10_ součásti a funkce
Jehla na ražniči a šašlik (volitelné):
• Hlubokou nádobu (bez nožiček) vložte na úroveň 1 pro
zachycení šťávy odkapávající při přípravě, případně ji
vložte na dno, pokud je opékaný kus masa příliš velký.
• Nasaďte jednu zvidlic na jehlu. Maso, které chcete
opékat, nabodněte na jehlu.
• Kolem okraje hluboké pánve můžete rozložit předvařené
brambory a zeleninu, aby se opékaly současně s
masem.
• Vložte kolébkový držák na prostřední polici a umístěte jej
tak, aby konec ve tvaru „v“ směřoval dopředu.
• Pro usnadnění vkládání jehly lze na její tupý konec
přišroubovat úchyt.
• Položte jehlu do kolébkového držáku ostrým koncem
směřujícím dozadu a jemně zatlačte, dokud špička jehly
nezapadne do otočného mechanismu na zadní stěně
trouby. Tupý konec jehly musí být opřen ve tvaru „v“.
(Jehla má dva háčky, které by měly být umístěny co
nejblíže dvířkům trouby, aby se jehla nepřeklápěla. Tyto
háčky slouží také jako držáky pro úchyt.)
• Před zahájením vaření odšroubujte úchyt. Po dokončení
přípravy úchyt znovu našroubujte, abyste mohli jehlu
snadněji vyjmout z kolébkového držáku.
Teleskopická vodítka (volitelná)
• Teleskopická posuvná vodítka a další příslušenství trouby
mohou být velmi horká! Používejte kuchyňskou chňapku
nebo jiné vhodné ochranné pomůcky! Teleskopická
posuvná vodítka jsou umístěna uvnitř trouby vpravo a
vlevo ve třech různých úrovních.
• Před vložením mřížky, pánve na pečení nebo smažení
nejdříve vysuňte teleskopická vodítka v příslušné úrovni.
• Vložte plech nebo pánev do vodítek a zcela je zasuňte
do trouby.
Dvířka zavřete až po zasunutí teleskopických vodítek do
trouby.
POUŽÍVÁNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ
Pečicí plech, hlubokou pánev a drátěný rošt je třeba řádně zasunout do bočních žlábků.
Při vyjímání vařených pokrmů ztrouby je třeba dávat pozor na horké nádoby a povrchy.
Příklad: Úroveň1: hluboká pánev
Úroveň4: pečicí plech
Pečicí plech
Hluboká pánev
mezera 2cm
Úroveň1
Úroveň2
Úroveň3
Úroveň4
Úroveň5
BF62C BF62T BF62F
BF62 SERIES_XEO_CZ.indb 10 2011-04-13 7:46:16