, rychlost 15)
Do nádoby sekáčku dejte 100 g
krémového medu a 100 g sušených
švestek a míchejte 10 sekund, pak
přidejte 50 ml vody (s vanilkovou
příchutí) a míchejte další 3 sekundy.
Odšťavňovač /
jemný strouhač
Popis
1 Buben odšťavňovače
2 Kotouč jemného strouhače
3 Sítový koš
4 Víko
5 Plnicí trubice
6 Pěchovadlo
ed prvním použitím
Po rozbalení přístroj rozeberte a umyjte
všechny součásti. Při rozebírání postu-
pujte takto:
Odblokujte sítový koš 3 otáčením ve
směru hodinových ručiček (a) a umyjte
ručně všechny součásti.
Vytáhněte klíč ve dně bubnu odšťav-
ňovače 1 co nejdále (b).
Otáčejte bubnem odšťavňovače 1
proti směru hodinových ručiček, při-
čemž klíč ve dně bubnu odšťavňovače
je vytažený (b) – dokud se neodblo-
kuje kotouč jemného strouhače 2.
Pak vytáhněte kotouč jemného strou-
hače 2 za jeho hřídel ven z bubnu
odšťavňovače 1 (c).
Sestavení
Nasaďte nádobu kuchyňského robota
(bez nože) na blok motoru a zajistěte
na místě.
Strouhání:
Použijte pouze kotouč jemného strou-
hače 2 (e).
Příprava šťávy:
Vložte kotouč jemného strouhače 2
do bubnu odšťavňovače 1 tak, aby se
výřezy po obvodu kotouče jemného
strouhače zasunuly přes přidržovací
výstupky v bubnu odšťavňovače (d).
Zatlačte kotouč jemného strouhače 2
za jeho hřídel mírně dolů a otáčejte jím
ve směru hodinových ručiček, dokud
nezapadne (d).
Zkontrolujte správné usazení kotouče
strouhače tak, že se pokusíte otočit
hřídelí kotouče jemného strouhače 2.
Při správném usazení nelze hřídelí oto-
čit.
Hnětení malého množství těsta
Nádoba sekáčku je vhodná pro přípravu pouze následujícího typu těsta,
recepty jsou pro maximální množství:
Rychlost Poloha
spínače
Doba
Směs na lívance
240 g mouky
375 ml mléka
2 vejce
sůl
Smíchejte mouku,
vejce sůl a polovinu
mléka, zbytek mléka
přidejte za běhu
motoru.
6 I 45-60 sek.
Šlehačka
200 ml smetany ke
šlehání
6 I 30 sek.
5722010074_FX3030_S06-140.indd 76 05.02.14 09:14
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139

Braun FP3020 Návod k obsluze

Kategorie
Zpracovatelé potravin
Typ
Návod k obsluze